Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Η Νέα Κινεζική Επανάσταση

Μπορεί να φανεί υπερβολική ή απίθανα απλοϊκή η παρατήρησή μας για αυτό που βλέπουμε να συντελείται σήμερα στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, που εξακολουθεί να είναι η Κίνα. Και αυτό δεν έχει σχέση με την πολιτική, το σύστημα διακυβέρνησης ή τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά με την Τεχνολογία και το ρόλο που αυτή παίζει στον υπό εξέλιξη κοινωνικό μετασχηματισμό της απέραντης αυτής χώρας.

Τρεις Επιλογές για τον TurkishStream – Προκρίνεται Εκείνη Μέσω TAP

Η Gazprom έχει τρεις επιλογές για τον TurkishStream, με προτιμότερη εκείνη μέσω του TAP. Η διαδρομή των πρώτων χιλιομέτρων του έργου είναι δεδομένη, «είναι καλά τοποθετημένη στα τουρκικά ύδατα και προχωρά απολύτως βάσει του στόχου», λέει ειδικός στα ενεργειακά θέματα, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu Agency.

‘Στροφή’ στα Ηλεκτρικά Οχήματα Πραγματοποιούν Μεγάλες Πετρελαϊκές Εταιρείες

Το στοιχείο που επικυρώνει -ισχυρότερα ίσως από κάθε άλλο- το γεγονός ότι η κυριαρχία των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα φτάνει στη δύση της είναι ότι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες επενδύουν πλέον στην τεχνολογία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε ακόμη

Μετατόπιση του Άξονος Ενδιαφέροντος σε Αίγυπτο - Κύπρο, στις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο

Η επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο προεδρικό αξίωμα της Κύπρου έρχεται να ενισχύσει όχι μόνο τις προοπτικές για μια επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης της μεγαλονήσου, αλλά και να επαληθεύσει τις προσδοκίες για την εξεύρεση και εκμετάλλευση σημαντικών επιπλέον κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου, αφού ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του energia.gr, η τελευταία γεώτρηση στο Block 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, στη θέση Καλυψώ από την Ιταλική ΕΝΙ που μόλις ολοκληρώθηκε, εντόπισε ένα αξιόλογο κοίτασμα αρκετά μεγαλύτερο από αυτό της Αφροδίτης, που ως γνωστό ευρίσκεται στην περιοχή 12, ανακαλύφθηκε το 2011 και έχει βεβαιωμένα αποθέματα της τάξης των 200 δισ. κυβικών μέτρων (7 τρισ. κυβικών ποδιών). Την πληροφορία αυτή εξάλλου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας σε κυπριακά μέσα την περασμένη Παρασκευή (2/2). Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", το κοίτασμα στο στόχο Καλυψώ προσομοιάζει πάρα πολύ στα γεωλογικά δεδομένα του κοιτάσματος "Ζόρ" στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, ενώ υπερέχει σε πορότητα, δηλαδή ενισχύει τις δυνατότητες άντλησης μεγαλύτερων ποσοτήτων υδρογονανθράκων ανά χρονική περίοδο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ακόμα το μέγεθος του.

Πιο Κοντά η Έναρξη του Νέου Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Άρση στο αδιέξοδο για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον 2, φαίνεται ότι δίνει η έναρξης της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, στο οποίο θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για την ένταξη τους σε αυτό. Ειδικότερα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας , θα υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ. και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αυξήθηκε Κατά 12% το Αιολικό Δυναμικό της Χώρας το 2017 - Στην Κορυφή των Ομίλων η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Το δεύτερο καλύτερο έτος για τις επενδύσεις σε αιολικά πάρκα μετά το 2011 ήταν το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ‘Στατιστικής της Αιολικής Ενέργειας για το 2017’ που δημοσίυευσε σήμερα η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

IENE: Πτωτικά Κινήθηκε η Μέση ΟΤΣ σε Σύγκριση με την Προηγούμενη Εβδομάδα

Στην παρούσα εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπόνησε το τμήμα ανάλυσης ενεργειακών αγορών του ΙΕΝΕ, παρουσιάζεται η μέση οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) την εβδομάδα μεταξύ 29/1 και 4/2 στα €51.86/MWh, μειωμένη κατά 2.52% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €62.70/MWh και στα €30.00/MWh αντίστοιχα.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters