English | Ελληνικά
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Άρθρο
energia.gr Άποψη

Τώρα το Σκεφτήκατε να Σταματήσετε τη Γη;

Παρακολουθώ εκείνους που τους έζωσε ο φόβος με την εκλογή του Τραμπ και ανησυχούν σάμπως και θα μας ρίξει ατομική βόμβα αύριο ο άνθρωπος. Δεν ανησύχησαν έτσι ακόμα και όταν το Ισλαμικό Κράτος έκοβε κεφάλια ή έκαιγε ανθρώπους ζωντανούς στο κελί. Ακόμα και η χρήση χιλιάδων γυναικών που βρίσκονταν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους ως δούλων του σεξ δεν τους επηρέασε τόσο όσο η σεξιστική προσωπικότητα του Τραμπ. Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων μπήκε σε πολύ κακή τροχιά μαζί με τον Τραμπ. Εκπλήττομαι. Τι είδους τάξη πραγμάτων είναι αυτή και φοβούνται ότι θα καταρρεύσει; Δεν θα μπορέσετε να βρείτε έστω και έναν Σύριο, έστω και έναν Λίβυο που να λυπάται, επειδή κέρδισε ο Τραμπ.

Διότι η Χίλαρι δεν έκαψε και δεν γκρέμισε τη δική σας χώρα. Δεν προκάλεσε το θάνατό σας. Δεν αναγκαστήκατε να πάρετε τον δρόμο της προσφυγιάς εξαιτίας της με σαπιοκάραβα. Οι γυναίκες μας είναι σε άλλο μήκος κύματος. Ως γνωστόν, υποστήριξαν τη Χίλαρι επειδή είναι γυναίκα και τώρα λυπούνται, επειδή δεν κέρδισε μια γυναίκα. Ξέχασαν ότι γυναίκες ήταν και η Μάργκαρετ Θάτσερ, η Γκόλντα Μέγιερ, η Μέρκελ και η Τανσού Τσιλλέρ, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο γνωστούς διαβόλους που πέρασαν από τον κόσμο. Κοιτάξτε τι έγραψε μια ποιήτριά μας μετά την εκλογή του Τραμπ: «Σταματήστε την Γη, υπάρχουν κάποιοι που θα κατέβουν». Είδες την Αμερικανίδα πρώην υπουργό Εξωτερικών Όλμπραϊτ που σχολιάζοντας την δολοφονία πεντακοσίων χιλιάδων παιδιών στο Ιράκ είπε «άξιζε όμως» και δεν ζήτησες να σταματήσει η Γη μωρέ ποιήτρια και το ζητάς τώρα; Δεν ήταν τόσο κακός ο κόσμος αυτός, όταν κόβονταν κεφάλια στις ερήμους με μαχαίρι και χιλιάδες άνθρωποι πυροβολούνταν στο σβέρκο και έγινε κακός τώρα; Μήπως δεν άργησες να ζητήσεις να σταματήσει η Γη για να κατέβεις;

Ζήσατε οκτώ χρόνια κατά την περίοδο Μπους. Υπομείνατε ανθρώπους όπως οι Ράμσφελντ και Τσέϊνι που έπιναν αίμα. Δεν φοβηθήκατε αυτά τα τέρατα και τώρα φοβηθήκατε τον Τραμπ; Μήπως ο θαρραλέος Ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε παπούτσι στον Μπους δεν ήταν εκείνος που επιχείρησε να παλέψει με το τέρας με τα εφτά κεφάλια; Κατά τη γνώμη του επρόκειτο για τέρας, αλλά κατά τη δική σας γνώμη ήταν ένας φάρος που φώτιζε τη Μέση Ανατολή, έτσι δεν είναι; Τώρα λυπάστε, επειδή πληγώθηκε η αγάπη σας για την Αμερική; Μήπως αυτή η εξαθλίωσή σας οφείλεται στο ότι δεν θα μπορείτε πλέον να επαινείτε τη μεγάλη Αμερική όπως παλιά, δεν θα μπορείτε να εξυμνείτε τη συμβολή της στην παγκόσμια ειρήνη και δεν θα μπορείτε να λέτε ότι θέλει ειρήνη για εμάς στην Κύπρο; Θέλατε Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων. Πάρτε μια εντελώς νέα τάξη πραγμάτων. Απολαύστε την παγκοσμιοποίηση!

Κοιτάξτε τώρα τα σάλια, τα μυξιάρικα χάλια των Ευρωπαίων ηγετών που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας επιτίθονταν στον Τραμπ. Κοιτάξτε τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ, ο οποίος δεν ωφελεί σε τίποτα. Συγχαίρει τον Τραμπ με το στανιό. Ή εκείνα τα μούτρα της Μέρκελ. Στραβομουτσούνιασε. Τι άλλο περίμεναν σε αυτήν την ποταπή παγκόσμια τάξη πραγμάτων που έκτισαν; Αν οι μάζες εκλέγουν πλέον τους τρελούς και τους μανιακούς. Αν από τον βρετανικό λαό ακούγεται ένα «όχι» και από τον αμερικανικό λαό βγαίνει ένας Τραμπ, να αναζητήσουν στον εαυτό τους το φταίξιμο. Μήπως έψαξαν καθόλου τι είδους ψυχολογικό κλονισμό προκαλεί σε όλους ο αποκεφαλισμός ενός ανθρώπου; Κοίταξαν τις γυναίκες που πωλούνται ως «λάφυρα» στα σκλαβοπάζαρα και σκέφτηκαν ότι όλοι τις παρακολουθούν αδιάφοροι όπως οι ίδιοι; Δεν γνωρίζουν καθόλου τι συσσωρεύεται στην καρδιά μας βλέποντας τους Αϊλάν που ξεβράζονται στην ακτή σαν νεκρά ψάρια; Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο οι οποίοι παρακολουθούν με κέφι τώρα τον πανικό ο οποίος σας πλάκωσε με την εκλογή Τραμπ. Πάντα μου προκαλούσε αηδία η παρουσία σας σε διάφορα τραπέζια την ώρα που τα παιδιά της Μέσης Ανατολής γίνονταν κομμάτια από τις βόμβες και μετατρέπονταν σε τροφή των σκυλόψαρων στις θάλασσες. Ξέρω ότι είναι καλά όλα όσα φοβάστε και όλα για τα οποία ανησυχείτε. Αλλά ο δικός σας φόβος μπορεί να είναι χαρά για τους καταπιεσμένους. Αν ο κόσμος δεν χάθηκε με βαρβάρους, όπως εσείς μην ανησυχείτε, δεν θα χαθεί ούτε με τον Τραμπ!

* Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας Αφρίκα

(από την εφημερίδα "Πολίτης"/infognomonpolitics.blogspot.gr)
Υποστηρικτές
Prospects for an Expanded South Corridor
Σχετικά
Energy Market Integration and Transition in SE Europe

Ενεργειακές Αγορές

Διεθνείς Τιμές

 • Αργό Πετρέλαιο
  Brent 20/02 $64,90/βαρέλι
  WTI 20/02 $61,79/βαρέλι
 • Λιθάνθρακας
  Global RB,14/02 $93,05/tn
 • Φυσικό Αέριο
  02/02 $7,56 - 10000 MMBTU
 • Ευρωπαϊκά Δικαιώματα Εκπομπών (ETS)
  20/02 €9,70

Στην Ελλάδα

 • Αμόλυβδη Βενζίνη
  Λιανική-Μ.Όρος Αττικής,19/02  €1,532/lt
 • Αμόλυβδη Βενζίνη, 95 RON
  Εκ Διυλιστηρίου,20/02 €411,04/m3
 • Μαζούτ No 180 (1% S)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/04 €-/m3
 • Diesel Κίνησης 10 PPM (0)
  Εκ Διυλιστηρίου,20/02 €499,86/m3
 • Ηλεκτρισμός - Ο.Τ.Σ.
  ΔΕΣΜΗΕ,20/02 €56,422/MWh
Αναλυτικές Τιμές » Τιμές Καυσίμων »
Videos
Κατάλογος Ενεργειακών Επιχειρήσεων - Business Directory
Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί
 • ΙΕΝΕ
 • IEA
Συνεργαζόμενα Μέσα
 • Euro2day
 • NOMISMA
 • FMVOICE