Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Στο Μικροσκόπιο ο Στρατηγικός Ρόλος του LNG στην Ευρώπη

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες συζητήσεις που διεξήχθησαν στο φετινό European Gas Conference, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν προχθές στην Βιέννη, αφορούσε στο LNG και το ρόλο που αυτό θα μπορούσε να διαδραματίσει στον υπό εξέλιξη ενεργειακό μετασχηματισμό κατά τα επόμενα χρόνια. Μια περίοδος κατά την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη θα οδεύουν προς μια αλλαγή του ενεργειακού τους μίγματος στο πλαίσιο μιας γιγάντιας προσπάθειας μείωσης των εκπομπών των θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2030.

Σταδιακή Ελάφρυνση των Τιμολογίων Ρεύματος την Επόμενη Διετία

Σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος αναμένονται εντός της επόμενης διετίας, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων και η μικρή διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

Alexander Medvedev: Το Φυσικό Αέριο Μπορεί να Αποτελέσει το Καύσιμο - Γέφυρα της Ευρώπης για τη Μετάβαση στην Εποχή Χαμηλών Ρύπων

Μιλώντας σήμερα το πρωί κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου European Gas Conference στη Βιέννη , ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διεύθυνσης της Gazprom κ. Alexander Medvedev υπογράμμισε την κομβική σημασία του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της Ευρώπης στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές του θερμοκηπίου και του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της για την εισαγωγή καθαρών μορφών ενέργειας.

Δείτε ακόμη

Οι Πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες σε Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW, βρίσκεται στο πλάνο της ενεργειακής κοινότητας στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και το επιμελητήριο Έβρου. Η πρωτοβουλία των δήμων έρχεται μετά από συνεργασία, όλο το προηγούμενο έτος

Energean Oil & Gas: Σύμβαση για Επέκταση της Χρηματοδότησης για Νέες Επενδύσεις στον Πρίνο

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων (Reserves Based Senior Facility), συνολικού ύψους 180 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε η Energean Oil & Gas με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD, την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα), την Τράπεζα Εξαγωγών – Εισαγωγών της Ρουμανίας EximBank SA (EximBank Romania) καθώς και την Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania S.A (Intesa Sanpaolo Bank)

EIA: Η Παραγωγή Αργού στις ΗΠΑ Έφτασε την Αντίστοιχη της Σαουδικής Αραβίας

Την προηγούμενη εβδομάδα η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασε στα επίπεδα της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας -δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού αργού παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική Διεύθυνση Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Cedigaz: Το Αμερικανικό LNG Δεν Είναι σε Θέση να Αντικαταστήσει το Ρωσικό Φυσικό Αέριο

Το αμερικανικό LNG δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, δεδομένου ότι υπάρχουν μακροχρόνιες συμβάσεις μεταξύ της Μόσχας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο Geoffroy Hureau, γενικός γραμματέας της Cedigaz, μιας διεθνούς μη κερδοσκοπικής ένωσης που ειδικεύεται στην πληροφόρηση σχετικά με το φυσικό αέριο.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters