Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Το Λάθος Μήνυμα στην Άγκυρα με την Μερική Επέκταση στα 12 νμ

Λάθος Μήνυμα Στέλνει η Αθήνα στην Άγκυρα με την Μερική Επέκταση των Χωρικών Υδάτων στα 12 νμ

Ως γνωστό βάσει του Νέου Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας,του ΝΔΔΘ η UNCLOS στην διεθνή ορολογία, η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες που διαθέτουν παράλια, έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια και όπου αυτό δεν είναι εφικτό λόγω γεωγραφικών περιορισμών να επιδιώξει θαλάσσια σύνορα με βάση την "μέση γραμμή"

Νοέμβριο ο Διαγωνισμός για τον ΔΕΔΔΗΕ – Μέσα 2021 ο Ανάδοχος

Σε ένα τρίμηνο εκτιμάται ότι θα γίνει η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση σε  στρατηγικό επενδυτή του 49% του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας),με παραχώρηση και ενισχυμένων δικαιωμάτων στο management. Μάλιστα, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ)  εκφράζουν την αισιοδοξία ότι την Άνοιξη του 2021 θα έχει αναδειχθεί και ο ανάδοχος.

Μας Δουλεύει Ψιλό Γαζί η Διπρόσωπη Γερμανία

Την ώρα που η φράου Μέρκελ ανακοινώνει ότι οι κυρώσεις που εφαρμόζονται εκτός της επικράτειας των ΗΠΑ δεν είναι νόμιμες, εννοώντας τις κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και "οντοτήτων", που εμπλέκονται με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, του εκ της Ρωσίας εκπορευόμενου και εμφανίζεται έτοιμη και αποφασισμένη να ολοκληρώσει το όλο project, εκείνη την ίδια στιγμή, ανασκουμπώνεται για ένα ακόμη γύρο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, για τον υποτιθέμενο –εισέτι- ρόλο της στην δηλητηρίαση ενός επικριτή του Κρεμλίνου, αλλά και για τα τεκταινόμενα στην Λευκορωσία του Λουκασένκο.

Δείτε ακόμη

Η Επιλεκτική Ευαισθησία των Ευρωπαίων

Για να σε σέβονται οι άλλοι, πρέπει να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου. Σοφή διαπίστωση και πόσο επίκαιρη. Για την ΕΕ που έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στο κύρος της με την αμφίσημη και προκλητικά απαθή στάση απέναντι στην Τουρκία. Διότι όταν δεν μπορείς να προστατεύσεις δραστικά και αποφασιστικά τα μέλη σου εντός

Το Χαρτί της Γεωθερμίας στην Ευρώπη και ο «Άσος» της Ρουμανίας

Η Ε.Ε. προσπαθεί να μην χάσει το τρένο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της γεωθερμίας, όταν σε χώρες, όπως η Αιθιοπία όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος. Σε ένα έργο που ονομάζεται Geothermica, το οποίο περιλαμβάνει ειδικούς, αναλυτές και χρηματοδότες από 13 χώρες, η ΕΕ διαθέτει προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ για μικρά και μεγάλα έργα που χρησιμοποιούν γεωθερμική ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προσδοκώντας να μην χάσει το τρένο της εκμετάλλευσή της.

Ελλάδα, Ευρώπη, Τουρκία: Οι Φρούδες Ελπίδες που Απαιτούν Αλλαγή Πορείας

Αναρωτηθήκατε γιατί ο Τσαβούσογλου απείλησε ευθέως και δίχως συστολή την Ελλάδα με πόλεμο, παρουσία ενός πρακτικά άφωνου Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρκέστηκε να ψελλίσει σε άπταιστα ερμαφρόδιτα ευρωπαϊκά ότι «υπάρχει θετικό κλίμα για διάλογο (;) ανάμεσα στις δύο χώρες! Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη επειδή οι διακρατικές σχέσεις εμφορούνται από πλήθος «διακλαδώσεων»

Ξεκινούν Εντός της Εβδομάδας οι Εγκρίσεις Αιτήσεων για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

«Με το πόδι στο γκάζι και το πετάλι» συνεχίζεται η ροή των αιτήσεων στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ. Μέχρι χθες το βράδυ 1 Σεπτεμβρίου και με 8  ημέρες συνεχούς λειτουργίας της πλατφόρμας οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν 3.698, με συνολική απορρόφηση 3,3 εκατ. ευρώ (ποσοστό 7,2% των διαθέσιμων πόρων για το 2020). Αναλογικά απορροφάται περίπου 1% ανά ημέρα

Αγορά Ηλεκτρισμού: Σημαντική Άνοδος της Μέσης ΟΤΣ και της Ζήτησης

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σημειώνοντας υψηλό 28 εβδομάδων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Μη Φονικά Όπλα

Πλην της ασπίδος (=το όπλον αρχαιελληνιστί) δεν γνωρίζομεν άλλο «μη φονικόν» μέσον πολέμου. Παρά ταύτα, η «μερική» άρσις της παραδόσεως όπλων στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα θετικόν βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας της Μεγαλονήσου από επιβουλείς. Γι’ αυτό ο Τσαβούσογλου «έφαγε την γραβάτα του» από θυμό και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Αμερικανικής κυβερνήσεως

ΥΠΕΝ: Στηρίζουμε και Συμμετέχουμε στην Εκστρατεία #EUBeachCleanUp της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει την ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών, #EUBeachCleanUp, η οποία διέπεται από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal)

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}