Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

OPEC+ Δεν Έπεισαν ότι Μπορούν να Εξισορροπήσουν την Παγκόσμια Αγορά Αργού

OPEC+ Δεν Έπεισαν ότι Μπορούν να Εξισορροπήσουν την Παγκόσμια Αγορά Αργού

Στον απόηχο της διάσκεψης του καρτέλ των πετρελαιοεξαγωγικών κρατών, γνωστού ως OPEC, που την περασμένη εβδομάδα συνήλθε στην Αυστριακή πρωτεύουσα -όπου και έχει τα γραφεία του- και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων σημαντικών παραγωγών αργού πετρελαίου, όπως η Ρωσία και το Καζακστάν, η κατάσταση στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά παραμένει συγκεχυμένη, πράγμα που αντανακλάται στην πορεία των τιμών τις τελευταίες τρείς ημέρες.

Η Απανθρακοποίηση Σπρώχνει Πολλά Νησιά του Κόσμου στη Λύση της Γεωθερμίας

Τα βλέμματα είναι στραμμένα τις τελευταίες ημέρες στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, όπου διεξάγονται συζητήσεις σε σχέση με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ανάγκη να ενισχυθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα. Με φόντο τις συζητήσεις αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τη χρήση της γεωθερμίας.

Μέσα Γενάρη οι Δεσμευτικές για τους Λιγνίτες, Λένε στο ΥΠΕΝ

Αν και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, όπως και πηγές των ιδιωτών επενδυτών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τους λιγνίτες, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι η έκβαση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων κρέμεται από μια κλωστή, παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) επιμένουν ότι στα μέσα Ιανουαρίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Δείτε ακόμη

Φραγμός στις Φορολογικές Επιβαρύνσεις Επί των Εξαγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ)

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) με απόφαση που εξέδωσε στις 6 Δεκεμβρίου επί προδικαστικού ερωτήματος δικαστηρίου της Σλοβακίας (Fens, C-305/17,ECLI:EU:C:2018:986)1, έκρινε ως αντίθετη προς τη νομοθεσία της ΕΕ τη χρηματική επιβάρυνση που επιβάλλεται επί της εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή προς τρίτη χώρα.

Στήριξη των Ενεργειακών Κοινοτήτων με 25 Εκατ. Ευρώ Μέσα στο 2019

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2019 αναμένεται να προκηρυχθεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, με τα κονδύλια να προέρχονται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» - ΕΠΑνΕΚ. 

EY: Βελτίωσε το Δείκτη Ελκυστικότητας για τις Ανανεώσιμες Πηγές η Ελλάδα

Επιφυλακτικές είναι οι κορυφαίες αγορές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) παγκοσμίως, εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας και ραγδαίου τεχνολογικού μετασχηματισμού, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Δείκτη ελκυστικότητας της Εrnst & Υoung για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), Renewable energy country attractiveness index – RECAI. Η Κίνα και οι ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, μεταξύ των 40 κορυφαίων αγορών του Δείκτη, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί στην όγδοη θέση, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του Brexit.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Ανοδική Πορεία Σημείωσε η Μέση ΟΤΣ

Ανοδικά κινήθηκε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}