Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ: Μία Ξένη Επένδυση με Ελληνικά Κεφάλαια

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ: Μία Ξένη Επένδυση με Ελληνικά Κεφάλαια

Αποκλειστικότητα energia.gr: Το καλοκαίρι που πέρασε, και πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, του ΔΕΣΦΑ, στην κοινοπραξία Senfluga Energy Infrastructure Holdings SA, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες Snam SpA, Enagas SLU και Fluxys SA έναντι του ποσού των 535 εκατ. ευρώ, με τα 251,28 εκατ. ευρώ να πληρώνονται στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και εκχώρησε το 31% από το 65% που κατείχε, και το υπόλοιπο να κατευθύνεται στα ΕΛΠΕ, τα οποία κατείχαν το 35% της εταιρείας. Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων μεταξύ των ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ και της άνω κοινοπραξίας η οποία πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα παρουσία των πρέσβεων των χωρών προέλευσης των μελών της κοινοπραξίας

Σε Καλό Δρόμο ο TAP – Ξεπερνιούνται τα Προβλήματα στην Ιταλία – 99% Ολοκλήρωση του Αγωγού στο Ελληνικό Τμήμα

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο τμήμα ανοικτής θαλάσσης των 105 χιλιομέτρων στην Αλβανία του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), όπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία Saipem την προηγούμενη εβδομάδα. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή και την εγκατάσταση του υπεράκτιου τμήματος του έργου στην Αδριατική θάλασσα.

Γ. Τσιλομελέκης: Αναπόσπαστο Κομμάτι της Ενεργειακής Πολιτικής της Χώρας θα Πρέπει να Είναι η Δημιουργία Ενεργειακών Πάρκων

Ο Γιώργος Τσιλομελέκης, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Rutgers, μιλάει στο Energia.gr για το ερευνητικό του έργο στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και για την ανάπτυξή τους στις ΗΠΑ. Παράλληλα, αναφέρεται στις προοπτικές ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί ώθηση στην δημιουργία τοπικών ενεργειακών πάρκων στην επαρχεία, τα οποία θα τροφοδοτούν τις ενεργειακές ανάγκες των πολιτών.

Δείτε ακόμη

Σήμερα το 3ο Workshop για Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην ΝΑ Ευρώπη

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, οι εργασίες του 3ου Workshop για Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων (3rd SE Europe Hydrocarbons Upstream Workshop), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα

Energean: Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ - Ξεκινά η Κατασκευή του FPSO (video)

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η διαπραγμάτευση της μετοχής της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, με την εταιρεία να ανακοινώνει την έναρξη της κατασκευής του FPSO το Νοέμβριο και τη γεώτρηση το Μάρτιο στο Karish North, με στόχο επιπλέον 1,8 τρισ. κυβικά πόδια αερίου.

Αντίστροφη Μέτρηση για την Πρώτη Γεώτρηση της ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο ο εφοδιασμός με καύσιμα του πλοίου - γεωτρύπανου που θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στο στόχο «Δελφίνι», εντός του τεμαχίου 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Με την Πώληση του Πετρελαίου της Μέσω του Χρηματιστηρίου Απαντά η Τεχεράνη στις Αμερικανικές Κυρώσεις

Το Ιράν άρχισε την Κυριακή να προσφέρει το πετρέλαιό του μέσω του Ενεργειακού Χρηματιστηρίου της Τεχεράνης, σε μία προσπάθεια να θωρακίσει τον ενεργειακό του τομέα πριν από τη δεύτερη φάση των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της χώρας που θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου.

Engie: Πρότζεκτ Υπηρεσιών Δικτύου για Ανακυκλωμένες Ηλεκτρικές Μπαταρίες στο Ρόττερνταμ

Η πολυεθνική επιχείρηση κοινής ωφελείας, Engie, εγκαινίασε νέο πρότζεκτ αποθήκευσης συνδεδεμένο με το δίκτυο στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Η πρώτη φάση του έργου θα έχει χωρητικότητα 150kW / 90kWh και ο στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών εξισορρόπησης του δικτύου στον πάροχο του δικτύου διανομής TenneT, μέσω της χρήσης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων από ανακύκλωση. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Engie, μέσω ενός νέου συστήματος, οι μηχανικοί της έχουν εφεύρει μία διάταξη για τις ανακυκλωμένες μπαταρίες ηλεκτρονικών οχημάτων που συμβάλει στην αύξηση της ισχύος και της χωρητικότητάς τους, καθώς και στη μείωση του κόστους

Αγορά Ηλεκτρισμού: Πτωτική Πορεία για την Μέση ΟΤΣ

Πτώση κατέγραψε το προηγούμενο επταήμερο η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) μετά από μία εβδομάδα σημαντικής ανόδου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}