English | Ελληνικά
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
Άρθρο
Πρόσωπα στην Επικαιρότητα

Yuval Steinitz: Στην Αθήνα ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ για την Τριμερή με Ελλάδα-Κύπρο και το 2ο Συνέδριο Global Oil & Gas Black Sea and Mediterranean

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας, κ. Yuval Steinitz, επ’ ευκαιρία της κρίσιμης τριμερούς υπουργικής συνάντησης με τους ομολόγους του από Ελλάδα και Κύπρο, κκ. Πάνο Σκουρλέτη και Γιώργο Λακκοτρύπη, αντίστοιχα. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αλλά και το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω Ελλάδας.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Steinitz θα απευθύνει χαιρετισμό προς το διεθνές συνέδριο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean που πραγματοποιείται στις 28-29 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το 2ο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση διοργανώνεται με τη σφραγίδα της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων ROTA A.E. καθώς και του διεθνούς κύρους βρετανικού οργανισμού ITE GROUP PLC, και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το energia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του σημαίνοντος αυτού διεθνούς event (βλ. εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

Ο Yuval Steinitz γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1958. Ολοκλήρωσε την θητεία του στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ταξιαρχία Golani και υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στην Ταξιαρχία Alexandroni. Κατέχει Β.Α. και Μ.Α. (με άριστα) στη Φιλοσοφία από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, και Ph.D. στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Έλαβε το βραβείο Alon για διδακτορικούς φοιτητές το 1993. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ο κ. Steinitz ήταν Ανώτερος Λέκτορας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Χάιφφας. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Συλλόγου για το Δικαίωμα του Κοινού στην Ενημέρωση (1999-2004).

Μέλος της Κνεσέτ, της Ισραηλινής Βουλής, από το 1999, με το συντηρητικό κόμμα Λικούντ, ο Steinitz έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, και μέλος των Επιτροπών Συντάγματος, Νόμων και της Δικαιοσύνης, καθώς και Επιστήμης και Τεχνολογίας. Προήδρευσε της επιτροπής για την Εξέταση των Υπηρεσιών Πληροφοριών μετά τον Πόλεμο στο Ιράκ, καθώς και της Κοινοβουλευτικής Εξεταστικής Επιτροπής για τα Γεγονότα της Amona. Από το 2003 είναι συμπρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Ασφάλειας του Κογκρέσου των ΗΠΑ και της Κνεσέτ, μαζί με τον γερουσιαστή Τζον Kyl (Αριζόνα).

Ο Yuval Steinitz διορίστηκε υπουργός Οικονομικών το Μάρτιο του 2009, υπηρετώντας στη θέση αυτή μέχρι το Μάρτιο του 2013, όταν διορίστηκε Υπουργός Στρατηγικών και Πληροφοριών Υποθέσεων, υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις. Το Μάιο του 2015 διορίστηκε Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων.

Υποστηρικτές
Ενεργειακές και Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και η Θέση της Ελλάδoς
Σχετικά
2nd Energy Tech Forum 2017

Ενεργειακές Αγορές

Διεθνείς Τιμές

 • Αργό Πετρέλαιο
  Brent 23/01 $69,30/βαρέλι
  WTI 23/01 $63,81/βαρέλι
 • Λιθάνθρακας
  Global RB,12/01 $97,15/tn
 • Φυσικό Αέριο
  31/12 $6,56 - 10000 MMBTU
 • Ευρωπαϊκά Δικαιώματα Εκπομπών (ETS)
  15/12 €7,07

Στην Ελλάδα

 • Αμόλυβδη Βενζίνη
  Λιανική-Μ.Όρος Αττικής,22/01  €1,549/lt
 • Αμόλυβδη Βενζίνη, 95 RON
  Εκ Διυλιστηρίου,23/01 €446,45/m3
 • Μαζούτ No 180 (1% S)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/04 €-/m3
 • Diesel Κίνησης 10 PPM (0)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/01 €534,94/m3
 • Ηλεκτρισμός - Ο.Τ.Σ.
  ΔΕΣΜΗΕ,23/01 €51,547/MWh
Αναλυτικές Τιμές » Τιμές Καυσίμων »
Videos
Κατάλογος Ενεργειακών Επιχειρήσεων - Business Directory
Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί
 • ΙΕΝΕ
 • IEA
Συνεργαζόμενα Μέσα
 • Euro2day
 • NOMISMA
 • FMVOICE