Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Κατάργηση των ΝΟΜΕ και το Νέο Τοπίο

Η Κατάργηση των ΝΟΜΕ και το Νέο Τοπίο στην Αγορά Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας

Σε φάση πλήρους αναδιάταξης τελεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με την ΔΕΗ να εκτιμάται πως θα απωλέσει νέο μερίδιο αγοράς στους προσεχείς μήνες και έως τον Ιούνιο του επομένου έτους, από το τρέχον του περίπου 70%, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις και  για τους 24 ανταγωνιστές της στην προμήθεια ρεύματος. Γενεσιουργός αιτία για τη ριζική αλλαγή του τοπίου της αγοράς είναι η κατάργηση των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ.

Ο Γεωργικός Τομέας στη Μάχη Κατά της Αλλαγής του Κλίματος και τα Εμπόδια της ΕΕ

Ο αγροτικός τομέας κατηγορείται συχνά ότι συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος. Μέχρι εδώ καλά. Έχει όμως τη μοναδική δυνατότητα να συλλαμβάνει και να αποθηκεύει τον άνθρακα. Ορισμένοι απεικονίζουν τους γεωργούς ως τους «κακούς» της υπόθεσης, λόγω των καλλιεργειών και της 

Οι Μονάδες ΣΗΘΥΑ, Καταλύτης για την Επικράτηση των ΑΠΕ, Υποστηρίζει η ΔΕΠΑ

Την ισότιμη νομοθετική αντιμετώπιση της ΣΗΘΥΑ με τις ΑΠΕ ζητά η ΔΕΠΑ, στα σχόλια που διατυπώνει στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης της ΡΑΕ για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Δείτε ακόμη

Έξι Νησιά της Ε.Ε Ανακοινώνουν το Σχέδιο Ενεργειακής Μετάβασής τους

Έξι Ευρωπαϊκά Νησιά ανακοινώνουν σήμερα τα σχέδια ενεργειακής μετάβασής τους, κάνοντας έτσι ένα πρώτο βήμα προς την απεξάρτηση από τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο ενεργειακό ισοζύγιό τους, σχέδια στα οποία ενισχύεται και προτάσσεται η ευρεία συμμετοχή των κατοίκων τους. 

Γερμανική  Κατάρτιση

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα  Έρνστ Ράϊχελ εδήλωσε ότι «εργαζόμαστε εντατικά (για) την επαγγελματική κατάρτιση (των Ελληνοπαίδων, προφανώς) - κάτι που στην Γερμανία θεωρούμε την ιδική μας επιτυχία (success story) και είναι ξεκάθαρο ότι η νέα κυβέρνηση (του Κυρ. Μητσοτάκη) ενδιαφέρεται πολύ 

 

Οι Μεγάλες Προσδοκίες της Κυβέρνησης στο Νέο ΕΣΕΚ δεν Μοιάζουν Εφικτές Υπό τις Παρούσες Συγκυρίες

Mεγαλεπήβολους στόχους για το έτος 2030 φέρεται να προωθεί το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που αναμένεται να τεθεί, εντός των ημερών, σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή. 

Απόφαση ΕΤΕπ: Ο Απόλυτος Παραλογισμός 

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό μελετούσαν και εξέταζαν το θέμα ή ποιές διεθνείς εταιρείες συμβούλων χρησιμοποίησαν για να αναλύσουν τις επιπτώσεις από την κοσμοϊστορική απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ( βλέπε σχετικό ρεπορτάζ στο https://www.energia.gr/article/161478/istorikh-apofash-etep-stamata-na-hrhmatodotei-ta-orykta-kaysima-apo-to-2022) το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, γνωστής ως ΕΤΕπ, ή EIB, βάσει της οποίας η Τράπεζα θα σταματήσει από το 2022, να χρηματοδοτεί πλήρως οιοδήποτε έργο που έχει σχέση με ορυκτά καύσιμα. Δηλαδή τέρμα οι χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή νέων ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών άνθρακα, τέρμα η υποστήριξη για έρευνες και παραγωγή πετρελαίου η φυσικού αερίου και τέρμα η χρηματοδότηση έργων υποδομής φ. αερίου- είτε αυτά αφορούν νέους αγωγούς, επέκταση και αναβάθμιση δικτύων διανομής, δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων, κατασκευή τέρμιναλ αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG κλπ.Η δε απόφαση της ΕΤΕπ κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί αφού είναι χαρακτηριστική μιας ολοένα και αυξανόμενης τάσης 

H Energean Υπέβαλε Επίσημο Αίτημα στην Λευκωσία για Εισαγωγή Φ. Αερίου από το Ισραήλ

Αίτηση για εισαγωγή και διάθεση φυσικούαερίου στην Κύπρο από το 2021 υπέβαλε η Energean International, θυγατρική της Energean Oil & Gas, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από την τελευταία. Στην αίτησή της προς τις κυπριακές αρχές, αναφέρει ότι επιδιώκει την τροφοδοσία, μέσω αγωγού από το θαλασσοτεμάχιο, Karish, στα ανοιχτά του Ισραήλ, των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό της Κύπρου.

Πενταετές Ομόλογο Ύψους 500 εκατ. Ευρώ Εκδίδει η Μυτιληναίος

Η Μυτιληναίος εκδίδει πενταετές ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των σχεδίων της.Η διαδικασία θα τρέξει μέσω της θυγατρικής της Mytilineos Financial Partners SA, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Mytilineos προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ με λήξη το 2024, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.

Aνακοινώθηκε ο Αρχικός Ετήσιος Προγραμματισμός του ΔΕΣΦΑ για Εκφορτώσεις LNG στην Ρεβυθούσα

Στο αρχικό ετήσιο πρόγραμμα εκφορτώσεων για το επόμενο έτος, 2020, που ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνονται, συνολικά 65 θέσεις (slots) υγροποιημένου φυσικού αερίου για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, τις οποίες εξασφάλισαν οι ΔΕΠΑ, Mytilineos, Elpedison και Ήρων. 

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}