Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Ελληνίδα που Αποφάσισε να Βάλει τα Αυτοκίνητά μας στην...Πρίζα!

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελληνίδα που Αποφάσισε να Βάλει τα Αυτοκίνητά μας στην...Πρίζα!

Η έννοια της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, θεωρείτο μόλις πριν από λίγο καιρό ως κάτι το εντελώς εξωτικό, άρα, απλησίαστο για το πορτοφόλι μας, που παραμένει, εν πολλοίς, μισοάδειο ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης τα οποία αφάνισαν εισοδήματα και εμπιστοσύνη. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αντίληψη του "μέσου" Έλληνα για την ηλεκτροκίνηση, παραπέμπει σε ένα πανάκριβο ταξίδι στα νησιά των τροπικών και θα είχε απόλυτο δίκιο αν δεν καταπιανόταν με την υπόθεση η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ.

Η Έλλειψη Ολοκληρωμένου Σχεδίου ο Αδύναμος Κρίκος της Απολιγνιτοποίησης

«Εκφράσαμε τη διαφωνία μας και στο περιφερειακό συμβούλιο στο άκουσμα της απόφασης του πρωθυπουργού με δεδομένο ότι ακόμα και τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο δεν υπάρχει» ήταν το λόγια που χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης σε εκδήλωση που διοργάνωσε 

Το Στρατηγικό Τρίπτυχο των ΕΛΠΕ: Υγρά Καύσιμα, Έρευνες Υδρογονανθράκων, Ηλεκτροκίνηση

Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αποτελούν την ναυαρχίδα του ενεργειακού μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα ανασυντάσσεται και παίρνει θέση στην γραμμή της αφετηρίας, με στόχο να διεκδικήσει 

Δείτε ακόμη

Μόνιμου Χαρακτήρα η Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΗ που θα Ανακοινωθεί

Έχει αναλυθεί εκτενώς τους τελευταίους μήνες από το Energia.gr η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ηλεκτρισμού εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, που σημαδεύτηκε μεταξύ άλλων και από την πτώση της ενεργειακής ζήτησης. Τους προηγούμενους μήνες η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι ενέργειας ανακοινώσανε μια σειρά μέτρα εκπτωτικού χαρακτήρα προς τους καταναλωτές, τα οποία λήγουν στις 26 Ιουνίου.

Στη Δημοσιότητα Νέες Επιστημονικές Μελέτες της ΕΔΕΥ για τη Βιομηχανία Πετρελαίου και Φ. Αερίου

Η επιστημονική ομάδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχώρησε στην ανάλυση δύο επίκαιρων θεμάτων, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης, τα οποία και μόλις δημοσίευσε.

Οι Εκ Νέου «Παγωμένες Πιστώσεις»;

Με δηλώσεις στην βουλή του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, εγνώσθη ότι η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση χορηγήσεως δανείων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρις 250 εργαζομένους κι’ οι οποίες αντιμετωπίζουν το κλείσιμο είτε ήδη έχουν χάσει το ήμισυ του κεφαλαίου των λόγω της κρίσεως από τον Κινεζοϊό.

ΡΑΕ: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2020-2029 που Υπέβαλε ο ΑΔΜΗΕ

Η ΡΑΕ σύμφωνα με το άρθρο 108 του ν. 4001/2011 και του άρθρου 230 του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ, έθεσε στις 23.06.2020 σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης («ΔΠΑ») του ΕΣΜΗΕ για τα έτη 2020 -2029

Δήμος Αθηναίων- ΔΕΔΔΗΕ: Συμφωνία για Φωτοβολταϊκά σε Σχολεία και Δίκτυο Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Φωτοβολταϊκά συστήματα θα εγκατασταθούν σε 50 σχολεία του δήμου Αθηναίων, καλύπτοντας τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του συνόλου των σχολικών μονάδων του δήμου. Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων σκοπεύει να προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα και να κατασκευάσει δίκτυο σταθμών για την φόρτισή τους.

Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για Κίνητρα και Προδιαγραφές για το “Κύμα της Ενεργειακής Αναβάθμισης/Ανακαίνισης των Κτιρίων”

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος  (ENVI) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση/γνωμοδότηση που συνέταξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα. Μαρία Σπυράκη για το Κύμα της Ενεργειακής Αναβάθμισης των κτιρίων  (Renovation Wave),που αποτελεί  μία από τις κύριες πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την επίτευξη των στόχων του Green Deal

Δεσμεύσεις Χατζηδάκη για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα

Επίσκεψη στην περιοχή Natura, στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά-Μαραθώνα,  πραγματοποίησε χθες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο Υπουργός περιηγήθηκε στο Εθνικό Πάρκο και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Σχινιά – Μαραθώνα, Γιώργο Λυριντζή και τους εργαζόμενους.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}