Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

energia.gr newsletter

Τεύχος Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

«Μικρή ΔΕΗ»: Αναβάλλεται για τις 2 Ιουλίου η Κατάθεση του Νομοσχεδίου

Αναβολή μίας εβδομάδας πήρε η εισαγωγή του νομοσχεδίου της «μικρής ΔΕΗ» στην Βουλή, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξουν και αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο. Έτσι, όπως αποφασίστηκε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας, Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η κατάθεση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, αντί της προσεχούς Πέμπτης, 26 Ιουνίου

Τι Γίνεται με τους Υδρογονάνθρακες στην Κρήτη;

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών της νορβηγικής PGS, έχει διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα για τις προοπτικές ανακάλυψης υδρογονανθράκων (πετρελαίου και αερίου) στο Ιόνιο, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από το επιφυλακτικό ενδιαφέρον των ξένων πετρελαϊκών, όσο και από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις επιφανών ειδικών του κλάδου. Κάτι αντίστοιχο, όμως, δεν φαίνεται να συμβαίνει με την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, η οποία παραμένει terra incognita.

Το ΥΠΕΚΑ Επεκτείνει τον Ορισμό «Προστατευόμενων Καταναλωτών» στο Φυσικό Αέριο

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, Υπουργική Απόφαση για την Επέκταση του Ορισμού των Προστατευόμενων Καταναλωτών Φυσικού Αερίου Κατ’ Εφαρμογή του ν. 4001/2011 λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης.

Δείτε ακόμη

Η Αυστρία Υπερασπίστηκε την Κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου South Stream

Η Αυστρία παραμένει δεσμευμένη στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των Βρυξελλών και της Μόσχας μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, δήλωσαν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αυστριακής ενεργειακής εταιρείας μία ημέρα πριν από την επίσκεψη στη Βιέννη του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΡΑΕ: Αδύνατη η Δημιουργία Προθεσμιακής Αγοράς Αν Δεν Αποσαφηνιστούν Κρίσιμα Θέματα από το ΥΠΕΚΑ

Επιστολή απέστειλε η ΡΑΕ προς το ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη δημιουργία ρυθμιζόμενης προθεσμιακής αγοράς, για την πρόσβαση προμηθευτών σε ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή. Η Αρχή τονίζει ότι χρειάζονται άμεσα αποσαφηνίσεις από την πλευρά του υπουργείου, ενώ οι απόψεις της ΔΕΗ και της βιομηχανίας βρίσκονται σε πλήρη διάσταση.

ΔΕΗ: Έρχονται Αυξήσεις στα Οικιακά Τιμολόγια και Μειώσεις στα Εμπορικά

Αυξήσεις μεν, αλλά με άγνωστο ύψος και ορίζοντα εφαρμογής, έρχονται στα οικιακά τιμολόγια με καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες. Σε αντιστάθμισμα, καθώς αυτό το κλιμάκιο επιδοτείται από τα εμπορικά τιμολόγια χαμηλής τάσης, θα υπάρξουν μειώσεις σε αυτήν την κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι με βάση το Μνημόνιο, οι αναπροσαρμογές αυτές προβλέπεται να γίνουν από 1ης Ιουλίου, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση αν τελικά θα ακολουθηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή αν θα πάρουν παράταση και για πόσο.

Ισραήλ: Η Κινεζική CNPC Ενδιαφέρεται να Αγοράσει Μερίδιο στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου

Η μεγάλη κινεζική πετρελαϊκή, China National Offshore Oil Corp (CNPC) βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επαφές για την πιθανή εξαγορά του 30-40% των δικαιωμάτων στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου.
Copyright © 2014 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα | Ταυτότητα | Επικοινωνία | Διαφημιστείτε στο energia.gr | Αρχείο Newsletters