Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Μια Δεύτερη Ανάγνωση του BP Energy Outlook 2018

Μετά την πρώτη ανακοίνωση της ετήσιας αυτής έκθεσης της BP που αναρτήθηκε στο energia.gr την περασμένη εβδομάδα (εδώ), πιστεύουμε ότι αξίζει να επιστρέψουμε στην θεματολογία που καλύπτει και αναλύει διεξοδικά το Outlook. Τόσο η συνοπτική και ταυτόχρονα καταληπτή και πολύ ευκρινής παρουσίαση δύσκολων εννοιών και στοιχείων, όσο και η προβολή τάσεων και προοπτικών στο μέλλον, μέχρι το 2040, καθιστούν την εν λόγω έκθεση ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο.

30% των Ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ Αφορούν Τελικούς Πελάτες

Το 30% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αφορούν σε τελικούς πελάτες, δηλαδή σε εκείνους που έχουν μετακινηθεί σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους για διάφορους λόγους (π.χ. εξοχικές κατοικίες, παύση επαγγελματικών δραστηριοτήτων κλπ.).

Οι Νέες ‘Υπερδυνάμεις’ της Ανανεώσιμης Ενέργειας

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες αποτελούν μία πραγματικότητα που, όπως όλα δείχνουν, ήρθε… για να μείνει. Τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις προχωρούν στο σχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής των χωρών τους με γνώμονα τη μετάβαση στην ‘καθαρή’ ενέργεια. Πώς θα επηρεάσει, όμως, η στροφή στην ανανεώσιμη ενέργεια τις διεθνείς πολιτικές ισορροπίες σε διεθνές επίπεδο;

Δείτε ακόμη

Μ. Καραμπίνης: Σημαντική η Σημασία της Χρήσης Βιομάζας στον Οικιακό Τομέα στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζει τη σημασία της βιομάζας στον οικιακό τομέα, ο κ. Μανώλης Καραμπίνης, χημικός μηχανικός και επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), σε συνέντευξη του στο Energia.gr.

Κυρώθηκαν από την Αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή οι Συμβάσεις Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων

Κυρώθηκαν χθες, Δευτέρα, από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή οι τέσσερις συμβάσεις μίσθωσης που αφορούν στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος και στις χερσαίες περιοχές σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στεργιούλης, ΕΛΠΕ: Κάποιοι Έχουν Στόχο τη Διαιώνιση των Μνημονίων

Την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και σύμπνοιας των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, για να αντιμετωπιστούν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος στα εθνικά ζητήματα - οι οποίες συνδέονται και με τις ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου - επεσήμανε ο CEO της ΕΛΠΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, κατά τη σημερινή ομιλία του στην 85η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τραπέζης

IENE: Ανοδικά Κινήθηκε η Μέση ΟΤΣ σε Σύγκριση με την Προηγούμενη Εβδομάδα

Στην παρούσα εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπόνησε το τμήμα ανάλυσης ενεργειακών αγορών του ΙΕΝΕ, παρουσιάζεται η μέση οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) την εβδομάδα μεταξύ 19/2 και 25/2 στα €54.21/MWh, αυξημένη κατά 7.13% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €60.06/MWh και στα €35.50/MWh αντίστοιχα.
Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters