Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Πιθανές Ενεργειακές Επενδύσεις στην Ελλάδα Πέραν του ΔΕΣΦΑ Εξετάζει η SOCAR

Στον αέρα παραμένει η συμφωνία με την αζέρικη SOCAR για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, καθώς οι αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούν το deal με πολύμηνη καθυστέρηση ή και οριστική ακύρωση, δεδομένων των δυσκολιών που παρουσιάζονται.

Κ. Ν. Σταμπολής: Σημαντικότατος ο Ρόλος της Περιοχής Πειραιά-Κορίνθου για την Ενέργεια στη Χώρα Μας

Μετά από πρόσκληση του τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου του Πειραιά και του καθηγητή Ελ. Θαλασσινού, ο γενικός διευθυντής του ΙΕΝΕ, κ. Κωστής Σταμπολής συμμετείχε την Παρασκευή, 6/6, σε εργαστήριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια των Ποσειδωνίων, όπου και μίλησε για τον ρόλο του Πειραιά ως ενεργειακή πύλη της χώρας μας.

Σε Πρωτόγνωρα Βάθη για τη Λεκάνη της Λεβαντίνης η Γεώτρηση της Energean στο Ισραήλ (Χάρτης)

Την επανείσοδο στη γεώτρηση Sara – 1, στο Ισραήλ και την διάνοιξή της κατά 1.000 μέτρα βαθύτερα, σε συνολικό βάθος 5.050 μέτρων, προβλέπει η συμφωνία που στην οποία προχώρησε η Energean Oil & Gas. Όπως τονίζει, σε δηλώσεις του, και ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας: «Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί γεώτρηση σε τέτοια βάθη στη Λεκάνη της Λεβαντίνης, όπου από γεωλογικής πλευράς οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες»

Δείτε ακόμη

Αίτημα Ουκρανοαμερικανικής Εταιρείας για Έρευνες Υδρογονανθράκων στον Έβρο

Αίτηση πραγματοποίησης ερευνών για υδρογονάνθρακες σε περιοχές της Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, στο Έβρο, κατέθεσε πριν από λίγο η αμερικανο-ουκρανική εταιρία Cub Energy, με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ.

Υψηλή Κερδοφορία το 2013 για την ΔΕΠΑ, Παρά την Μείωση στον Κύκλο Εργασιών

Μείωση στον κύκλο εργασιών της ΔΕΠΑ το 2013 επέφερε η πτώση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ελλάδα κατά 6%. Ωστόσο, η Επιχείρηση κατάφερε να ενισχύσει τα καθαρά κέρδη της, χάρη σε αύξηση πιστωτικών τόκων και μείωση, παράλληλα, χρηματοοικονομικών εξόδων

Η Σόφια Αναστέλλει Όλες τις Εργασίες για τον South Stream

Η Βουλγαρία δεν θα συνεχίσει τις εργασίες για το έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εάν δεν λάβει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Ενισχύεται ο Ρόλος της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Ενεργειακό Σύστημα

Τόσο η πολυδιαφημισμένη συμφωνία προμήθειας της Κίνας με Ρωσικό φυσικό αέριο που υπεγράφη στο Πεκίνο στις 21 Μαΐου όσο και η υπογραφή την περασμένη εβδομάδα (29/05) μιας λιγότερο προβληθείσας, αλλά εξίσου σημαντικής συμφωνίας, μεταξύ Ρωσίας, Καζακστάν και Λευκορωσίας για τη δημιουργία της Ευρωασιατικής Ένωσης επισφραγίζουν τις νέες γεωπολιτικές συντεταγμένες του Κρεμλίνου
Copyright © 2014 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters