Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Αλλάζει η Δυναμική της Παγκόσμιας Αγοράς Πετρελαίου

Τόσο η ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου το β΄ εξάμηνο του 2017, όσο και η παρατηρούμενη αναδιάταξη βασικών εισαγωγικών -εξαγωγικών ροών μεταξύ της λεκάνης του Ατλαντικού και της αντίστοιχης των Ινδικού και Ειρηνικού, δείχνουν ότι ευρισκόμασθε μπροστά σε μια ουσιαστική αλλαγή του μέχρι σήμερα επικρατούντος συστήματος της διεθνούς πετρελαϊκής τροφοδοσίας.

Τους Πρώτους Μήνες του 2020 η Έναρξη του TAP

Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκεται ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline), με την έναρξη λειτουργίας του να προσδιορίζεται τους πρώτους μήνες του 2020, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρός του κ. Walter Peeraer, σε συνέντευξη με το Natural Gas World. Ο κ. Peeraer μίλησε για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας και το λειτουργικό καθεστώς του αγωγού.

«Τέλος Εποχής» για τις Μεγάλες Αποδόσεις των Μετοχών Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας στη Δυτική Ευρώπη;

Το αυξημένο κόστος δανεισμού αλλά και το πιο «σφιχτό» ρυθμιστικό πλαίσιο, σε σχέση με το παρελθόν, μοιάζουν να «ψαλιδίζουν» τις αποδόσεις των μετοχών των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας σε βασικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Με τον τρόπο αυτό μοιάζει να φτάνει στο τέλος της μία δεκαετία κατά την οποία η επένδυση σε τίτλους εταιρειών που διαχειρίζονται δημόσια δίκτυα (π.χ. φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός, υδρευση) έμοιαζε να είναι όχι μόνο ασφαλής, αλλά και ιδιαίτερα επικερδής

Δείτε ακόμη

Επενδύοντας στην Ενέργεια

Ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα αρχίζει να γίνεται αντιληπτός τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις εταιρείες και τις τράπεζες, ο κομβικός ρόλος της ενέργειας στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσω των σημαντικών επενδύσεων που μπορούν να προσελκυθούν σε μέσο και μακροπρόθεσμο διάστημα. Αυτό τεκμαίρεται από πρόσφατες δηλώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργου Σταθάκη, στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πάτρα, αλλά και από την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Growth Awards την περασμένη Τρίτη (6/2) στην Αθήνα. Ακόμα ένα παράδειγμα ενισχυτικό του ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην ενέργεια ήταν η ημερίδα που οργάνωσε πριν λίγες ημέρες η Εθνική Τράπεζα με θέμα τη δραστηριοποίηση του τραπεζικού τομέα στην υλοποίηση ενεργειακών επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο και τη σημασία του να καταστεί η Δυτική Ελλάδα πόλος προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων μέσα στην επόμενη πενταετία, μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων που τώρα αναπτύσσονται σε κλάδους όπως οι έρευνες υδρογονανθράκων, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου -συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας μέσω LNG- καθώς και προώθησης μονάδων ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Αλλάζουν το Τοπίο και στις Επενδύσεις

Παρόλο που οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων πόρων για τις εγκαταστάσεις των μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξάνουν σταδιακά τη συμμετοχή τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερη «Καθαρή» Ενέργεια Ζητάει η Ευρώπη - Η Πρόκληση για την Ελλάδα

Πριν από λίγα 24ωρα εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, ευρωπαϊκή οδηγία που αφορά σε μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Λίγους μήνες πριν, σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. αποφασίστηκε το 27% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας στην Ευρώπη, να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Εκτεταμένη Στήλη» Φυσικού Αερίου στο Κοίτασμα ‘Καλυψώ’

Άκρως θετικά είναι τα ευρήματα από τη γεώτρηση στο στόχο ‘Καλυψώ’, στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters