Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παναγιωτάκης: «Αποφασίσαμε να Μετατρέψουμε τη ΔΕΗ Από Παραγωγό και Προμηθευτή Ηλεκτρισμού σε Προμηθευτή Ενεργειακών Υπηρεσιών» (Video)

Παρακολουθήστε τις ομιλίες του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνου Καρβούνη, του κ. Alex Papalexopoulos, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ECCO International Inc., καθώς και του κ. Victor Vlad Grigorescu, πρώην Υπουργού Ενέργειας της Ρουμανίας στο Στρατηγικό Συνέδριο «Investment Opportunities in Southeastern Europe – Trends and challenges in the energy sector», που πραγματοποίησε η ΔΕΗ σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ

Επιχειρούν Παράταση στη Συνταξιοδότηση των Ντιζελοκίνητων Ταξί

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μαζί με τους δημάρχους του Παρισιού, της Μαδρίτης και της Πόλης του Μεξικού συμφώνησαν σε ένα …MOU για την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των ντιζελοκίνητων οχημάτων στις πόλεις τους έως το 2025. Υπό τη σκιά του σκανδάλου της Volkswagen, ο λόγος ήταν προφανής: ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σαν Φρανσίσκο και Όκλαντ Μηνύουν Μεγάλες Πετρελαϊκές Εταιρείες για την Κλιματική Αλλαγή

Οι πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Όκλαντ κατέθεσαν μήνυση εναντίον μερικών από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως για την αλλαγή του κλίματος, συμμετέχοντας σε μια αναδυόμενη προσπάθεια να ασκηθεί νομική δράση προκειμένου η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων να καταστεί υπεύθυνη για τις ζημίες που προκαλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Δείτε ακόμη

Αποτελεσματική Δράση Κατά της Κλιματικής Αλλαγής στον Ενεργειακό Τομέα Ζητά Από την Κομισιόν το Ελεγκτικό Συνέδριο

Αποτελεσματική δράση στον τομέα της ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ζητά από την Κομισιόν το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από ετήσια ανασκόπηση των δράσεων της ΕΕ στο συγκεκριμένο τομέα

Οξύνεται η Αντιπαράθεση Εντός ΗΠΑ για τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή

«Είμαστε μέσα, είμαστε έξω, είμαστε μέσα, είμαστε έξω»: με χιούμορ ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και νυν ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το κλίμα, Μάικλ Μπλούμπεργκ, συνόψισε τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

ΕΕ και Κίνα Καταπολεμούν την Υπερθέρμανση του Πλανήτη - Ενδεχόμενη Στροφή των ΗΠΑ

Κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες και το Πεκίνο εντείνουν τον συντονισμό τους στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν την αποχώρησή τους από τη Συμφωνία του Παρισιού για τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του NewEurope.

Γαλλία: Τα Πρώτα Μέτρα για την Εξάλειψη της Εξάρτησης από τον Άνθρακα

Ο Γάλλος Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Αλληλεγγύης, Nicolas Hulot παρουσίασε λεπτομερώς τέσσερα μέτρα του σχεδίου του για το κλίμα και την επίτευξη της απεξάρτησης της χώρας από τον άνθρακα μέχρι το 2050, στο πλαίσιο συνέντευξής του στη γαλλική εφημερίδα Libération.
Copyright © 2017 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters