Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Σε Σκληρή Δοκιμασία το Ενεργειακό Σύστημα της Χώρας

Σε Σκληρή Δοκιμασία το Ενεργειακό Σύστημα της Χώρας

Τόσο κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, το ενεργειακό σύστημα της χώρας δοκιμάστηκε σκληρά, συνέπεια της παρατεταμένης κακοκαιρίας και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που έπληξαν μεγάλο μέρος της επικράτειας. 

Αποεπένδυση ΔΕΗ: «Αγκάθι» η Εθελουσία

Πολύ χαμηλότερη των προσδοκιών είναι η πρόοδος της εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, ενόψει της αποεπένδυσης. Όπως επισημαίνουν στο energia.gr συνδικαλιστές της επιχείρησης, έως χθες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνον 150 άτομα, εκ των οποίων οι 25 είναι άνω των 62 ετών και είχαν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ οι υπόλοιποι είναι μεταξύ 55 ετών και 60 ετών.

Η Ανανεώσιμη Ενέργεια, Κλειδί για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Ενα παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα που θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), επισημαίνοντας ότι τα δύο τρίτα των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου προέρχονται από την παραγωγή και τη χρήση ενέργειας.

Δείτε ακόμη

Οι Προκλήσεις για τη ΔΕΗ, το Αγκάθι των Χρεών – Οι Πιέσεις για τις Λιγνιτικές Μονάδες

Η νέα χρόνια ξεκίνησε με σημαντικές προκλήσεις για την εταιρεία ηλεκτρισμού, όπως τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο των οικιακών καταναλωτών όσο και των βιομηχανικών και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των λιγνιτικών μονάδων. Τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσιεύτηκαν τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ για το εννιάμηνο του 2018

ΕΙΑ: Από ΑΠΕ και Φυσικό Αέριο η Νέα Ηλεκτροπαραγωγική Ισχύς που θα Εγκατασταθεί στις ΗΠΑ το 2019

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο θα τροφοδοτήσουν τα 23,7 GW νέας ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος που αναμένεται να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ εντός του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA). Συγκεκριμένα, η τελευταία απογραφή των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων 

Νέα Μέτρα για την Προστασία των Νοικοκυριών με Αυξημένα Χρέη προς τη ΔΕΗ

Έχει επισημανθεί αρκετές φορές πως βραχνάς για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών.  Η επιχείρηση έχει θέσει πρωταρχικό στόχο τη μείωση τους. Παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει εφαρμόσει ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως εξόφληση του χρέους με δόσεις, δεν έχει καταφέρει να πετύχει αρκετά.

Γ. Σταθάκης: «Πολλά τα Οφέλη για την Ελλάδα από τη Δημιουργία του East Mediterranean Gas Forum»

Την τεράστια σημασία για την Ελλάδα και μακροπρόθεσμα για την ελληνική πραγματικότητα, επισημαίνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, σε αποκλειστική του συνέντευξη από το Κάιρο, προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, με αφορμή την παρουσία του στη σημερινή ίδρυση στην Αίγυπτο του «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο» (East Mediterranean Gas Forum) από τις Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιταλία, Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Ισραήλ και Κύπρο.

Ενεργειακή Ασφάλεια και Διαφοροποίηση Πηγών Μέσω IGB και Κάθετου Διαδρόμου στις Προτεραιότητες της Ρουμανικής Προεδρίας της ΕΕ

Η Ρουμανία, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας Προεδρίας της στην ΕΕ, θα συνεργαστεί με την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της περιοχής για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των προμηθειών μέσω του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου καθώς και του IGB

Αγορά Ηλεκτρισμού: Άλλη Μία Εβδομάδα Σημαντικής Ανόδου για τη Μέση ΟΤΣ

Σημαντική άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}