Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

ΔΕΗ: «Αχρήστευσε» το Cost Recovery η Εκτίναξη της ΟΤΣ Λόγω της Απεργίας

Αυξημένο κόστος εισαγωγών και επιβάρυνση της ΔΕΗ προκάλεσε η τετραήμερη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία ανέδειξε και ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Η εκτόξευση της Οριακής Τιμής του Συστήματος κατέστησε άχρηστο το cost recovery. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το επιπλέον κόστος για τη ΔΕΗ λόγω της απεργίας υπολογίζεται σε 5-6 εκατ. ευρώ, καθώς δούλεψαν οι μονάδες του φυσικού αερίου για να καλύψουν τη μείωση κατά 50% των λιγνιτικών

Μέσα στις Επόμενες Εβδομάδες Προκηρύσσεται ο Αδειοδοτικός Γύρος για Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Ιόνιο-Κρήτη

Αισιόδοξο εμφανίζεται το ΥΠΕΚΑ σχετικά με τις προοπτικές του αδειοδοτικού γύρου για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη, μετά την παρουσίαση που έγινε στο Λονδίνο. Το υπουργείο έχει βάλει στόχο να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε κοντά στον Μάρτιο του 2015 να ξεκινήσει η αξιολόγηση των προσφορών που θα υποβάλλουν οι πετρελαϊκές.

Σταθερό το Τέλος ΑΠΕ στο Β' Εξάμηνο του Έτους

Παγώνει για το β’ εξάμηνο του έτους το ΕΤΜΕΑΡ που καταβάλουν οι καταναλωτές ηλεκτρισμού μέσω των λογαριασμών τους, καθώς η ΡΑΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αύξηση.

Δείτε ακόμη

Τετάρτη Ψηφίζεται το Νομοσχέδιο για «Μικρή ΔΕΗ»

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής πρωτοβουλίας της, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμιστική αναπτυξιακή τομή στον ενεργειακό τομέα της χώρας προς όφελος των καταναλωτών και σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταγγέλλει για ξεπούλημα και διάλυση της πιο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης και να ζητά την απόσυρση του, ολοκληρώθηκε σε Α' ανάγνωση στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ.

400 Εκατ. Δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για Αποθήκη Φυσικού Αερίου στην Τουρκία

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων στην Τουρκία για την κατασκευή της πρώτης υπόγειας αποθήκης για φυσικό αέριο.

Στο 42,2% οι ΑΠΕ Πέρυσι στην Ισπανία

Η Ισπανία κάλυψε πέρυσι το 42,2% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό μέσω των ΑΠΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διαχειριστή του δικτύου της χώρας.

Αν. Κολίσνικ: Η Ομαλή Τροφοδοσία της Ευρώπης, Βασικός Στόχος της Ουκρανικής Naftogaz

Η ομαλή συνέχιση της μεταφοράς ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είναι ο πρωταρχικός στόχος της ουκρανικής Naftogaz, όπως τόνισε προχθές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο Άντον Κολίσνικ, στέλεχος της PJS Uktransgaz, θυγατρικής της Naftogaz για τις εξαγωγές.
Copyright © 2014 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters