Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Δήμοι: 133 Εκατ. Ευρώ Εξοικονόμηση Μόνο με Αλλαγή Λαμπτήρων

Η ετήσια κατανάλωση ενέργειας των δήμων μπορεί να περιοριστεί έως και 60% μόνο με την αλλαγή λαμπτήρων. Ο οδοφωτισμός είναι ο δεύτερος κατά σειρά, μετά τα αντλιοστάσια, μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στους δήμους και οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τομέα του φωτισμού δίνουν τη δυνατότητα σημαντικής εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

WWEA: Σε 539 GW Ανήλθε η Παγκόσμια Αιολική Ισχύς το 2017

Σε 539,291 MW ανήλθε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ανεμογεννητριών παγκοσμίως στο τέλος του 2017, σύμφωνα με προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, Δευτέρα, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιολικής Ενέργειας (WWEA).

Νέα Ανταγωνιστικά Φωτοβολταϊκά Από Περοβσκίτη Έρχονται στην Αγορά (Video)

Ο περοβσκίτης παρότι δεν είναι ένα νέο υλικό πρόσφατα μπήκε δυναμικά στον χώρο των φωτοβολταϊκών. Ο περοβσκίτης ανακαλύφθηκε στα Ουράλια το 1839 από τον Γκούσταβ Ρόζε (Gustav Rose) και πήρε το όνομά του από τον Ρώσο ορυκτολόγο Λεβ Αλεξέγιεβιτς Περόβσκι (Lev Aleksevich Perovski). Ο όρος «περοβσκίτες» χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει μια σειρά ενώσεων που μοιράζονταν την ίδια κρυσταλλική δομή

Δείτε ακόμη

Energean: Επέκταση της Σύμβασης Πώλησης της Παραγωγής του Πρίνου στην BP ως το Νοέμβριο του 2025

Σε συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης πώλησης (offtake agreement) του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο έως την 1η Νοεμβρίου 2025 προχώρησαν η Energean Oil & Gas με την BP Oil International Limited.

Δρ. Charles Ellinas: Το LNG των ΗΠΑ Αλλάζει την Παγκόσμια Αγορά Αερίου

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αξία» (05-07/02/2018) και τον δημοσιογράφο κ. Φίλη Καϊτατζή έδωσε ο Δρ. Charles Ellinas, πρώην διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής εταιρείας υδρογονανθράκων, CEO της e-CNHC και non-resident Senior Fellow του Atlantic Council. Tο βασικό συμπέρασμα από τις πρόσφατες ενεργειακές εξελίξεις είναι ότι το αμερικανικό LNG (ΥΦΑ) αλλάζει την παγκόσμια αγορά με παρόμοιο τρόπο που άλλαξε το σχιστολιθικό πετρέλαιο τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου

Αύξηση Ρεκόρ 3,1 GW για τις Υπεράκτιες Αιολικές Μονάδες στην ΕΕ το 2017

Οι υπεράκτιες αιoλικές μονάδες στην Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση - ρεκόρ το 2017, με την προσθήκη 3.147 MW νέας εγκατεστημένης ισχύος, η οποία αντιστοιχεί σε 560 νέες ανεμογεννήτριες που εγκαταστάθηκαν σε 17 υπεράκτια αιολικά πάρκα.

IENE: Συνεχίστηκε η Πτώση στην Μέση ΟΤΣ και την Προηγούμενη Εβδομάδα

Στην παρούσα εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπόνησε το τμήμα ανάλυσης ενεργειακών αγορών του ΙΕΝΕ, παρουσιάζεται η μέση οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) την εβδομάδα μεταξύ 5/2 και 11/2 στα €51.07/MWh, μειωμένη κατά 1.52% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €62.58/MWh και στα €30.00/MWh αντίστοιχα.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters