Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Η Αλήθεια για τις Αμερικανικές Εξαγωγές Πετρελαίου και Φ.Αερίου

Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επερχόμενη ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ και πώς αυτή θα επιφέρει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει, ουσιώδεις αλλαγές στον διεθνή προσανατολισμό της υπερδύναμης. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές οι οποίοι αποδίδουν την έλλειψη ενδιαφέροντος της Ουάσινκτον για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική στο γεγονός ότι ολοένα και λιγότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτώνται από εισαγόμενα καύσιμα. Και μπορεί σε ότι αφορά το Φυσικό Αέριο πράγματι οι ΗΠΑ, με την συμβολή του Καναδά, να παρουσιάζουν αυτή την στιγμή ένα πλεόνασμα στην παραγωγή του αερίου. Όμως αυτό δεν ισχύει καθόλου στην περίπτωση του αργού πετρελαίου και των προιόντων του, όπου οι ΗΠΑ παραμένουν, και θα εξακολουθήσουν για αρκετά χρόνια ακόμη να είναι ελλειμματικές και άρα να εξαρτώνται σ’ένα μεγάλο βαθμό από εισαγωγές.

Έμμεσες οι Πρώτες Αντιδράσεις για την De Facto Ανακήρυξη ΑΟΖ Νοτίως της Κρήτης

Όπως πρώτο ανέφερε το energia.gr σε άρθρο του στις 4/8, η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την ανακοίνωση για τον 2ο Γύρο Παραχωρήσεων, έδωσε στη δημοσιότητα τις συντεταγμένες όλων των θαλάσσιων οικοπέδων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αυτά νοτίως της Κρήτης, δηλαδή τα blocks 12 έως 20.

ΛΑΓΗΕ: Μειώνεται το Έλλειμμα της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Μειώνεται σταδιακά το έλλειμμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις που υιοθέτησε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την περικοπή των εγγυημένων τιμών πληρωμής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε ακόμη

Χωρίς Τέλος Άδειας η Μετατροπή Αυτοκινήτων για Υγραέριο

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο απόφαση με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους αδείας τα αυτοκίνητα τα οποία μετατρέπονται ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο ή υγραέριο.

Αέριο από τη Σλοβακία Εισάγει η Ουκρανία Για να Περιορίσει την Εξάρτηση από τη Ρωσία

Η Ουκρανία ξεκίνησε δοκιμαστικές εισαγωγές φυσικού αερίου από την Σλοβακία, μέσω ενός αναβαθμισμένου αγωγού που συνδέει τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε η κρατική Naftogaz. Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Κιέβου να περιορίσει την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό αέριο, τη στιγμή που πλησιάζει η χειμερινή περίοδος με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ενεργειακές ανάγκες.

Ξεκινά η Κατασκευή του Νέου Αγωγού Ρωσίας-Κίνας, Μήκους 4000χμ

Η ρωσική Gazprom προετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου με το όνομα “η Δύναμη της Σιβηρίας”, που προορίζεται να μεταφέρει αέριο προς την Κίνα, στα πλαίσια της διμερούς συμφωνίας που υπογράφηκε φέτος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σημαντική Αύξηση στις Πωλήσεις Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων Αναμένεται σε Ευρώπη και Αμερική Μέσα στην Επόμενη Δεκαετία

Αισιόδοξη πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων διεθνώς έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία αναλύσεων Navigant, αναμένοντας ότι οι πωλήσεις τους θα φτάσουν το 1,8 εκατομμύρια ως το 2023 από 352.000 φέτος.
Copyright © 2014 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters