Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Μέχρι το Τέλος του Eτους η Πλήρης Λειτουργία του Ελληνικού Κόμβου Εμπορίας Φυσικού Αερίου

Μέχρι το Τέλος του Eτους η Πλήρης Λειτουργία του Ελληνικού Κόμβου Εμπορίας Φυσικού Αερίου

Αποκλειστικό energia.gr: Όπως έγινε γνωστό στο πρόσφατο συνέδριο «European Gas Conference», που οργανώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου στην Βιέννη, το Ελληνικό Σημείο Εμπορίας (φυσικού αερίου), γνωστό ως Hellenic Trading Point (HTP), που ήδη λειτουργεί ο ΔΕΣΦΑ, αναμένεται να εξελιχθεί σε πλήρες trading hub μέχρι το τέλος του έτους.

Σήμερα η Καταβολή του Επιδόματος Θέρμανσης στους Πρώτους Δικαιούχους

Σήμερα θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μέχρι τέλος Μαΐου, με το επίδομα να καταβάλλεται σε αυτούς στις αρχές Ιουνίου.

Χρονιά - Ορόσημο για το Ρωσικό Φυσικό Αέριο το 2019

Το 2019 αποτελεί κομβικό σημείο για το μέλλον των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, η οποία θα κριθεί, κατά κύριο λόγο, από την πρόοδο των τριών διαπραγματεύσεων που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, υποστηρίζει ο James Henderson, διευθυντής του προγράμματος για το φυσικό αέριο στο Oxford Institute for Energy Studies.

Δείτε ακόμη

Διλήμματα και Προβληματισμοί στην Πορεία προς την Ενεργειακή Μετάβαση

Τόσο η ανάγκη για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όσο η εδώ και πολλά χρόνια συντελούμενη στροφή των προηγμένων οικονομιών του πλανήτη προς το φυσικό αέριο και την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), για ανεξάρτητους με την Κλιματική Αλλαγή λόγους, συνιστούν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο επιχειρείται σήμερα η «ενεργειακή μετάβαση». Μία μετάβαση του ενεργειακού συστήματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, που αποβλέπει σε βάθος χρόνου στην απανθρακοποίησή του σε επίπεδο παραγωγής και χρήσης, με απώτερο στόχο σε 30 με 50 χρόνια από σήμερα να έχει επέλθει ένας ριζικός μετασχηματισμός στην δομή και λειτουργία του.

Ένας μετασχηματισμός που προβλέπει: (α) την δραματική μείωση ή και πλήρη εξάλειψη του μεριδίου του άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή και στην βιομηχανία, με την παράλληλη καθιέρωση του φυσικού αερίου ως καύσιμου επιλογής που αντικαθιστά τον άνθρακα, (β) την μείωση ή και πλήρη εξάλειψη του πετρελαίου ως βασικού καυσίμου στις μεταφορές, όπου αντικαθίσταται σταδιακά με την αεριοκίνηση και ηλεκτροκίνηση, (γ) την πλήρη εξάλειψη του πετρελαίου στην ηλεκτροπαραγωγή (με την Ελλάδα να είναι μία από τις λίγες χώρες που χρησιμοποιούν σήμερα πετρέλαιο για ηλεκτροπαραγωγή στα μη διασυνδεδεμένα νησιά), αλλά και στην θέρμανση εσωτερικών χώρων και (δ) την συνεχή βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλα τα επίπεδα, όπως στον οικιακό και εμπορικό τομέα, στην βιομηχανία και στις μεταφορές.

EIA: Ισχυρή η Εξάρτηση του Μίγματος Ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ από τις Τιμές του Φυσικού Αερίου

Το μίγμα καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά λόγω των διακυμάνσεων στο σχετικό κόστος των τεχνολογιών ηλεκτροπαραγωγής και των καυσίμων, αναφέρει 

Η Διχοστασία της Δύσεως

Φαινόμενα πολώσεως παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση(ΕΕ) στο ζήτημα αναγνωρίσεως του Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας. Δέκατέσσαρα κράτη-μέλη της ΕΕ τον ανεγνώρισαν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, Γαλλία, Βρεταννία και Ισπανία ενώ η Ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου ν’ αποφύγει διάσπαση, προέβαλε βέτο (δικαίωμα αρνησικυρίας) στην αναγνώριση και δύο χώρες (Ιρλανδία και Ελλάς) επεφυλάχθησαν. 

Τσουχτερό Λογαριασμό Κλήθηκε να Πληρώσει η Τουρκία για Εισαγωγές Ενέργειας το 2018- Ακριβό Πετρέλαιο και Γεωπολιτικές Εντάσεις οι Αιτίες

Οι δαπάνες του τουρκικού προϋπολογισμού για εισαγωγές ενέργειας αυξήθηκαν, το 2018, κατά σχεδόν 15,6% σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της εγχώριας στατιστικής υπηρεσίας (Turkstat) που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. Τα ετήσια στοιχεία της Turkstat για το περασμένο έτος έδειξαν ότι η χώρα κατέβαλε 42,99 δισ. δολάρια για εισαγωγές ενέργειας, έναντι 37,20 

MEDREG: Απαραίτητη μια Νέα Προσέγγιση για την Ενίσχυση των Επενδύσεων στις Ενεργειακές Υποδομές της Μεσογείου

Η Ένωση των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Μεσογείου (Association of Mediterranean Energy Regulators - MEDREG) δημοσίευσε προ ημερών έκθεση η οποία υποστηρίζει ότι απαιτείται η αλλαγή προσέγγισης προκειμένου 

Κοινή Επένδυση $10 Δισ. για Εξαγωγές LNG από ExxonMobil και Qatar Petroleum

Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil και η Qatar Petroleum θα επενδύσουν περισσότερα από $10 δισ. για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από μονάδα στην Πολιτεία του Τέξας, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}