Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

ΙΕΑ: Η Πορεία Προς Μια Ισορροπημένη Πετρελαϊκή Αγορά Είναι Μαραθώνιος και Όχι Σπριντ

ΙΕΑ: Η Πορεία Προς Μια Ισορροπημένη Πετρελαϊκή Αγορά Είναι Μαραθώνιος και Όχι Σπριντ

Η πορεία προς μια ισορροπημένη πετρελαϊκή αγορά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και είναι πιο πιθανό να είναι ένας μαραθώνιος παρά ένα σπριντ είναι το βασικό μήνυμα της τελευταίας μηνιαίας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (18/1). Εξάλλου, στην αντίστοιχη έκθεση Δεκεμβρίου 2018, είχε τεθεί το ερώτημα αν υπήρξε ένα κατώτατο όριο των πετρελαϊκών τιμών μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας της Βιέννης που αποσκοπεί στην επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.

Παναγιωτάκης: Στην Κερδοφορία Περνούν οι Θυγατρικές Μεγαλόπολης και Φλώρινας

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της αποεπένδυσης της ΔΕΗ εμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης 255 εκατ. ευρώ, μεταξύ ΔΕΗ και 

EIA: Οι ΑΠΕ θα Αναδειχτούν ως η Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Ηλεκτροπαραγωγική Πηγή στις ΗΠΑ

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -πλην της υδροηλεκτρικής- θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ηλεκτροπαραγωγική πηγή στις ΗΠΑ τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια αναφέρει η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA) στην έκθεσή της 

 

Δείτε ακόμη

Ο Εξ Ανατολών Κίνδυνος Απείρως Σοβαρότερος: Απαιτείται Νέα Στρατηγική για την Αντιμετώπισή του

Μπορεί αυτή την περίοδο η επικαιρότητα να μονοπωλείται σχεδόν αποκλειστικά από την επικείμενη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, όμως η μεγάλη και πολύ πραγματική απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας εξακολουθεί να προέρχεται εξ ανατολών. Και ναι μεν το Μακεδονικό ζήτημα αναφέρεται και αυτό σε εδαφικές απειλές, λόγω του αποδεδειγμένου αλυτρωτισμού των Σκοπίων, πλην όμως ο ατυχής χειρισμός του από τη σημερινή κυβέρνηση μάλλον το ανήγαγε ως θέμα έσχατης εσωτερικής πόλωσης και πολιτικής αντιπαράθεσης παρά ως την πολυπόθητη γέφυρα για μια δίκαιη και συναινετική λύση μεταξύ της Ελλάδος και του βορείου γείτονά της. Έτσι, κινδυνεύουμε σήμερα να βρεθούμε με μια κολοβή συμφωνία που ναι μεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του διεθνούς παράγοντα, αλλά έχει οδηγήσει τη χώρα σε έναν αχρείαστο και βαθύ εσωτερικό διχασμό, ενώ η εφαρμογή της στην πράξη είναι βέβαιο ότι θα έχει δυσκολίες, κινδύνους και εμπλοκές σ’ ένα διεθνές περιβάλλον πρωτοφανούς ρευστότητας.

Τούτων λεχθέντων και της συμφωνίας των Πρεσπών να έχει δρομολογηθεί πλέον για ψήφιση στη Βουλή, όπου εκτιμάται ότι θα περάσει με οριακή πλειοψηφία, η προσοχή μας θα πρέπει να στραφεί προς ανατολάς και τους κινδύνους που υποθάλπει η ακατάσχετη ρητορική του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εις βάρος της χώρας μας και το νεοοθωμανικό δόγμα που πρεσβεύει. Παρά την εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια -με το ενεργειακό να ευρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της βελτίωσης- την αμυντική συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και τα διάφορα σύμφωνα φιλίας που έχουν κατά καιρούς υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών, η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο πότε μέσω της συστηματικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων για έρευνες υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ -που όμως δεν έχουμε προκηρύξει, πολλώ μάλλον οριοθετήσει- αλλά και των χωρικών μας υδάτων και άλλοτε με ωμές εδαφικές διεκδικήσεις μέσω της θεωρίας των γκρίζων ζωνών (βλ. Ίμια και άλυσο νήσων και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο).

Ενεργειακή Εξοικονόμηση στον Οδοφωτισμό Ανω του 75% για το Δήμο Μεσσήνης

Στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού του δήμου Μεσσήνης προχωράει η δημοτική αρχή. Το έργο θα αναλάβει ο ΟΤΕ και η εταιρεία Globitel, με τη συνεργασία των δυο οργανισμών να διαρκεί 12 χρόνια, αφήνοντας όφελος στο δήμο της Μεσσήνης 3,5 εκατ. ευρώ. 

EIA: Στα $61 το Βαρέλι του Brent το 2019

Το αργό Brent, το διεθνές benchmark, αναμένεται να φθάσει κατά μέσο όρο τα $61 το βαρέλι το 2019 και τα $65 το 2020, σημειώνοντας μεν αύξηση από την τιμή που ‘έκλεισε’ το 2018, αλλά παραμένοντας αισθητά χαμηλότερα από το περυσινό υψηλό των $71 το βαρέλι, προβλέπει η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Πέφτουν οι Τόνοι για τα Τιμολόγια της ΔΕΗ

Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, επισημαίνοντας πως ενδεχόμενες αυξήσεις θα απορροφηθούν από μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων.

ΡΑΕ: Κοινός Διαγωνισμός για Αιολικά και Φωτοβολταϊκά την Ανοιξη

Την ‘πρωτοτυπία’ της μίας, κοινής κατηγορίας για αιολικές και φωτοβολταϊκές μονάδες εισάγει για πρώτη φορά ο διαγωνισμός της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη, δεδομένου ότι στις περυσινές δημοπρασίες προβλέπονταν διακριτές κατηγορίες ανά ανανεώσιμη τεχνολογία.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Τρίτη Εβδομάδα Σημαντικής Ανόδου για τη Μέση ΟΤΣ

Σημαντική άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}