Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Σε Πλήρη Εξέλιξη το Μίνι Ράλι στις Διεθνείς Πετρελαιαγορές με το Brent να Αγγίζει τα $70 το Βαρέλι

Όπως είχαμε σωστά προβλέψει στην ανάλυση μας της 2ας Ιανουαρίου (εδώ), οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο παγκόσμιο πετρελαϊκό σύστημα ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου ήσαν τέτοιες που μοιραία οδηγούσαν σε ένα νέο ράλι τιμών στις αρχές του νέου έτους.

Διακοψιμότητα: Πτώση Τιμών στην Πρώτη Δημοπρασία του 2018

Στα 55.000 ευρώ/MW διαμορφώθηκε τη Δευτέρα η τιμή στη δημοπρασία για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου 1, έναντι 70.000 ευρώ που ήταν το ανώτατο όριο στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Σήμερα η δεύτερη δημοπρασία για την ΥΔΦ 2, ισχύος 450 MW

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια οι Ενεργειακές Κοινότητες

Την Τετάρτη εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες. Ένα εξάμηνο μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης (26 Ιουνίου) για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία ενεργειακών συνεταιρισμών στην Ελλάδα, πολλοί φορείς είναι έτοιμοι και αναμένουν το νέο θεσμικό πλαίσιο για να ξεκινήσουν.

Δείτε ακόμη

Αυστηρότερα Κριτήρια για τη Συμμετοχή στις Δημοπρασίες ΝΟΜΕ Φέρνει η Τροπολογία του ΥΠΕΝ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία αυστηροποιούνται τα κριτήρια συμμετοχής στις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρισμού (ΝΟΜΕ). Όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΥΠΕΝ, η εν λόγω τροπολογία επιδιώκει να εμποδίσει τη συμμετοχή στις διαγωνιστικές διαδικασίες εταιρειών οι οποίες δε δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

‘Κλείδωσε’ η Συνεργασία της ΔΕΗ με την General Electric

Η ΔΕΗ και η GE Power υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με σκοπό να διερευνήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας, συντήρησης, μίσθωσης, εκπαίδευσης, διάγνωσης βλαβών και επιδιόρθωσης αεριοστροβίλων, ατμοστροβίλων, γεννητριών, λεβήτων και άλλου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή για βιομηχανική χρήση

Μακιός στο 2nd Energy Tech Form του Energia.gr: «Μόνο η Τεχνολογία θα Αλλάξει την Ελλάδα – Δείξτε Εμπιστοσύνη στους Νέους Ανθρώπους!» (Video)

«Η μοντέρνα τεχνολογία μπορεί να λύσει πιο εύκολα τα προβλήματα της ενέργειας από ό, τι η παλιά», τόνισε στο χαιρετισμό του στο 2nd Energy Tech Form του Energia.gr, ο κ. Βασίλης Μακιός, Υπεύθυνος της Μονάδας Corallia και Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

IENE: Ανοδικά Κινήθηκε η Μέση ΟΤΣ σε Σύγκριση με την Πρώτη Εβδομάδα του 2018

Στην παρούσα εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπόνησε το τμήμα ανάλυσης ενεργειακών αγορών του ΙΕΝΕ, παρουσιάζεται η μέση οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) την εβδομάδα μεταξύ 8/1 και 14/1 στα €54.82/MWh, αυξημένη κατά 2.56% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €68.10/MWh και στα €37.00/MWh αντίστοιχα.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters