Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Σταθάκης: Σημαντικό Βήμα στην Κατεύθυνση της Ωρίμανσης του East Med η Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης Μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας

«Η σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ωρίμανσης της κατασκευής του East Med», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης από την Λευκωσία, όπου συμμετείχε στην Δεύτερη Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας

Η Energean Εξασφάλισε Νέα Συμβόλαια Πώλησης Αερίου για τα Πεδία του Ισραήλ

Η ελληνική Energean Oil & Gas ανακοίνωσε χθες την υπογραφή, εκ μέρους της Energean Israel, επιπλέον συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου (Gas Sales and Purchase Agreements) για την αγορά φυσικού αερίου από τα πεδία Karish και Tanin, ανοικτά του Ισραήλ.

Οι Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου Ενέκριναν τους Κανόνες για την Ενεργειακή Ένωση

Οι επιτροπές Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) και Περιβάλλοντος (ENVI) έθεσαν χθες, 7 Δεκεμβρίου, σε ψηφοφορία τους κανόνες που διέπουν τους μηχανισμούς λειτουργίας του σχεδίου Ενεργειακής Ένωσης. Η εισηγητική έκθεση εγκρίθηκε με 61 ψήφους υπέρ, 46 κατά και 9 αποχές.

Δείτε ακόμη

Νέα Οριστική Διοίκηση στη ΔΕΠΑ

Την ανάδειξη του νέου οριστικού Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ την περασμένη Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017. Έτσι, νέος Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ορίστηκε και επίσημα ο κ. Δημήτριος Τζώρτζης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχειρήσεων του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα χρημάτισε και Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών, και ο κ. Βελισσάριος Δότσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρώην CEO του Enterprise Greece

Eurelectric: Οι Ευρωπαϊκές Εταιρείες Ηλεκτρικής Ενέργειας Προωθούν τη Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια

Εθνικές ενώσεις και διευθύνοντες σύμβουλοι όλων των μεγάλων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη συμφώνησαν σε μια κοινή δήλωση που δεσμεύει τον κλάδο να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, υποστηρίζοντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές προσπάθειες απανθρακοποίησης.

Κάλεσμα σε Σαράντα Επιχειρήσεις για Συμμετοχή στο Market Test των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ

Σαράντα επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα προσεγγίσει η DG Competition με σκοπό να συμμετάσχουν στο market test για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Το χρονοδιάγραμμα είναι αρκετά αυστηρό, αφού στόχος είναι το market test να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου και ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί ως τα τέλη Μαΐου από τη ΔΕΗ.

Εντός του Ετους Αναμένεται η Απόφαση για τον Αγωγό Αερίου Baltic Pipe

Η λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (Final Investment Decision) για τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Δανίας και Πολωνίας, τον Baltic Pipe, αναμένεται εντός του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με τον Jeppe Dano, διευθυντή μάρκετινγκ του δανικού εθνικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, Energinet.
Copyright © 2017 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters