Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Επιταχύνονται οι Εξελίξεις για την Κατασκευή του FSRU στην Αλεξανδρούπολη

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου του FSRU στην Αλεξανδρούπολη μετά την υπογραφή εχθές (12/10) της συμφωνίας μεταξύ GASTRADE και ΔΕΠΑ, για την συμμετοχή της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση (εδώ), η ΔΕΠΑ θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE καθώς και στις κοινές προσπάθειες των μερών για την υλοποίηση και εμπορική ανάπτυξη του έργου της πλωτής αποθήκης LNG στην Βόρεια Ελλάδα.

Το 2020 ο Αγωγός «Νέας Μεσημβρίας – Ειδομένη/Γευγελή» και Μικρής Κλίμακας Προβλήτα LNG στη Ρεβυθούσα

O αγωγός «Νέας Μεσημβρίας – Ειδομένη/Γευγελή», μαζί με έναν μετρητικό - ρυθμιστικό Σταθμό εμφανίζεται στα νέα έργα που περιλαμβάνει το νέο σχέδιο του δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) 2017-2026. Το σχέδιο ετέθη σε δημόσια διαβούλευση έως τις 10 Νοεμβρίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) την περασμένη Παρασκευή.

Σε Τροχιά Εντατικής Προετοιμασίας το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Ενώ η ΔΕΗ ευρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια διογκούμενη κρίση χρέους με περισσότερα από €2.4 δις ανείσπρακτων οφειλών, από οικιακούς κυρίως καταναλωτές, (πολλοί από τους οποίους έχουν χαρακτηριστεί ως συστηματικοί κακοπληρωτές καταχρώμενοι το ΚΟΤ, βλέπε εδώ για πρόσφατα στοιχεία), με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να στερείται της απαραίτητης επιχειρηματικής ευελιξίας που απαιτούν οι νέες συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς

Δείτε ακόμη

Η Δεύτερη Ευκαιρία των ΑΠΕ

Παρά το γεγονός ότι το άνοιγμα της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παραμένει σήμερα σχετικά μικρό, με την ΔΕΗ κυρίαρχη στον χώρο και μερίδιο 85.55%, οι ιδιωτικές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται και φθάνουν αισίως στις 16 βλέπουν ευκαιρίες προσδοκώντας την σταδιακή συρρίκνωση του μεριδίου της Επιχείρησης. Το προφανές άνοιγμα της αγοράς ενέργειας είναι ότι ο ανταγωνισμός φέρνει καλύτερες τιμές και προϊόντα. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο φέρνει το νέο κύμα επενδύσεων που έρχεται στην ενεργειακή αγορά και το οποίο, μόνο στην αγορά πράσινης ενέργειας και στον τομέα των αιολικών, υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Η νέα δυναμική της αγοράς ΑΠΕ αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς προχωρούν τα σχέδια για διαγωνισμούς εγκατάστασης νέας ισχύος αιολικών και φωτοβολταϊκών. Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει γνωστός, στην τριετία 2018-2020 πρόκειται να γίνουν τρεις νέοι διαγωνισμοί για φωτοβολταϊκά με αθροιστική ισχύ 300 MW και, αντίστοιχα, τρεις διαγωνισμοί 300 MW για αιολικά.

Το Αρνητικό Οικονομικό Κλίμα και οι Συνεχείς Αντιδράσεις Πίσω από τον Nord Stream 2

Ο αγωγός Nord Stream 2 παρουσιάζεται από κάποιους ως η απάντηση στις ενεργειακές προσδοκίες της Ευρώπης και από άλλους ως ένας τεράστιος εφιάλτης. Πολωνοί νομικοί επιχειρούν να σταματήσουν την κατασκευή του, την ίδια στιγμή που η Gazprom είναι απόλυτα αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, παρά τις επιπτώσεις των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

ΙΕΑ: Η Ελλάδα Σταθερός Πελάτης της Παραγωγής Πετρελαίου του Ιρακινού Κουρδιστάν

Ένας από τους σταθερούς πελάτες της πετρελαϊκής παραγωγής του ιρακινού Κουρδιστάν είναι η χώρα μας, όπως σημειώνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στην τελευταία έκθεσή του για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Ο Οργανισμός τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, αλλά και χώρες, όπως η Κροατία, το Ισραήλ, η Ισπανία και, κυρίως, η Ιταλία, θα πληγούν αν η Άγκυρα πραγματοποιήσει την απειλή της να εμποδίσει τις κουρδικές εξαγωγές αργού μετά το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου

Αλλαγές στο Ενεργειακό Τοπίο Προμηνύουν οι Νέες Διαπραγματεύσεις για τη NAFTA

Κάτι που είναι ευρέως γνωστό είναι πως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ μοιράζονται τα μεγαλύτερα μη φυλασσόμενα σύνορα στον κόσμο. Αυτό που είναι ίσως λιγότερο γνωστό είναι ότι μοιράζονται επίσης την ισχυρότερη διμερή εμπορική σχέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ύψους περίπου ενός τρισ. δολαρίων ετησίως, συνεργασία της οποίας ο όγκος υπερδιπλασιάστηκε από το 1993, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA).
Copyright © 2017 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters