Στις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή. Όπως ανέφερε, στόχος είναι το 2020 η χώρα να έχει δασικούς χάρτες, οριοθέτηση των παραλιών, πλήρη πολεοδομικό σχεδιασμό, Κτηματολόγιο και χρήσεις γης

Στις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή. Όπως ανέφερε, στόχος είναι το 2020 η χώρα να έχει δασικούς χάρτες, οριοθέτηση των παραλιών, πλήρη πολεοδομικό σχεδιασμό, Κτηματολόγιο και χρήσεις γης.

«Οι δασικοί χάρτες ήταν στο 1%, τους κάναμε 37% μέσα σε εννέα μήνες. Θα οριοθετήσουμε τις παραλίες. Ψηφίζουμε το Κτηματολόγιο σήμερα, ένα νομοσχέδιο-τομή, καθώς επί διακόσια χρόνια δεν έχουμε Κτηματολόγιο. Τώρα φτιάχνουμε ενιαίο φορέα. Τέθηκαν οι όροι για τον χωροταξικό και τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Στον νόμο περί αυθαιρέτων διαφοροποιήθηκε η αδειοδοτούσα αρχή, η πολεοδομία, από την ελέγχουσα αρχή.

Φιλοδοξούμε ότι το 2020 αυτή η χώρα θα έχει δασικούς χάρτες, οριοθέτηση των παραλιών, πλήρη πολεοδομικό σχεδιασμό, Κτηματολόγιο και χρήσεις γης. Τι αντιεπενδυτικό βλέπετε σε όλα αυτά;

Άρα, αυτή η Κυβέρνηση- και το σημερινό νομοσχέδιο είναι πολύ χαρακτηριστικό, και το Κτηματολόγιο, και το λατομικό και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις- κάνει πράγματα, που επί σαράντα χρόνια δεν είχαν γίνει και τα κάνει με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο.

Η φιλοδοξία μας είναι πάρα πολύ απλή: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα το οποίο φέρνει σταθεροποίηση στην οικονομία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, ανοίγει το δρόμο για ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο. Ταυτόχρονα, κάνουμε βαθιές τομές, επιλύοντας προβλήματα δεκαετιών, με μοναδική και αποκλειστική μέριμνα η ανάκαμψη και η ανάπτυξη να είναι και βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.