Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Με Αργά Βήματα ο Ανταγωνισμός στις Εισαγωγές Φυσικού Αερίου

Παρά την ευρέως επικρατούσα άποψη ότι η αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει ανοίξει πλέον για καλά στον ανταγωνισμό και ότι μαζί με την εσωτερική αγορά έχουν απελευθερωθεί πλήρως και οι εισαγωγές, η αλήθεια είναι ότι είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια και η ελεύθερη επιλογή προμηθευτή, ιδιαίτερα για τις βιομηχανίες, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Σε ...Θολό Τοπίο η Συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη Λιανική

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο γύρω από τις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται για τον περιορισμό της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στις εταιρείες διανομής και προμήθειας αερίου Αττικής και Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας.

‘Πράσινο Φως’ για την Εισαγωγή της Energean Oil & Gas στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε μια εδώ και μερικούς μήνες αναμενόμενη κίνηση, η διοίκηση της Energean Oil & Gas, της μοναδικής εταιρείας παραγωγού πετρελαίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα (19/2) την απόφαση της για την εισαγωγή της εταιρείας στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου τους Λονδίνου (London Stock Exchange).

Δείτε ακόμη

ΒΡ Energy Outlook: Η Ηλεκτροκίνηση Μειώνει τη Ζήτηση Πετρελαίου ως το 2040 – Το LNG Ξεπερνά το Αέριο Μέσω Αγωγών Μετά το 2020

Το Energy Outlook της BP για το 2018 δημοσιεύθηκε χθες και αναλύει τις δυνάμεις που διαμορφώνουν την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση μέχρι το 2040 και τις βασικές αβεβαιότητες που περιβάλλουν τη μετάβαση αυτή. Από τις βασικές προβλέψεις της έκθεσης, που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές για την αγορά πετρελαίου στον κόσμο, το 30% των συνολικών διανυόμενων χιλιομέτρων το 2040 αναμένεται να εκτελούνται από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, έναντι σχεδόν μηδενικού ποσοστού το 2016

IRENA: Εφικτός ο Διπλασιασμός του Μεριδίου των ΑΠΕ στο Ενεργειακό Μίγμα της ΕΕ ως το 2030

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μίγμα από 17% που ήταν το 2015 σε 34% το 2030, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA).

Ν. Χατζηαργυρίου: «Μέχρι και 60% θα Φθάσει η Διείσδυση των Α.Π.Ε. στα Νησιά που Δεν θα Διασυνδεθούν με το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας»

Στα νησιά που δεν θα διασυνδεθούν με το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα υπάρξει διείσδυση των Α.Π.Ε. που θα φθάσει έως και το 60%, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου, μιλώντας στο συνέδριο «Έξυπνα Νησιά και Έξυπνες Μικρές Πόλεις».

ΕΛΠΕ: Ιστορικό Υψηλό Κερδοφορίας το 2017 Χάρη στη Βελτίωση των Επιδόσεων Όλων των Διυλιστηρίων του Ομίλου

Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας, λόγω λειτουργικών επιδόσεων και ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Επίσης, τα ΕΛΠΕ, στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων Δ’ Τριμήνου και συνόλου του έτους 2017, ανέφεραν μείωση χρηματοοικονομικών εξόδων και πρόταση για διανομή συνολικού μερίσματος 2017 €0,40 ανά μετοχή
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters