Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Ισχυρή Ζήτηση και «Άλμα» Τιμής στα 45,20 Ευρώ στην Τελευταία Δημοπρασία ΝΟΜΕ για το 2017

Στη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε έπειτα από 13 ώρες περίπου η τελευταία δημοπρασία ΝΟΜΕ για το 2017, με την τιμή να εκτοξεύεται από τα 32,05 στα 45,2 ευρώ/MWh, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στην αγορά. Οι εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα στη λιανική ρεύματος

Λύση οι ΑΠΕ και Όχι ο Άνθρακας για τον Εξηλεκτρισμό

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα δώσουν σε περισσότερους ανθρώπους την πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι ο άνθρακας. Σύμφωνα με ειδική έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), η οποία δημοσιεύθηκε προημερών, ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα βαίνει μειούμενος κατά ένα τρίτο από το 2000 έως σήμερα, εξαιτίας των ΑΠΕ.

Την Τρίτη οι Υπογραφές για Έρευνα Υδρογονανθράκων Δυτικά της Κέρκυρας

Την ερχόμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2, στο Ιόνιο Πέλαγος στην κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ.

Δείτε ακόμη

ΥΠΕΝ: Δημόσια Διαβούλευση για τα Καύσιμα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση τρία σχέδια νόμου, για την ποιότητα και το πλαίσιο κατανομής των καυσίμων, καθώς και για τις μεθόδους υπολογισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

IEA: Εφικτή η Καθολική Πρόσβαση στην Ενέργεια ως το 2030 Χάρη στην Αυξανόμενη Πολιτική Βούληση και τη Μείωση του Κόστους

Μια νέα και λεπτομερής ανάλυση από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) διαπιστώνει ότι η πλέον αποδοτική, από πλευράς κόστους, στρατηγική για καθολική πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και τις εγκαταστάσεις καθαρού μαγειρέματος στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι συμβατή με την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για το κλίμα, αποτρέποντας, παράλληλα, εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου Προτείνει Αναβαθμισμένους, Δεσμευτικούς Στόχους για τις ΑΠΕ

Το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ή η αιολική, θα πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 35% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2030, ανέφεραν μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου στις 23 Οκτωβρίου.

ΔΕΔΔΗΕ: Εφαρμογή Νυκτερινού Οικιακού Τιμολογίου Χειμερινής Περιόδου 2017-2018

Οι ώρες ενάρξεως και λήξεως του νυκτερινού οικιακού τιμολογίου από 01.11.2017 έως 30.04.2018 έχουν ως εξής
Copyright © 2017 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters