Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Σημασία των Διακρατικών Συνεργασιών στο Επίκεντρο του 6ου Ενεργειακού Συμποσίου

Η Σημασία των Διακρατικών Συνεργασιών στο Επίκεντρο του 6ου Ενεργειακού Συμποσίου

Στη σημασία των διακρατικών συνεργασιών σε ό,τι αφορά την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ειδικότερα αναφορικά με την ενέργεια, εστίασαν ομιλητές στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο, με τίτλο «Μπροστά στις μεγάλες αποφάσεις για την ενέργεια», που συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Financial Media Way (FMW). Στο Συμπόσιο απεύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ν. Αναστασιάδης: Οι ΗΠΑ Σύντομα θα Εκφράσουν Εμπρακτα το Ενδιαφέρον τους για Συμμετοχή στην Τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Οι ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να εκδηλώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, εκτίμησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από το βήμα του 6ου Ενεργειακού Συμποσίου που συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Financial Media Way (FMW). Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε κατά την ομιλία του ότι οι μηχανισμοί συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι, με σημαντικά οφέλη για τις συνεργαζόμενες χώρες, ενώ ως αποτέλεσμα είχαν και την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από χώρες της ΕΕ για συμμετοχή και επέκτασή τους.

Πρόεδρος ΔΕΦΑ: Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση και Ενδιαφέρον από Εταιρείες Καθιστούν Εφικτή την Έλευση LNG στην Κύπρο

Το έργο για την έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Κύπρο, θεωρείται υλοποιήσιμο, μετά και τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕTΕπ) 

Δείτε ακόμη

Γ. Σταθάκης: Στόχος η Συμφωνία για τον EastMed να ‘Κλειδώσει’ στις Αρχές του 2019

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 φιλοδοξούμε να υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, διεμήνυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απευθυνόμενος στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο που συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Financial Media Way (FMW).

Σε Φάση Υλοποίησης η Γ΄ Φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων – Δρομολογούνται Σταδιακά Εργα του Δεκαετούς Προγράμματος του ΑΔΜΗΕ

Σε φάση υλοποίησης εισήλθε η Γ΄ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, η οποία αφορά στην πόντιση δεύτερου υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020.

Τρεις Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτιριακές υποδομές θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η λειτουργία μιας μεταφερόμενης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα απομακρυσμένες περιοχές.

«Πόλεμος» στο opengov για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό

Οι πολίτες ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή, όπως καταδεικνύουν τα σχόλια που έχουν κατατεθεί επί του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). 

ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες: Συνδέθηκε στο Δίκτυο Μία από τις Μεγαλύτερες Φωτοβολταϊκές Μονάδες στην Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα -συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 8,99 MW- υλοποίησε στην περιοχή Σοφάδων Καρδίτσας η «ΑΤΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», θυγατρική της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ».

Αγορά Ηλεκτρισμού: Πτωτική Πορεία της Μέσης ΟΤΣ

Πτωτικά κινήθηκε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}