Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έσοδα 1 Δις Ευρώ Ετησίως Στερεί Από το Κράτος το «Γαϊτανάκι» Παράνομης Διακίνησης Καυσίμων

Διαλυμένες δημόσιες υπηρεσίες, έλλειψη συντονισμού μεταξύ υπουργείων, απουσία πολιτικής βούλησης και ένας αριθμός πρατηριούχων που εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση συνθέτουν το «γαϊτανάκι» της παράνομης διακίνησης καυσίμων και την μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος, που υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ ετησίως

Μειωμένος Κατά 4% ο Κύκλος Εργασιών της ΔΕΗ στο Α΄Εξάμηνο

Μείωση 4% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ το α΄ εξάμηνο, με συνέπεια να διαμορφωθεί στα 2,833 δισ. ευρώ. Αναφορικά με τα μετά από φόρους κέρδη, αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιχείρησης, ανήλθαν σε 96,3 εκατ. ευρώ έναντι 127,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013

ΥΠΕΚΑ: Δημόσια Διαβούλευση για τον Ελληνικό Φορέα Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαίου

Σε Δημόσια Διαβούλευση τίθεται από το ΥΠΕΚΑ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Σύσταση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “Ελληνικός Κεντρικός Φορέας Διατήρησης Αποθεμάτων Ανώνυμη Εταιρία” και κατάρτιση του καταστατικού της» και το σχέδιο τροποποίησης του ν. 4123/2013 «Διατήρηση ενός ελαχίστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις (Εναρμόνιση του εθνικού δικαίου προς την οδηγία 2009/119/ΕΚ)».

Δείτε ακόμη

Νέα Εποχή για την Παραγωγή στον Πρίνο με το Energean Force

Η Energean Oil & Gas δίνει νέα ώθηση στο επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 225 εκατ. δολαρίων, για την ανάπτυξη της παραγωγής στα κοιτάσματα Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον του κόλπου της Καβάλας, έτσι ώστε να αγγίξει τα 10.000 βαρέλια ανά ημέρα μέχρι το 2016. Το νέο «όπλο» στα χέρια της ακούει στο όνομα «Energean Force».

Απειλείται η Κυρίαρχη Θέση του Κατάρ στην Παγκόσμια Αγορά LNG

Πρόκληση για την ισχυρή θέση του Κατάρ στην παγκόσμια αγορά LNG θέτει η σχετικά χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές, αλλά και οι προβλέψεις για μείωση της ζήτησης στην περιοχή της Ασίας. Την ίδια στιγμή, νέοι παραγωγοί εμφανίζονται, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο από την πίτα του LNG.

IEA: Επιβράδυνση για τις ΑΠΕ με Άξονα το 2020 Αν Δεν Αλλάξει το Ρυθμιστικό Περιβάλλον

Επιβράδυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα «βλέπει» ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στο υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας, καθώς παρατηρούνται διεθνώς αρκετές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος.

Ξεκίνησε η Κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ρωσίας-Κίνας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέστη σήμερα στην τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή ενός αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει για πρώτη φορά φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Κίνα και πρόκειται να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας με την Ασία, την ώρα που οι σχέσεις της με τη Δύση είναι στο χειρότερο σημείο τους εδώ και καιρό.
Copyright © 2014 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters