Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Πτώση της Θερμοκρασίας Αλλάζει τα Δεδομένα

Η Πτώση της Θερμοκρασίας Αλλάζει τα Δεδομένα στη Ζήτηση Ενέργειας -Οι Λιγνίτες Επισκιάζουν το Φυσικό Αέριο!

Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι διαμορφώνουν μια νέα εικόνα στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σε όρους συνολικής ζήτησης και αιχμών συστήματος, αφού, παρά το άλμα στο κόστος  των ρύπων, οι λιγνίτες συνεχίζουν να κυριαρχούν, περιορίζοντας το χρόνο λειτουργίας των, συγκριτικά, φθηνότερων μονάδων φυσικού αερίου.

Ελληνική Πρωτιά στην Γεωθερμία, Χάρη στα Γρεβενά- Ευρωπαϊκό Ρεκόρ Παραγωγής Θερμικής Ισχύος Ανά Κάτοικο

Τα Γρεβενά, η «πόλη των μανιταριών» όπως είναι ευρύτερα γνωψστή, χάρη στη μεγάλη ποικιλία και την εξαιρετική ποιότητα άγριων μανιταριών που φύονται στα πανέμορφα δάση της περιοχής, θα αποκτήσει, οσονούπω και δεύτερο προσωνύμιο, ως η «πόλη της γεωθερμίας», αφού  θα κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής 

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν Θεωρεί Έγκυρο το MoU Τουρκίας-Σάρατζ

«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί κλιμάκωση το κείμενο που υπέγραψε η Τουρκία με τον κ. Σάρατζ και δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να το συζητήσει ωσάν να πρόκειται περί ενός εγκύρου κειμένου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίζουμε τα ουσιαστικά ζητήματα νομιμοποίησης που έχει και ακυρώνουν την ύπαρξή του», είπε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά δεν είναι καθόλου 

Δείτε ακόμη

Το 2029 θα Έχει Ολοκληρωθεί η Διασύνδεση των ΜΔΝ- Το Κόστος στα 2,15-2,35 δισ. Ευρώ

Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που αφορά στο οικονομικό κόστος των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών του Αιγαίου, με την εξαίρεση του Καστελόριζου, της Γαύδου και του Άγιου Ευστράτιου.

Το Διαχρονικό Πρόβλημα Της Ενεργειακής Φτώχειας - Τι Δείχνουν Τα Στοιχεία 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση στην ενέργεια. Ο διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά ότι τουλάχιστον 1,3 δισ. άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναλυτές κάνουν λόγο για πάνω από 50 εκατ. νοικοκυριά.

Το Χάσμα Ελλάδας-Τουρκίας Καθιστά πιο Επικίνδυνη την 'Αγκυρα- Η Κύπρος Προσφεύγει στην Χάγη

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε το χάσμα Ελλάδας -Τουρκίας. Τις επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, καθώς και τον απολογισμό της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών σχολίασαν ο καθ. Κώστας Φίλης, καθώς και οι κ.κ Εγκολφόπουλος και Δεσποτόπουλος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ν. Αναστασιάδης στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο του ΙΕΝΕ : Η Τουρκία Ενεργεί με Βάση το «Τουρκικό Διεθνές Δίκαιο»

Ως μια προσπάθεια οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και δημιουργίας τετελεσμένων με βάση "το τουρκικό διεθνές δίκαιο", χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ανατασιάδης το «αμφιβόλου νομιμότητας» μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε η Τουρκία 

Πλήρεις Συντεταγμένες, Χάρτες και Καθορισμό ΑΟΖ Περιέχει το MoU Τουρκίας-Λιβύης που Εγκρίθηκε- 45 Μίλια Ανοιχτά της Κρήτης τα Όρια!

Δόθηκε στη δημοσιότητα το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης, που παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ. Το MoU περιλαμβάνει, συνολικά, 18 συντεταγμένες εκ μέρους της Τουρκίας και 18 της Λιβύης, καθώς και αναλυτικούς χάρτες βάσει των οποίων καθορίζεται η ΑΟΖ μεταξύ των δύο πλευρών.

Γεωθερμία: 100MW  Έως το 2030 - Το «Αγκάθι» του Υψηλού Κόστους

Το νέο σχέδιο της χώρας για την ενεργειακή μετάβαση προβλέπει πως μέχρι το 2030 θα υπάρξουν έργα γεωθερμίας 100MW, ενώ την ίδια ώρα αναλυτές εκτιμούν πως το γεωθερμικό δυναμικό που μπορεί να αξιοποιηθεί είναι πολύ μεγαλύτερο. Αναλυτές δε εκτιμούν πως μπορεί η γεωθερμία να καλύψει το 9% των αναγκών της χώρας 

Η Αόρατη Ελλάδα και οι Ορατοί Εξ’ Ανατολών Κίνδυνοι

Βοά ο τόπος, οι Βρυξέλλες και το Κάιρο από τις αντιδράσεις για την πρόσφατη προσέγγιση Τουρκίας-Λιβύης και το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπέγραψαν για τον «καθορισμό θαλάσσιων δικαιοδοσιών», ή λαϊκότερα, την υφαρπαγή με το έτσι θέλω, περιοχών που συνάδουν με την ελληνική ΑΟΖ. Έκπληκτοι, δήθεν, ανακαλύπτουν όλοι το νέο πεδίο άσκησης του νόμου του ισχυρότερου στην περιοχή μας –λέγε με Τουρκία- και για μια εισέτι φορά στη σύγχρονη ιστορία μας, η Αθήνα τρέχει ξοπίσω από τις εξελίξεις.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}