Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Στρατηγική Στροφή ΕΕ στο LNG, Αντίδοτο στις Εισαγωγές Αερίου μέσω Αγωγών

Η Ε.Ε. Επιδιώκει Στρατηγική Στροφή στο LNG για να Προστατέψει τις Χώρες-Μέλη από τις Εισαγωγές Αερίου μέσω Αγωγών

Η διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί το μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου στον κόσμο είναι καίριας σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. 

Έως 24% Αύξηση της Παραγωγής των Βιοκαυσίμων Μέχρι το 2024

Στην Ε.Ε. αποτελεί πλέον κατεύθυνση η στήριξη των βιοκαυσίμων και η οδηγία που εγκρίθηκε πριν δύο χρόνια κινείται σύμφωνα με αναλυτές προς τη σωστή κατεύθυνση, προωθώντας περισσότερο τα ανανεώσιμα καύσιμα σε αντίθεση με την παλιότερη οδηγία (2009) που κατηγορήθηκε ότι οδηγεί στην αποψίλωση των δασών. Το 2018 τα βιοκαύσιμα στις μεταφορές  παρείχαν το 93% όλων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Τα Προβλήματα στην Κίνα και η Μείωση της Ζήτησης Πρώτων Υλών Καθορίζουν την Τροχιά των Παγκόσμιων Αγορών και της Οικονομικής Ανάπτυξης

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε καθοδικό σπιράλ, ο χαλκός κινείται σε νέα χαμηλά πενταμήνου και τα διεθνή χρηματιστήρια έχουν ανάψει κόκκινο. Οι αγορές εμπορευμάτων φαίνεται να προεξοφλούν μια ραγδαία μείωση της ζήτησης πρώτων υλών από την κορυφαία καταναλώτρια χώρα, την Κίνα. 

Δείτε ακόμη

Αμύνταιο: Επιτακτική η Επιστροφή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης για την Ολοκλήρωση του Έργου της Τηλεθέρμανσης

Η συζήτηση που αφορά στην απόσυρση των λιγντικών μονάδων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ θέτει επί τάπητος σημαντικά ζητήματα για τις τοπικές κοινωνίες, όπως το ζήτημα της τηλεθέρμανσης. Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να κλείσουν οι λιγνιτικές 

Ανησυχίες για τη Στασιμότητα στην Ολοκλήρωση της Υπόγειας Αποθήκης Αερίου της Νότιας Καβάλας

Ανησυχία προκαλεί σε κύκλους της αγοράς. η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου της Υπόγειας Αποθήκης Αερίου της Νότιας Καβάλας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως απαραίτητη ενεργειακή υποδομή για τη χώρα. Η ένταξή του στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) ανοίγει το δρόμο της χρηματοδότησης, χάρη στην οποία θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της  επένδυσης 

Ο Οδικός Χάρτης για την Ενεργοποίηση του Target Model - Νέα Εποχή στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας από 30 Ιουνίου

Την είσοδο στην τελική ευθεία για την ενεργοποίηση του Target Model,  του νέου μοντέλου λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στις 30 Ιουνίου 2020 σηματοδοτεί η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που εξειδικεύει τον οδικό χάρτη μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας των Αγορών Επόμενης 

 

Χατζηδάκης: Συνεργασία ΥΠΕΝ με Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζες για «Πράσινες» Χρηματοδοτήσεις

Στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξασφαλίσει "πράσινες" χρηματοδοτήσεις αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του κατά τη διάρκειας της Ημερίδας με τίτλο «Περιβαλλοντικές, κλιματικές και υπεύθυνες επενδύσεις», που διοργάνωσε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Ο υπουργός ΠΕΝ τόνισε ότι είναι απαραίτητο το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός πλαισίου ταξινόμησης, αξιολόγησης και επίβλεψης των πράσινων επενδύσεων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στάσσης: "Η ΔΕΗ δεν Μπορεί να Πουλά Κάτω του Κόστους"

Σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες και τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ στέλνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις αρμόδιες διευθύνσεις της Κομισιόν για τα αντιμονοπωλιακά μέτρα που θα εφαρμοστούν στην λιγνιτική παραγωγή και την αγορά ηλεκτρισμού.

Γ.Γ. Δημ. Επενδύσεων & ΕΣΠΑ: Εκτός νέου ΕΣΠΑ οι υποδομές φυσικού αερίου και μονάδες για τα απορρίμματα

Στα 15 δισ. ευρώ φθάνουν τα κονδύλια του τρέχοντος ΕΣΠΑ που πρέπει να απορροφήσει η χώρα μας, έως τη λήξη της προγραμματικής περιόδου, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο με θέμα «Για ένα σύγχρονο, αναπτυξιακό και φιλικό κράτος», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο ΕΒΕΑ.

Συναντήσεις ΠΟΣΠΗΕΦ με ΔΕΔΔΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ και ΥΠΕΝ για Άδειες, ΕΛΑΠΕ και όλα τα Θέματα των Φωτοβολταϊκών

Σειρά συναντήσεων είχε χτες, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα αντιπροσωπεία  της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ). Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη  από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Γιάννη Παναγή, το Γενικό Γραμματέα, Πέτρο Τσικούρα, και  τον Οικονομικό Επόπτη, Αντώνη Σιαμπανόπουλο, επισκέφτηκε  νωρίς το πρωί  το Γενικό Διευθυντή του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ΑΕ, Ηρακλή Μενεγάτο.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}