Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Διπλασιασμός των Ζημιών της ΔΕΗ στο Εννεάμηνο

Διπλασιασμός των Ζημιών της ΔΕΗ στο Εννεάμηνο, με Μείωση της Παραγωγής Λιγνιτικών και Υδροηλεκτρικών Μονάδων

Με ζημίες ύψους 451,2 εκατ. ευρώ έκλεισε το εννεάμηνο Ιανούαριος-Σεπτέμβριος για την ΔΕΗ, όπως αποτυπώνεται στα προσαρμοσμένα αποτελέσματα προ φόρων που εξεδόθησαν απόψε. Η επιδείνωση της θέσης της Δημόσιας Επιχείρησης, από τις ζημίες των 215,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του περασμένου έτους, συνοδεύτηκε και από ζημιές μετά από φόρους, ύψους 353,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 574,6 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η παραγωγή μειώθηκε σε όλο το φάσμα πλην των μονάδων φυσικού αερίου.

Συνέχιση και Επέκταση Των Ερευνών για Υδρογονάνθρακες η Μόνη Δυνατή Απάντηση στην Τουρκία

" ... διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.

      'Α όταν έκτειζαν τα τείχη πως να μην προσέξω.

      Αλλά, δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών η ήχον.

      Ανεπαισθήτως μ´ έκλεισαν από τον κόσμον έξω."

  Από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, "Τείχη".

 

Η κίνηση της Τουρκίας στις 28/11 να υπογράψει "Μνημόνιο Συνεννόησης" με την Λιβύη αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο υπό εξέλιξη περιφερειακό σχεδιασμό της Άγκυρας να επεκτείνει τον γεωγραφικό χώρο κυριαρχίας της και την επέκταση της σφαίρας επιρροής της.

 

 

Οι Νέοι Στόχοι και Προτεραιότητες του Αναθεωρημένου ΕΣΕΚ που Τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση - Επενδύσεις 43,8 δισ. Έως το 2030

Τους κύριους άξονες του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) παρουσίασαν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο ΥΠΕΝ, ο υπουργός Περιβάλλοντος

 

Δείτε ακόμη

Η Νέα Ενεργειακή Πολιτική Οδηγεί Αναπόφευκτα σε Αύξηση της Ενεργειακής μας Εξάρτησης

Η απόφαση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρη απολιγνιτοποίηση το 2028, όταν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, έχουν θέση ως ημερομηνία στόχο το 2038, οδηγεί μοιραία σε αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης 

Η Ενεργειακή Μετάβαση στην Ελλάδα Ανοίγει Παράθυρο για Περαιτέρω Αξιοποίηση της Βιομάζας

Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η ελληνική ημέρα βιομάζας, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουν τα οφέλη αυτής της μορφής ΑΠΕ. Όμως οι εξελίξεις πανευρωπαϊκά επιβάλλουν η χώρα μας να προχωρήσει περισσότερο στην αξιοποίηση της, ώστε να καταφέρει να απεξαρτηθεί από τα συμβατικά καύσιμα. 

ΕΣΕΚ: Ούτε Λέξη για τον Ελέφαντα στο Δωμάτιο

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο ΕΘνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα εντός της εβδομάδας οπότε και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προτείνονται υπέρ φιλόδοξοι στόχοι για την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ εις βάρος όλων των άλλων μορφών ενέργειας. Ποιο συγκεκριμένα το νέο ΕΣΕΚ στοχεύει σε ένα 35% συμμετοχή των ΑΠΕ στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2030 ( από το σημερινό επίπεδο του 16%) και στο 61-64% μερίδιο των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή ( απο το σημερινό μερίδιο του 25% ) με παράλληλο μηδενισμό της συμμετοχής των λιγνιτών.

Η Τουρκία Προχωρά στον Ενεργειακό Αποκλεισμό της Ελλάδας- Συμφωνία με Λιβύη για Καθορισμό ΑΟΖ Νότια της Κρήτης

Οι αρχικές φήμες και εικασίες απέκτησαν σάρκα και οστά, καθώς Tουρκία και Λιβύη υπέγραψαν, τελικά, μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσά τους. Η κίνηση έρχεται στον απόηχο της επιστολής της Άγκυρας στον ΟΗΕ που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, αλλά και της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Με το μνημόνιο, που υπέγραψαν οι ηγέτες της Λιβύης και της Τουρκίας, οι δυο χώρες αναγνωρίζουν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους στο θαλάσσιο χώρο

Γ. Θωμάς: "Έως το 2030 η Ελλάδα θα έχει Μετατραπεί σε Εξαγωγέα Ενέργειας"

Σε μια πλήρη περιγραφή των όσων περιέχονται στο νέο Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που έχει τεθεί ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης σε Δημόσια Διαβούλευση, προέβη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ΥΠΕΝ. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής για το ΕΣΕΚ, το Σχέδιο αποτελεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική με ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους και προτεραιότητες, έως το 2030.

Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα: Οι Προκλήσεις για το Μέλλον και τα «Αγκάθια»

Ο κύβος ερρίφθη και η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη τα επόμενα χρόνια εάν θέλει να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πορεία. Φιλόδοξοι στόχοι για την διείσδυση των ΑΠΕ, κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028 και μείωση της ενεργειακής εξάρτησης τα σημεία κλειδιά του τελικού κειμένου που θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Στην τελετή για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε ειπωθεί από τα χείλη του κ. Κωστή Χατζηδάκη ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τους στόχους για την διείσδυση των ΑΠΕ, την εξοικονόμηση ενέργειας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

 

Η Κυβερνητική Πολιτική για την Απανθρακοποίηση στο Επίκεντρο του 24ου Εθνικού Συνεδρίου "Ενέργεια & Ανάπτυξη" του ΙΕΝΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 24ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). To σενάριο του εντυπωσιακού σε επιτυχία και αποτελέσματα, ετήσιου συνεδρίου του ΙΕΝΕ εκτυλίχθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα. 

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}