English | Ελληνικά
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
Άρθρο
Ειδήσεις Διεθνείς

Siemens και ISA: Παγκόσμια Συνεργασία για την Ευαισθητοποίηση Σχετικά με τη Βιομηχανική Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο

Καθώς οι απειλές για τον εξοπλισμό αυτοματισμού αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς, αλλάζει και η έννοια της προστασίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Για την αντιμετώπιση αυτού του πεδίου των προκλήσεων, η Siemens και η Διεθνής Εταιρεία Αυτοματισμού ( ISA) εισήλθαν σε μια παγκόσμια σύμπραξη για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ανάγκες της βιομηχανικής ασφάλειας και των διεθνών προτύπων.

 

Οι δυο εταίροι θα μοιραστούν την τεχνογνωσία στον τομέα της προστασίας των περιβαλλόντων αυτοματισμού, με βάση το πρότυπο IEC 62443 και τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, με τη μορφή εκδηλώσεων, webinars και περαιτέρω εκπαιδευτικού υλικού. Μαζί, η ISA και η Siemens σκοπεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές για τη βιομηχανική ασφάλεια με τους ιδιοκτήτες- χειριστές του βιομηχανικού εξοπλισμού.

 

«Η Κυβερνοασφάλεια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις βιομηχανικές εταιρείες, καθώς οι πρόσφατες παγκόσμιες επιθέσεις ransomware έχουν αποδείξει τις πιθανές επιπτώσεις, τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πελάτες μας πρέπει να διαχειριστούν επαρκώς τον σχετικό κίνδυνο στον κυβερνοχώρο που οφείλεται στις ευπάθειες της τεχνολογίας της πληροφορικής σε συνδυασμό με την αυξημένη συνδεσιμότητα στην ψηφιακή μας εποχή», λέει ο Henning Rudolf, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Siemens Plant Security Services.

Το Ινστιτούτο Συμμόρφωσης για την Ασφάλεια της ISA ( ISCI, www. isasecure. org) εφαρμόζει ένα από τα πρώτα τυποποιημένα συστήματα αξιολόγησης για τα IEC 62443 IACS προτύπων κυβερνοασφάλειας, και αυτό το πρόγραμμα υιοθετήθηκε έντονα από τη Siemens, ως κορυφαίος πάροχος εξοπλισμού αυτοματισμού και βιομηχανικών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και ως μια παγκόσμια κατασκευαστική εταιρεία.

 

Οι Υπηρεσίες Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων της Siemens συμμορφώνονται με τις οδηγίες του IEC62443 και είναι διαθέσιμες στους υφιστάμενους πελάτες της Siemens και στον εξοπλισμό τρίτων, παρέχοντας μια προσέγγιση πολλαπλών επιπέδων προστασίας, απογραφή περιουσιακών στοιχείων και παρακολούθηση, διαχείριση διορθώσεων ( patch management) και διαχείρηση ευπαθειών( vulnerability management), κατάτμηση δικτύου, διαχείριση βιομηχανικής ασφάλειας, υπηρεσίες συμβούλων διαχείρισης συμβάντων και ασφάλειας. Η Siemens παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη Ομάδα Προϊόντων Έκτακτης Ανάγκης για Υπολογιστές Προϊόντων ( ProductCERT) για τις λύσεις της Siemens. Η Siemens λειτουργεί πολλά « Κέντρα Επιχειρησιακής Κυβερνοασφάλειας» ( CSOC) για την παραγωγή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, με κοινές τοποθεσίες στη Λισαβόνα, Μόναχο και Μίλφορντ (Οχάιο) στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί της βιομηχανικής ασφάλειας της Siemens που εδρεύουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις παρακολουθούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο για απειλές στον κυβερνοχώρο, προειδοποιούν τις εταιρείες σε περίπτωση συμβάντων ασφαλείας και συντονίζουν προληπτικά αντίμετρα. Αυτά τα προστατευτικά μέτρα αποτελούν επίσης μέρος των Εκτεταμένων Υπηρεσιών Ασφάλειας Εγκαταστάσεων της Siemens.

 

Για την αντιμετώπιση του μεταβαλλόμενου πεδίου της ασφάλειας, η Siemens και η Διεθνής Εταιρεία Αυτοματισμού ( ISA) εισήλθαν σε μια παγκόσμια συνεργασία για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ανάγκες της βιομηχανικής ασφάλειας και των διεθνών προτύπων.

Υποστηρικτές
Prospects for an Expanded South Corridor
Σχετικά
Energy Market Integration and Transition in SE Europe

Ενεργειακές Αγορές

Διεθνείς Τιμές

 • Αργό Πετρέλαιο
  Brent 23/02 $65,90/βαρέλι
  WTI 23/02 $62,40/βαρέλι
 • Λιθάνθρακας
  Global RB,14/02 $93,05/tn
 • Φυσικό Αέριο
  02/02 $7,56 - 10000 MMBTU
 • Ευρωπαϊκά Δικαιώματα Εκπομπών (ETS)
  23/02 €9,68

Στην Ελλάδα

 • Αμόλυβδη Βενζίνη
  Λιανική-Μ.Όρος Αττικής,22/02  €1,529/lt
 • Αμόλυβδη Βενζίνη, 95 RON
  Εκ Διυλιστηρίου,23/02 €416,81/m3
 • Μαζούτ No 180 (1% S)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/04 €-/m3
 • Diesel Κίνησης 10 PPM (0)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/02 €511,77/m3
 • Ηλεκτρισμός - Ο.Τ.Σ.
  ΔΕΣΜΗΕ,23/02 €54,252/MWh
Αναλυτικές Τιμές » Τιμές Καυσίμων »
Videos
Κατάλογος Ενεργειακών Επιχειρήσεων - Business Directory
Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί
 • ΙΕΝΕ
 • IEA
Συνεργαζόμενα Μέσα
 • Euro2day
 • NOMISMA
 • FMVOICE