Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Προς Νέα Ισορροπία Οδεύουν οι Αγορές Πετρελαίου

Η τρέχουσα ενεργειακή επικαιρότητα κινείται ακόμη στον απόηχο του Χάρβεϋ και της Ίρμα, των δύο πρόσφατων τυφώνων που έπληξαν τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ (βλ. εδώ και εδώ σχετικά άρθρα στο energia.gr), και, απ’ ό, τι φαίνεται οι επιπτώσεις τους είναι ακόμα νωπές στην πετρελαϊκή βιομηχανία, ενώ έχουν επιδράσει άμεσα στις δυνάμεις της ζήτησης και προσφοράς που είναι κυρίαρχες στις ενεργειακές αγορές.

Η Δημοσιονομική Πολιτική Εμπόδιο για την Απανθρακοποίηση της Ευρώπης

Η πολιτική για την απανθακοποίηση της Ευρώπης έχει κυρίως επικεντρωθεί στην ενεργειακή απόδοση και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Αλλά όπως φαίνεται δεν αρκεί. Εδώ και καιρό η επιστημονική κοινότητα, αλλά και διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις, στρέφουν την προσοχή τους στις μεταφορές και τις κτιριακές υποδομές, τομείς που ευθύνονται για το 60% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Υψηλή Ζήτηση και Γεωπολιτικοί Παράγοντες Εκτόξευσαν την Τιμή του Αργού στα $59 το Βαρέλι

Ο συνδυασμός μιας συνεχιζόμενης υψηλής ζήτησης αργού και προϊόντων, κυρίως από τις ασιατικές αγορές, και ο εμφανής πλέον κίνδυνος μιας νέας ανάφλεξης στο Βόρειο Ιράκ με αφορμή το Κουρδικό Δημοψήφισμα οδήγησαν τις τιμές του αργού σε νέα ύψη στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Δείτε ακόμη

Άλεξ Παπαλεξόπουλος: «Τα Σχήματα Στήριξης των ΑΠΕ Ανήκουν στο Παρελθόν – Χρειαζόμαστε Ευέλικτες Συμβατικές Μονάδες » (Video)

Όλα αυτά τα χρόνια οι ανανεώσιμες πηγές είχαν προτεραιότητα και αυτά τα supporting schemes (σχήματα στήριξης) εμφανίζονταν με διάφορους τρόπους. «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε», σύμφωνα με τον κ. Άλεξ Παπαλεξόπουλο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της αμερικανικής ECCO International Inc. Επίσης, οι βασικές πηγές εσόδων για τις συμβατικές μονάδες (λιγνίτη και φυσικού αερίου) θα είναι οι εφεδρείες

Ο Στρατηγικός Ενεργειακός Ρόλος της Κρήτης

Τις ημέρες αυτές για μια ακόμα φορά η ενεργειακή πτυχή της Κρήτης ευρίσκεται στην επικαιρότητα. Εχθές (21/9) με την συμμετοχή του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το 3ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο όπου έγινε λεπτομερής αναφορά στις ενεργειακές υποδομές της νήσου ενώ παράλληλα εξετάστηκαν όλα τα νέα ενεργειακά έργα συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις (με ηπειρωτική Ελλάδα και Κύπρο), την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ και των ερευνών για υδρογονάνθρακες. Σήμερα (22/9) οργανώνεται από την ΕΕ στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά μια πανευρωπαϊκή συνάντηση για την παραγωγή και διαχείριση ενέργειας στα νησιά της Ευρώπης με στόχο την βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της αξιοποίησης των ΑΠΕ. Τα συμπεράσματα και από τις ανωτέρω δύο ημερίδες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθότι μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στην χάραξη μιας πλέον αποτελεσματικής στρατηγικής για τον ρόλο της ενέργειας στην αναπτυξιακή διαδικασία τόσο του Ελληνικού νησιωτικού χώρου όσο και της Κρήτης ιδιαιτέρως.

Τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Ενδέχεται να «Συντρίψουν» το Ηλεκτρικό Δίκτυο

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα ανοίγει η συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση, στην Ευρώπη το ζήτημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών και οι ωφέλειες μπαίνουν στο …ζύγι με τις ζημίες. Στη Μεγάλη Βρετανία ειδική επιτροπή αναμένεται να διερευνήσει εάν η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να …συντρίψει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

IENE: Πτώση στην Μέση ΟΤΣ σε Σύγκριση με την Προηγούμενη Εβδομάδα

Στην παρούσα εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπόνησε το τμήμα ανάλυσης ενεργειακών αγορών του ΙΕΝΕ, παρουσιάζεται η μέση οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) την προηγούμενη εβδομάδα (18/9-24/9) στα €52.82/MWh, αυξημένη κατά 14.01% από την μέση ΟΤΣ της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου, αλλά μειωμένη κατά 3.88% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €75.00/MWh και στα €37.00/MWh αντίστοιχα.
Copyright © 2017 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters