Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Σε Πανικό η Κυβέρνηση για την Προμήθεια Φυσικού Αερίου

Σε χθεσινή επιστολή του προς τον Επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν κ.Gunther Oettinger, την οποία και δημοσιοποίησε το energia.gr (εδώ) ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης θέτει υπ’ όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα μας τους ερχόμενους μήνες, ήδη από τον Οκτώβριο, λόγω της προβλεπόμενης αδυναμίας εφοδιασμού της με φυσικό αέριο από την Ρωσία.

Άνευ Λογικής το «Σχέδιο Β» του South Stream

Εντύπωση προκάλεσε η δημοσιότητα που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περίφημο «Σχέδιο Β» του αγωγού South Stream, ο οποίος υποτίθεται ότι υπάρχει πιθανότητα να περάσει από Τουρκία και Ελλάδα μετά την παύση των εργασιών του στη Βουλγαρία, που αποφάσισε η τοπική κυβέρνηση λόγω των αντιδράσεων της Κομισιόν. Το εν λόγω εναλλακτικό σχέδιο αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vzglyad ως σκέψη της ίδιας της Gazprom, αλλά στην πράξη στερείται λογικής.

Ένα Βήμα Πιο Κοντά στην Υλοποίηση οι Αποθήκες Καυσίμων της Mamidoil-Jetoil στην Κρήτη

Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε το πράσινο φως για την υπαγωγή της επένδυσης της Mamidoil-Jetoil σε αποθήκες καυσίμων στην Κρήτη στην κατηγορία της Γενικής Επιχειρηματικότητας των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων, οδηγώντας έτσι το έργο ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του, μετά από χρόνια καθυστερήσεων.

Δείτε ακόμη

Λακκοτρύπης: Μετά τα Αποτελέσματα της Πρώτης Γεώτρησης της ΕΝΙ-KOGAS οι Συζητήσεις για Πώληση Αερίου στην Αίγυπτο

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης γεώτρησης από την κοινοπραξία ENI – KOGAS περί τα τέλη του έτους η Λευκωσία θα είναι σε θέση να έχει συγκεκριμένες συζητήσεις με το Κάιρο σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, δήλωσε χθες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Γιάννης Μανιάτης: Η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη να Δημιουργήσει Μηχανισμό Έκτακτης Ανάγκης για Τροφοδοσία Φυσικού Αερίου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για θέματα Ενέργειας, Günther Oettinger, και τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, Αν. Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, Claudio De Vincenti, αναδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού για την προμήθεια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο ενεργειακής κρίσης εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.

Πριν τα Τέλη του Έτους Αναμένεται η Συμφωνία για Εξαγωγή Ισραηλινού Αερίου Μέσω Αιγύπτου

Εν μέσω του κύκλου βίας και των ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή, η προδιαγραφόμενη συμφωνία της Noble Energy και της ισραηλινής Delek για εξαγωγή αερίου με τη μορφή του LNG μέσω της Αιγύπτου αποκτά αναβαθμισμένη σημασία και δείχνει να κερδίζει έδαφος σε σχέση με την λύση ενός αγωγού Ισραήλ-Τουρκίας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Μπουν Πίκενς: Η Τιμή του Brent Δεν Θα Πέσει Ποτέ Κάτω από τα 100 Δολάρια Λόγω του OPEC

Τις προβλέψεις του για την πορεία της τιμής του πετρελαίου διατύπωσε πριν μερικές ημέρες ο γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου, T. Boone Pickens, τονίζοντας ότι το Brent δεν πρόκειται «ποτέ» να υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 100 δολαρίων ανά βαρέλι, παρά τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν σήμερα στην αγορά.
Copyright © 2014 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters