English | Ελληνικά
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
Άρθρο
Κραυγές και Ψίθυροι

Οι Ειδικοί Συνιστούν: Έχετε Στρεσαριστεί Από τη Νίκη του Τραμπ; Κάντε... Μανικιούρ!

Καθαρίστε τον καταψύκτη σας, κάντε μανικιούρ ή πεντικιούρ και σίγουρα παραμείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις συμβουλές που δίνουν αρθογράφοι και άλλοι ειδικοί προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την κατάσταση που ένας ψυχολόγος όρισε ως Διαταραχή Εκλογικού Άγχους, σύμφωνα με τον οποίο κατέγραψε αλματώδη άνοδο μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.

Την ώρα που πολλοί Αμερικανοί πανηγύριζαν την εκλογική νίκη του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το περιοδικό Psychology Today δημοσίευσε ένα άρθρο με «5 συμβουλές για την αντιμετώπιση του μετεκλογικού Σοκ και Πανικού». Πρώτη στη λίστα η συμβουλή "κάντε κάτι παραγωγικό"».

«Κάντε κάτι που θα σας δώσει μια προσωρινή αίσθηση ότι έχετε κάποιο έλεγχο (στην ζωή σας), ακόμα και το να καθαρίσετε τον καταψύκτη σας» πρότεινε η αρθογράφος Άλις Μπόγιες.

Και άλλοι ιστότοποι ανήρτησαν ανάλογες προτάσεις. Για παράδειγμα το περιοδικό Cosmopolitan έγραψε «14 Αποτελεσματικούς Τρόπους για να αντιμετωπίσει κανείς το μετεκλογικό στρες».

Ένας τρόπος είναι να απέχετε από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένας άλλος να «φροντίσετε τον εαυτό σας», όπως συμβουλεύει η οικογενειακή σύμβουλος από το Νιου Τζέρσεϊ Τζένιφερ Κόουντλ. «Εάν χρειάζεστε ένα μανικιούρ, ένα πεντικιούρ, η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι η καλύτερη ημέρα για το κάνετε».

Από την πλευρά της η Άλισαν Χάουαρντ, μια ψυχολόγος από την Ουάσιγκτον, είπε πως κάποιοι από τους ασθενείς της συζητούσαν για τις εκλογές εδώ και μήνες, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων δηλώνουν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη θλίψη, λύπη και φόβο σε μια πόλη όπου το 93% των ψηφοφόρων προτίμησε την Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο κατά το παρελθόν» επισήμανε η Χάουαρντ, η οποία υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους συναισθήματα είναι φυσικό να τα νιώθει κανείς και δεν συνιστούν ενδείξεις μιας ψυχικής παθολογίας.

Ο Στέφεν Στρόσνι, ένας ψυχολόγος από ένα προάστιο της Ουάσιγκτον που ψήφισε την Κλίντον, περιέγραψε πως άρχισε να παρατηρεί μια αύξηση των περιστατικών υψηλού στρες που σχετιζόταν με τις εκλογές από τον Απρίλιο, όταν και επινόησε τον όρο Διαταραχή Εκλογικού Άγχους, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν στρες, προβλήματα στη συγκέντρωση και νευρικότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν το 50% των ασθενών του ήταν υποστηρικτές του Τραμπ.

Όταν η προεκλογική εκστρατεία έφθασε στην κορύφωσή της, στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα περιστατικά κατέγραψαν άνοδο και μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο ίδιος δέχθηκε εκτάκτως τέσσερις ασθενείς που χρειάζονταν επειγόντως συμβουλευτική.

«Θα στοιχημάτιζα ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα όπως επίσης οι παραβάσεις για επιθετική οδική συμπεριφορά» τόνισε ο Στρόσνι.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ")

Υποστηρικτές
Ενεργειακές και Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και η Θέση της Ελλάδoς
Σχετικά
2nd Energy Tech Forum 2017

Ενεργειακές Αγορές

Διεθνείς Τιμές

 • Αργό Πετρέλαιο
  Brent 19/01 $68,69/βαρέλι
  WTI 19/01 $63,38/βαρέλι
 • Λιθάνθρακας
  Global RB,12/01 $97,15/tn
 • Φυσικό Αέριο
  31/12 $6,56 - 10000 MMBTU
 • Ευρωπαϊκά Δικαιώματα Εκπομπών (ETS)
  15/12 €7,07

Στην Ελλάδα

 • Αμόλυβδη Βενζίνη
  Λιανική-Μ.Όρος Αττικής,18/01  €1,549/lt
 • Αμόλυβδη Βενζίνη, 95 RON
  Εκ Διυλιστηρίου,19/01 €444,86/m3
 • Μαζούτ No 180 (1% S)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/04 €-/m3
 • Diesel Κίνησης 10 PPM (0)
  Εκ Διυλιστηρίου,19/01 €536,32/m3
 • Ηλεκτρισμός - Ο.Τ.Σ.
  ΔΕΣΜΗΕ,19/01 €53,683/MWh
Αναλυτικές Τιμές » Τιμές Καυσίμων »
Videos
Κατάλογος Ενεργειακών Επιχειρήσεων - Business Directory
Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί
 • ΙΕΝΕ
 • IEA
Συνεργαζόμενα Μέσα
 • Euro2day
 • NOMISMA
 • FMVOICE