Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

ΙΕΑ: Οι Προοπτικές για την Παγκόσμια Αγορά Φυσικού Αερίου

ΙΕΑ: Οι Προοπτικές για την Παγκόσμια Αγορά Φυσικού Αερίου

Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, από τα επιχειρηματικά μοντέλα που παρουσιάζει έως τους μηχανισμούς ρύθμισης των τιμών, χαρακτηρίζεται σήμερα από έντονη ρευστότητα, υπογραμμίζουν οι αναλυτές του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA). Στην αγορά φυσικού αερίου παρατηρείται ισχυρή δυναμική -τόσο στη ζήτηση, όσο και στην προσφορά- αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον και πώς ενδέχεται να διαμορφωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων στη διεθνή αγορά φυσικού αερίου.

ΥΠΕΝ: Προχωρά στην Εξόφληση των Ανταποδοτικών Τελών από τη Λειτουργία Σταθμών ΑΠΕ

Οι συγκρούσεις δήμων, κοινοτήτων ή περιοχών, με επίδικο τα διοικητικά τους όρια, τα οποία αμφισβητούνται και στόχο την είσπραξη ανταποδοτικών τελών, δεν είναι λίγες. Ορισμένες μάλιστα είναι και ...εμβληματικές. Όπως για παράδειγμα της Ύδρας και της Λαυρεωτικής για τη διεκδίκηση της βραχονησίδας του Αγίου Γεωργίου, νοτίως του Σουνίου.

Τα Επόμενα Βήματα για τις Λιγνιτικές Μονάδες Μετά το Ναυάγιο του Διαγωνισμού

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την αποεπένδυση των λιγιτικών μονάδων. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, καθώς οι δύο υποψήφιοι επενδυτές κατέθεσαν πολύ μικρότερες προσφορές, σε σχέση με την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού 

Δείτε ακόμη

Το Νομοσχέδιο για τη Διάσπαση της ΔΕΠΑ Προκαλεί Αντιδράσεις

Με διαδικασίες εξπρές εμφανιζόταν, έως και την προηγούμενη εβδομάδα, διατεθειμένο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να εισάγει το σχέδιο νόμου για τη διάσπαση της ΔΕΠΑ στη Βουλή, προς συζήτηση και ψήφιση. Το τοπίο όμως σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των προηγουμένων ημερών εκ μέρους τόσο των εργατικών ενώσεων και φορέων όσο και παραγόντων της αγοράς ενέργειας, αλλά και των μετόχων της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ)

OPEC: Κάτω από το Στόχο οι Περικοπές Παραγωγής Αργού τον Ιανουάριο

Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου μειώθηκε τον μήνα Ιανουάριο κατά 1,03 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή 99,32 εκατ. βαρέλια κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του OPEC, που δημοσιεύτηκαν, σήμερα, Τρίτη. Η μηνιαία έκθεση του διεθνούς καρτέλ για την αγορά πετρελαίου αναφέρει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των χωρών-μελών μειώθηκε, τον Ιανουάριο, κατά 797.000 βαρέλια ημερησίως, ή 30,81 εκατ. 

Την Κατασκευή Δύο Τερματικών LNG Σχεδιάζει η Γερμανία

Η Γερμανία πιθανότατα θα κατασκευάσει δύο τερματικούς σταθμούς για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δήλωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των ΗΠΑ τη στιγμή που το Βερολίνο εξακολουθεί να υποστηρίζει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Προκλήσεις και Προοπτικές της Παγκόσμιας Αγοράς LNG για το 2019

Το 2019 αναμένεται να είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον έτος για τις προοπτικές του υγροποιημένου φυσικού αερίου, σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Rystad Energy, η ραγδαία αύξηση της παραγωγής LNG, η επέλαση του αμερικανικού αερίου, με στόχο να ψαλιδιστεί η κυριαρχία των Ρώσων, η αλματώδης ζήτηση στην Ασία

WindEurope: Αυξημένη Κατά 18% το 2018 η Εγκατεστημένη Ισχύς των Υπεράκτιων Αιολικών στην Ευρώπη

2,6 GW νέας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας εγκαταστάθηκαν, συνολικά, το 2018 στην Ευρώπη, σε μια εξέλιξη που συνιστά ποσοστιαία αύξηση κατά 18%, σε ετήσια βάση. Αυτό ανακοίνωσε η WindEurope στις 8 Φεβρουαρίου, δημοσιεύοντας στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες, επίσης, 15 νέες υπεράκτιες αιολικές μονάδες τέθηκαν σε λειτουργία τη χρονιά που πέρασε.

Εκλογές HIC ET UBIQUE(*)

Τα συσσωρευμένα προβλήματα της οικονομίας εγγίζουν σήμερα τα όρια της εκρήξεως. Τα «κόκκινα δάνεια» των Τραπεζών αυξάνουν με πρωτοφανή ρυθμό, απότοκον της ελλείψεως ρευστών διαθεσίμων στην αγορά και της υπερφορολόγησης στην οικονομία.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Τρίτη Συνεχόμενη Εβδομάδα Πτώσης για τη Μέση ΟΤΣ

Πτώση κατέγραψε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}