Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Ανοιχτά Ολα τα Σενάρια για την Πώληση των Λιγνιτών

Ανοιχτά Ολα τα Σενάρια για την Πώληση των Λιγνιτών

Η εικόνα για το μέλλον της αποεπένδυσης της ΔΕΗ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Οι πληροφορίες πάντως, έως αυτήν τη στιγμή, έχουν δημιουργήσει ένα «θολό» τοπίο για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.

Η Γεωθερμία Μπορεί να Καλύψει το 9% των Ετήσιων Αναγκών της χώρας σε Ηλεκτρική Ενέργεια και Θέρμανση

Σε αυτή τη διαπίστωση προχώρησε ο διδάκτωρ γεωλογίας κ. Λουκάς Γεωργαλάς, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα, «Αξιοποίηση της γεωθερμίας: Καθαρή-βιώσιμη ενέργεια στις έξυπνες πόλεις», που οργάνωσε το Ecocity και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα ανέφερε πως το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της γεωθερμίας αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

ΕΕ: Σύγκληση της Βιομηχανίας για την Ενίσχυση του Ευρώ Εναντι του Δολαρίου στις Ενεργειακές Συναλλαγές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τη δική της ‘σταυροφορία’ για την ενίσχυση του ευρώ και την καταπολέμηση του μονοπωλίου του αμερικανικού δολαρίου στην εμπορία πετρελαίου και άλλων προϊόντων, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει τις αντιθέσεις 

Δείτε ακόμη

Ενεργειακή Εξάρτηση: Η Αχίλλειος Πτέρνα της Ελλάδος

Στο πλαίσιο της κατάρτισης του Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού της Ελλάδος από την Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ενεργειακή Ασφάλεια αναδείχθηκε ως μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους στη χάραξη εθνικής ενεργειακής στρατηγικής. Η δυνατότητα εξασφάλισης αδιάλειπτης παροχής ενέργειας, είτε αυτό αφορά τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή το πετρέλαιο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία των διαφόρων ενεργειακών συστημάτων στην οποία βασίζεται η τεχνολογικά προσανατολισμένη κοινωνία και οικονομία.

Σήμερα η Ελλάδα εμφανίζεται ως μία από τις πλέον εξαρτώμενες από ενεργειακές εισαγωγές χώρες της ΕΕ, αφού η ενεργειακή της εξάρτηση φθάνει το 73,6% (στοιχεία Eurostat 2017), τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, επίσης υψηλός, φθάνει το 54%. Δυστυχώς και βάσει των προβλέψεων του ΕΣΕΚ για την ενεργειακή ζήτηση και προσφορά, η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας σε βάθος χρόνου, δηλ. μέχρι το 2040, εξελίσσεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και δεν πέφτει κάτω από το 72,0%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χώρα, καθώς θα αναπτύσσεται, θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από υψηλές εισαγωγές καυσίμων, κάτι που έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών και ως γνωστό έχει επιδράσει και επιδρά ανασχετικά στις όποιες προσπάθειες τόνωσης της επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης γενικότερα.

Η ΑΟΖ του Ιονίου Πελάγους

Ευτυχώς που λαλεί ο Αλβανός πρόεδρος Έντυ Ράμα ότι «Αθήνα και Τίρανα συζητούν τα σύνορα τους» κι’ έτσι μάθαμε, από τον νέον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι προ του θέρους θα έχει ολοκληρωθή η επέκταση των χωρικών υδάτων (ΧΥ) της Ελλάδος στο Ιόνιο πέλαγος.

Κ. Βασιλικός: Κάθε Χρόνο Μπορούμε να Εχουμε Αδειοδοτημένα 10 - 20 Μικρά Υδροηλεκτρικά Εργα – Αναγκαία η Απλοποίηση των Αδειών

Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει θεσμός και να μην καταλήξει ευχολόγιο, υπογράμμιζε πρόσφατα σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων αναφορικά με τη συμμετοχή του στη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εθνικό σχεδιασμό για την ενέργεια και το κλίμα.

Εν Αναμονή Σοβαρών Ενεργειακών Εξελίξεων στην Κύπρο: Μίνι Ζohr ο Γλαύκος;

Αποκλειστικό energia.gr: «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, χθες το απόγευμα, στο Energia.gr, με αφορμή την είδηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι η ExxonMobil «αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης 

Σίφνος, Κρήτη και Σάμος Μεταξύ των 26 Νησιών της ΕΕ από τα Οποία Ξεκινά η Ενεργειακή Μετάβαση

Ξεκινάει σήμερα και επίσημα η ενεργειακή μετάβαση σε 26 Ευρωπαϊκά νησιά, μεταξύ των οποίων η Σίφνος, η Κρήτη και η Σάμος, με την υποστήριξη της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Clean Energy for EU Islands).

Gazprom: ‘Ναι’ Υπό Προϋποθέσεις στην Επέκταση του Turkish Srteam στην Ελλάδα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Srteam στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, σε δηλώσεις που έκανε χθες, Πέμπτη, από το Σότσι.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}