Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Κλειδί για την Ενεργειακή Μετάβαση η Καινοτομία

Η Kαινοτομία Aποτελεί Kλειδί για την Ενεργειακή Μετάβαση 

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την περίοδο από τις αρχές του αιώνα μας, έχει συντελεσθεί εντυπωσιακή πρόοδος σε αρκετές ενεργειακές τεχνολογίες, όπως λχ. στα φωτοβολταϊκά, στις ανεμογεννήτριες, στις μπαταρίες λιθίου κ.α., οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ενεργειακός τομέας, προκειμένου να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 ή και ενωρίτερα, 

Συστήματα Αποθήκευσης και Υδρογόνο για Απεξάρτηση από τον Άνθρακα 

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα της οποίας έχει έρθει η ώρα της. Η  φράση που αποδίδεται στον μυθιστοριογράφο Βίκτωρ Ουγκώ (παρότι δεν καταγράφεται σε κείμενό του) αποτυπώνει την τύχη κάθε καινοτόμας ιδέας (ή σχεδίου) για την οποία όλα συγκλίνουν ότι είναι η κατάλληλη για την εποχή.  Δεν είναι τυχαίο ότι παγκοσμίως οι ενεργειακές επενδύσεις στρέφονται σήμερα προς τις Ανανεώσιμες Πηγές

Ατλαντικός: Τα «Ξύλινα Τείχη» της Πορτογαλίας- Παράδειγμα για την Ελλάδα η Στροφή των Ιβήρων στην Θάλασσα (video)

Δύο τινά μπορεί να συμβούν όταν μια χώρα παγιδευτεί στην περιδίνηση μιας οικονομικής κρίσης. Είτε θα καταποντιστεί και θα «μικρύνει», είτε θα το δει ως ευκαιρία και θα «μεγαλώσει». Κάθε χώρα, μικρή ή μεγάλη, διαθέτει τα δικά της όπλα με τα οποία θα μπορεί να δίνει τις μάχες που χρειάζονται, για να πάει παρακάτω. Την Πορτογαλία μπορούμε να την εντάξουμε στην δεύτερη κατηγορία κρατών.

Δείτε ακόμη

Οι Προτεραιότητες της ΚΕΔΕ για την Ενεργειακή Μετάβαση

Πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την γενική γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κα Αλεξάνδρα Σδούκου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνιζε την ανάγκη η αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει στην αλλαγή της νοοτροπίας στον τρόπο που κινούμαστε στις πόλεις ώστε αυτές να είναι πιο «πράσινες» για τους πολίτες. Η ΚΕΔΕ όμως καλείται να προωθήσει και μια σειρά θεμάτων που άπτονται της ενεργειακής μετάβασης, συμβάλλοντας στον πλούσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει εντός των δήμων.

Μια Διεισδυτική Ματιά στα Μυστικά της Ηλεκτροκίνησης

Το ρεύμα ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα ξεκίνησε στην ουσία το 2011, όμως οι επενδυτές πειραματίζονται με αυτοκίνητα κινούμενα από μπαταρίες εδώ και δύο αιώνες! Οι ανησυχίες για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν τροφοδοτήσει αυτή την αύξηση, με τις κυβερνήσεις να προσφέρουν ισχυρά κίνητρα  σε όσους αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγουν 

Επίθεση ….Φιλίας στην Τουρκία από Βρυξέλλες και Ρώμη Ενώ η Άγκυρα Συνεχίζει να Προκαλεί

Όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδας και η Κύπρος είναι μόνες απέναντι στην Τουρκία, μάλλον έχουν δίκιο. Τα γεγονότα φαίνεται να τους επιβεβαιώνουν. Τρανές αποδείξεις οι προ ημερών  επισκέψεις  του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ  καθώς και του Ιταλού υπουργού Άμυνας, Λορέντζο Γκουερίνι στην Άγκυρα.

Ο ΑΔΜΗΕ Συνώνυμο των Μεγάλων Επενδύσεων στην Ενέργεια

Θα περίμενε κανείς, η πανδημία του κορονοϊού να έχει αποτελματώσει τις επενδύσεις στην ενέργεια. Όμως, η πρόσφατη συμβασιοποίηση του συνόλου των τμημάτων του έργου διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, καθώς και η υπογραφή της δανειακής σύμβασης Eurobank -Αριάδνης Interconnection, εταιρείας ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που θα κατασκευάσει το πολυαναμενόμενο εθνικό έργο-σταθμός, εξάλειψαν σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες και αποκατέστησαν ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης για το μέλλον της υλοποίησης των ενεργειακών πρότζεκτ στη χώρα.

Αλ. Σδούκου: Έρχεται το Ρυθμιστικό Πλαίσιο για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα

Η παρουσίαση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, τον Οκτώβριο, θα αποτελέσει τον καταλύτη για την διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου στην Ελλάδα αναφορικά με την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε ειδική εκδήλωση για τα υπεράκτια αιολικά που έγινε χθες στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Σημαντική Αύξηση της Μέσης ΟΤΣ- Συνεχίζεται η Άνοδος της Ζήτησης                   

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Τη Στρατηγική LINK για τη Διασύνδεση Τομέων Ενέργειας και τη Χρήση του Υδρογόνου ως Καυσίμου Παρουσίασε η Κομισιόν

Μια νέα στρατηγική για την ενεργειακή διασύνδεση των διαφόρων τομέων ενέργειας των Κρατών Μελών της ΕΕ, με την ονομασία "LINK" και το πλαίσιο για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, σε συνδυασμό με μια δεύτερη στρατηγική για τη χρήση του υδρογόνου ξανά ως καυσίμου στη βιομηχανία, τις μεταφορές, της παραγωγής ενέργειας και των κτιρίων σε όλη την Ευρώπη, ενέκρινε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων και παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}