Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Ανεπάρκεια και οι Συνέπειες της Σχεδιαζόμενης Διασύνδεσης της Κρήτης

Η Ανεπάρκεια και οι Συνέπειες της Σχεδιαζόμενης Διασύνδεσης της Κρήτης

Το ηλεκτρικό σύστημα της Κρήτης βασίζεται στο πετρέλαιο με ένα πλήθος μονάδων χαμηλής απόδοσης και υψηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με δυσμενείς συνέπειες στο κόστος παραγωγής και στην επιβάρυνση των ΥΚΩ. Ένας μεγάλος αριθμός μονάδων πετρελαίου με υψηλές εκπομπές πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας από 01/01/2020 σε εφαρμογή σχετικής Οδηγίας, όπου η Ελλάς έχει εξαίρεση μέχρι την 31/12/2019, με αποτέλεσμα η Κρήτη να αντιμετωπίζει το 2020 οξύ πρόβλημα από έλλειμμα ισχύος.

ΕΒΙΚΕΝ: Καταγγέλλει Σχέδιο Υπονόμευσης της Ανάκαμψης της Οικονομίας

Προσπάθεια υπονόμευσης του στόχου για αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, την απασχόληση και τις επενδύσεις, καταγγέλλει η ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας).

«Πράσινο» Φως από την Περιφέρεια Ηπείρου για Τέσσερις Μονάδες Βιοαερίου

Εγκρίθηκαν, πρόσφατα, από την περιφέρεια Ηπείρου οι άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων βιοαερίου, στη Θεσπρωτία. Οι εν λόγω μονάδες θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, με τη χρήση βιομάζας.

Δείτε ακόμη

Μεγαλειώδης Κολοτούμπα Τραμπ στις Κυρώσεις Κατά του Ιράν Εν Όψει Εκλογών στις ΗΠΑ την Ερχόμενη Εβδομάδα

Σε μία απαράμιλλη και άκρως κυνική πολιτική μανούβρα, η κυβέρνηση Τράμπ έκανε γνωστό την περασμένη Παρασκευή (2/11) ότι προχωρεί στην αναθεώρηση του καθεστώτος κυρώσεων που είχε εδώ και μήνες ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει κατά των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράν, σε μια εστιασμένη προσπάθεια που στόχο έχει «να προστατεύσει τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα μιας ομάδας συμμάχων χωρών».

IRENA: Αλματώδης η Ανάπτυξη των Μικρο-δικτύων ΑΠΕ σε Ασία και Αφρική

Η ύπαρξη κατάλληλων πολιτικών και η νομοθεσίας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μικρο-δικτύων (mini grids) παγκοσμίως. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της έκθεσης του IRENA, του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τίτλο "Policies and regulations for Renewable Energy Mini-grids" (Πολιτικές και Κανονιστικά Πλαίσια για τα Μικρο-δίκτυα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

Γ. Σταθάκης: Τον Ιούνιο του 2019 θα Ξεκινήσει η Λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Επενδύσεις της τάξης των 32 δισ. ευρώ θα απορροφήσουν οι βασικοί τομείς του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού κατά την περίοδο 2020-2030, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Πομπέο: Ελλάδα και Τουρκία στις Οκτώ Χώρες που θα Εξαιρεθούν Προσωρινά Από το Εμπάργκο στο Ιρανικό Αργό

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι προσωρινές εξαιρέσεις για το ιρανικό πετρέλαιο χορηγούνται στην Κίνα, την Ινδία, την Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, στις οποίες θα επιτρέπεται να συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο

Αστ. Χατζηπαραδείσης στο 3rd Energy Tech Forum του IENE: Οι Υψηλές Επενδύσεις στην Έρευνα και Καινοτομία θα Έχουν Αντίκτυπο σε Οικονομία-Κοινωνία

Στο πολύ επιτυχημένο 3rd Energy Tech Forum που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), ο δρ Αστέριος Χατζηπαραδείσης της ΓΓΕΤ παρουσίασε το πλήρες φάσμα των στοιχείων που αποκαλύπτουν το εύρος των επενδύσεων που κατευθύνονται στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας, στην Ελλάδα

Αγορά Ηλεκτρισμού: Συνεχίζεται η Πτωτική Πορεία της Μέσης ΟΤΣ

Συνεχίστηκε η πτώση της μέσης Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}