Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Και Εγένετο Απολιγνιτοποίηση!

Και Εγένετο Απολιγνιτοποίηση!

Μπορεί να διέλαθε της προσοχής των ΜΜΕ αλλά αποτελεί είδηση πρώτης γραμμής  για τα ενεργειακά δρώμενα της  χώρας το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (4/5-10/5) υπήρξε για πρώτη φορά μηδενική συνεισφορά του λιγνίτη στην προ ημερησία αγορά ηλεκτρισμού. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις γραφικές παραστάσεις που ακολουθούν το κενό συμπληρώθηκε από την αυξημένη κατανάλωση φ. αερίου (40%), από την συνεισφορά των ΑΠΕ (33%) και των υδροηλεκτρικών μονάδων (5%) και τις συνήθεις εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τις γειτονικές χώρες (22%). 

ΙΕΑ: Πτώση Ρεκόρ της Παγκόσμιας Πετρελαϊκής Ζήτησης Αναμένεται το 2020

Τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος του 2020), στην Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), που αναφέρεται στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, το επίκεντρο ήταν η δραματική πτώση της πετρελαϊκής ζήτησης σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ δεν ήταν σαφές πότε και πόσο θα μειωνόταν η πετρελαϊκή παραγωγή. 

Το ΥΠΕΝ Έθεσε σε Κίνηση Νέα Διαδικασία Απλοποίησης της Αδειοδότηση ΑΠΕ

Πιστό στις εξαγγελίες του για επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των φάσεων απλοποίησης του καθεστώτος αδειοδότησης ΑΠΕ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά, λίγα, μόλις 24ωρα μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, στο οποίο ενετάχθη η ριζική απλοποίηση της πρώτης φάσης 

Δείτε ακόμη

Κραυγή Αγωνίας από τους Πρατηριούχους – Ανοιχτό το Ενδεχόμενο να Μπουν «Λουκέτα» το Φθινόπωρο

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι πρατηριούχοι που από την αρχή της κρίσης της πανδημίας κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις που έφτασε και το 60%, ενώ οι προβλέψεις που κάνουν για το επόμενο διάστημα είναι δυσοίωνες. Πηγές του ΠΟΠΕΚ σχολιάζοντας την παράταση της χρονικής περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης μέχρι και τις 31 Μαΐου τονίζουν πως η προηγούμενη 15νθημερη παράταση ήταν υπεραρκετή, επισημαίνοντας πως κάποια πρατήρια θα σταματήσουν να δίνουν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς δεν μπορεί να κάθονται πληρώματα αυτοκίνητων για να πουλήσουν 200-300 λίτρα.

Η Τουρκία Εισέρχεται στον Αστερισμό της Παραγωγής Ηλιακών Συλλεκτών στις 15 Ιουνίου

Το πρώτο ολοκληρωμένο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, ηλιακών ράβδων και δισκίων πυριτίου στην Τουρκία, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 15 Ιουνίου στην Άγκυρα, όπως ανέφερε προ ημερών, ο επικεφαλής της Kalyon Solar Energy Technologies Production Co. κατά τη διάρκεια της διεθνούς Έκθεσης & Διάσκεψης Solar Instabul, Solar, Storage, E-Mobility and Digitalization.

Συνεχίζεται η Αβεβαιότητα στην Αγορά –Μεγάλες Καθυστερήσεις σε Υπό Κατασκευή Έργα

Η πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει ανασφάλεια σε κάποιους κλάδους των ΑΠΕ, καθώς καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά έργα υπό κατασκευή, ενώ παραμένει ερώτημα ο αντίκτυπος των οικονομικών συνεπειών σε μελλοντικά ενεργειακά έργα. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΝ 

Πανδημία και η Ενεργειακή Γεωπολιτική Μετάβαση

Η πανδημία βρίσκει την ανθρωπότητα σε μια εποχή, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική κινητικότητα στο ευρύτερο Γεωπολιτικό σκηνικό (Γεωπολιτική μετάβαση) αλλά και στο Ενεργειακό τοπίο (Ενεργειακή μετάβαση). Από την άλλη μεριά, σε εποχές μεγάλων κρίσεων, συμβαίνει να επανεξετάζονται όλες οι προηγούμενες επιλογές της ανθρωπότητας. Θεωρείται λοιπόν δεδομένο ότι η πανδημία θα επηρεάσει τις Γεωπολιτικές και τις Ενεργειακές εξελίξεις.

Η Τουρκία Εν Κρίσει

Τ’ αυξανόμενα κρούσματα και οι θάνατοι, εξ αιτίας του Κινεζικού λοιμού, η άνοδος του κόστους ζωής μαζί με την ανεργία εκατομμυρίων νέων, ο εγκλωβισμός των μεταφορών , εξαγωγών και Τουριστών, η υποτίμηση του νομίσματος και ο πανικός των αποταμιευτών μπορεί να συμβαίνουν κι’ αλλού επί του παρόντος αλλά στην Τουρκία κλονίζουν το καθεστώς Ερντογάν που δεν έχει σχέδιον διαφυγής από την κρίση την οποία ο ίδιος όξυνε.

Κ. Χατζηδάκης: Ιστορικής Σημασίας η Κύρωση της Συμφωνίας για τον EastMed με Διακομματική Συναίνεση

Τα πολύπλευρα οφέλη του αγωγού φυσικού αερίου EastMed ως «αγωγού» αναβάθμισης της διεθνοπολιτικής θέσης της χώρας, ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας με Κύπρο και Ισραήλ αλλά και δημιουργίας θέσεων εργασίας και καλύτερων συνθηκών ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου ανέπτυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης στη συζήτηση για την κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας της 2ας Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία

ΡΑΕ: Τι Σενάρια Ακούγονται για τη Διαδοχή Μπουλαξή Μετά τη Συνάντηση με Μητσοτάκη

Το όνομα του νέου προέδρου της ΡΑΕ φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση, καθώς ο νυν επικεφαλής της Αρχής, Νίκος Μπουλαξής, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η θητεία του  βαίνει προς το τέλος της. Αν και πληθαίνουν οι εικασίες για το ποια θα είναι η τελική επιλογή, δεν υπάρχει ακόμη καμία διαρροή για το θέμα, με το Μαξίμου και τη Μεσογείων (έδρα του ΥΠΕΝ) να κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, κατά το προηγούμενο της επιλογής Στάσση στη ΔΕΗ

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}