Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

15 Μνηστήρες για τους Λιγνίτες

Ενδιαφέρον για την απόκτηση τουλάχιστον μίας από τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ έχουν εκδηλώσει περί τους 15 επενδυτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) το λιγνιτικό πακέτο -με τη μονάδα της Μελίτη Ι, την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ και τις δύο μονάδες (3 και 4) της Μεγαλόπολης- κρίθηκε ικανοποιητικό και «δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να τροποποιηθεί».

Η Ενεργειακή Πολιτική των ΗΠΑ Κατά το Πρώτο Έτος της Προεδρίας Τραμπ

Έχοντας περάσει ακριβώς ένας χρόνος από την 20η Ιανουαρίου 2017, οπότε και ο Ντόναλντ Τραμπ αναγορεύθηκε 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, το στίγμα του στην ενεργειακή πολιτική της χώρας του μπορεί να συνοψιστεί κατά κύριο λόγο στην κατάργηση της ‘κληρονομιάς’ του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την καθαρή ενέργεια και στην ελαστικοποίηση των αυστηρών κανονισμών για τους υδρογονάνθρακες.

«Ανταγωνισμό» ΗΠΑ-Ρωσίας στην Παραγωγή Αργού Προβλέπει για το Εφέτος ο ΙΕΑ

Αμετάβλητες διατηρεί τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση φέτος και το 2018 ο ΙΕΑ, καθώς θεωρεί ότι θα ανέλθει στα 97,8 και στα 99,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα αντιστοίχως. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του Οργανισμού για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου μηνός Ιανουαρίου, που δημοσιεύθηκε σήμερα

Δείτε ακόμη

Εντείνεται ο Ανταγωνισμός Νορβηγίας - Ρωσίας για το Πετρέλαιο της Αρκτικής

Η Νορβηγία πρέπει να εντοπίσει πιθανά υπεράκτια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στα βόρεια θαλάσσια σύνορά της με τη Ρωσία προκειμένου να προστατεύσει με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά της συμφέροντα στην περιοχή της Αρκτικής, δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Ενέργειας Terje Soeviknes.

Παρατηρήσεις του ΣΠΕΦ για τους Κώδικες των Αγορών του Target Model

Τις παρατηρήσεις του κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης των ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ επί των Κωδίκων των επιμέρους αγορών του Μοντέλου Στόχου (Target Model) της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ήτοι της Προθεσμιακής αγοράς, της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, της Ενδοημερήσιας Αγοράς και της Αγοράς Εξισορρόπησης.

ΕΔΕΥ: Ετήσιο Σχέδιο για την Ασφάλεια σε Υπεράκτιες Εργασίες Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ως Αρμόδια Αρχή για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκπόνησε το ετήσιο σχέδιο για την αποτελεσματική εποπτεία μεγάλων κινδύνων, για το έτος 2018. Το ετήσιο σχέδιο θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται από το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό σε τεχνικά και νομικά θέματα.

IENE: Καθοδικά Κινήθηκε η Μέση ΟΤΣ σε Σύγκριση με την Προηγούμενη Εβδομάδα

Στην παρούσα εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπόνησε το τμήμα ανάλυσης ενεργειακών αγορών του ΙΕΝΕ, παρουσιάζεται η μέση οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) την εβδομάδα μεταξύ 15/1 και 21/1 στα €51.49/MWh, μειωμένη κατά 6.07% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €62.51/MWh και στα €28.00/MWh αντίστοιχα.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters