Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Επίμονη Παρουσία των Υδρογονανθράκων στην Ενεργειακή Μετάβαση

Η Επίμονη Παρουσία των Υδρογονανθράκων στην Ενεργειακή Μετάβαση

Καθώς η κλιματική αλλαγή και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της τείνουν να κυριαρχήσουν στην χάραξη ενεργειακής πολιτικής, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τόσο το πετρέλαιο όσο και το φυσικό αέριο πρόκειται σύντομα να εκλείψουν από το ενεργειακό μίγμα των περισσότερων κρατών, με τις ενεργειακές μας ανάγκες πολύ σύντομα να καλύπτονται αποκλειστικά από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

ΔΕΠΑ: Διαδικασίες Αναγκαστικής Διαχείρισης για τα ELFE

Σε διαδικασίες αναγκαστικής διαχείρισης της λιπασματοβιομηχανίας των ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΠΑ. Πηγές της δημόσιας επιχείρησης επισημαίνουν ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις της ΔΕΠΑ με γνωστές ελεγκτικές εταιρείες και όπως υποστηρίζουν το θέμα 

Εντός της Εβδομάδας Κατατίθεται στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την Κατάργηση του Ι.ΓΜ.Ε.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατάργηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και την αντικατάσταση του από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, στη Βουλή. 

Δείτε ακόμη

Οι Ερευνες για Φυσικό Αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ και η Εντεινόμενη Τουρκική Προκλητικότητα

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την εύρεση εμπορικά εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων φυσικού αερίου, κλιμακώνονται οι τουρκικές αντιδράσεις. Όλες οι κινήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες και οι δημόσιες δηλώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής της ηγεσίας εμφανίζουν τη γείτονα ως ένα κράτος που ευρίσκεται υπό διαρκή απειλή, τόσο από τις δήθεν εχθρικές συμπεριφορές των γειτόνων του ,αλλά και από την παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ,ο οποίος σε προεκλογική εκστρατεία στην Προύσα (15/2) μεταξύ άλλων δήλωσε «Εάν δεν προστατεύσουμε με αυστηρό τρόπο τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, γνωρίζουμε πολύ καλά πώς αυτό θα εμφανιστεί στο μέλλον».

Η Ναυτιλιακή Πρωτιά

Το παρελθόν έτος 2018, η Ελληνόκτητος εμπορική ναυτιλία αύξησε την καθαρά της αξία (net assets)κατά 5,5 δις. δολλαρίων στα 100 δις. $ περίπου, εις μίαν περίοδο κάμψεως των ναύλων και αμφιβολιών για την πορεία του διεθνούς εμπορίου, που ως γνωστόν διεξάγεται θαλασσίως και κατά το ένα πέμπτο, με Ελληνικής ιδιοκτησίας ποντοπόρα πλοία.

Αυξάνονται και Πληθύνονται οι Χώρες που Εισάγουν LNG- Στους 319 εκατ. Τόνους η Παγκόσμια Ζήτηση

Στις 42 έφτασαν, το 2018, οι χώρες που είναι εισαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG0, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την αγορά LNG του αγγλοολαννδικού ομίλου, Shell. 

Έχει Μέλλον το ΝΑΤΟ;

Η Βορειοατλαντική συμμαχία -διότι περί αυτής πρόκειται- εισήλθε στην «τρίτη ηλικία», μακροβιοτέρα πάσης άλλης στην «Γηραιά ήπειρο». Ως ιδέα συνελήφθη το 1947, εις μίαν καταθλιπτική δια τους λαούς της Ευρώπης εποχήν, οπόταν η έλλειψις άνθρακος έκανε προβληματική την ζωή των κι η απειλή των Σοβιετικών τανκς, την καπιταλιστική ελίτ να αμφιβάλλει αν ιδεολογικώς ή στρατιωτικώς μπορούσε ν’ ανθέξει τον ανταγωνισμό του κομμουνισμού.

Συζητήσεις Μόσχας - Πεκίνου και για Δεύτερο Αγωγό Φυσικού Αερίου

Η κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύσης έχει δημιουργήσει μια "ρωγμή" μεταξύ της Μόσχας και της Ευρώπης, του σημαντικότερου πελάτη της όσον αφορά το φυσικό αέριο. Στον απόηχο της κρίσης αυτής, το 2014 επετεύχθη μία ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε Κίνα και Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού Power of the Siberia, η έναρξη λειτουργίας του οποίου έχει οριστεί για την 1η Δεκεμβρίου

Αγορά Ηλεκτρισμού: Μετά από Παρατεταμένη Πτώση, Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Μετά από ένα μήνα συνεχόμενης πτώσης, η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) κατέγραψε άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}