Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει στην Κοζάνη, ημερίδες στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Ύδατα και της Οδηγίας για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει στην Κοζάνη, ημερίδες στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Ύδατα 2000/60/ΕΚ και της Οδηγίας για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας 2007/60/ΕΚ, και πιο συγκεκριμένα:

  • Τετάρτη 20/09 και ώρα 09:30 π.μ., Ημερίδα με θέμα: «1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας (EL09)» και
  • Πέμπτη 21/09 και ώρα 09:30 π.μ., Ημερίδα με θέμα: «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας (EL09)».

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ΖΕΠ Κοζάνης.

Οι ημερίδες διεξάγονται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υλοποίηση της 1ης Αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας. Η ολοκλήρωση του συνόλου των Σχεδίων Διαχείρισης αποτελεί ουσιαστικά υλοποίηση μίας ενιαίας πολιτικής για τα ύδατα, η οποία τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο.

Στη βάση αυτή και επικουρικά με τη διαβούλευση μέσω των ειδικά διαμορφωμένων ιστοσελίδων του Υπουργείου http://wfdver.ypeka.gr/ και http://floods.ypeka.gr/, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι ενδιαφερόμενοι και το κοινό καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου, «η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας ξεκινά από τοπικό επίπεδο και είναι ευθύνη όλων μας. Η ενεργός συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και του κοινού κρίνεται απαραίτητη και αποφασιστικής σημασίας, προκειμένου η διαδικασία της διαβούλευσης να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Οι απόψεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια των ημερίδων θα αποτελέσουν υλικό για τη διαμόρφωση των οριστικών Σχεδίων Διαχείρισης και των αντίστοιχων Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».