Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Αναδιανομή της Παγκόσμιας Παραγωγής Οδηγεί σε Ανάκαμψη των Τιμών του Αργού

Η Αναδιανομή της Παγκόσμιας Παραγωγής Οδηγεί σε Ανάκαμψη των Τιμών του Αργού

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μία αξιοθαύμαστη ανάκαμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου που πολλοί παράγοντες της αγοράς, από το στρατόπεδο των παραγωγών, έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν ως "νέα άνοιξη", τόσο σε συμβολικό όσο και σε πραγματικό επίπεδο, αφού η παρατηρούμενη άνοδος συμπίπτει με την εποχή του χρόνου η οποία παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από αναζωογόνηση και αναγέννηση της φύσης και την δημιουργία γενικότερα. 

Γ. Σταθάκης: Η Συνεργασία των Χωρών της ΝΑ Μεσογείου και η Ανάληψη Κοινών Πρωτοβουλιών Συμβάλλει στη Γεωπολιτική Σταθερότητα της Περιοχής

Στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για να συμμετέχει στο CERAWeek 2019, με τον αγωγό EastMed να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων. «Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη

Ψήφο Εμπιστοσύνης στον ΔΕΣΦΑ από τα Σκόπια

Ψήφο εμπιστοσύνης στον ΔΕΣΦΑ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας (Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης) και Σκοπίων (Γευγελή) δίνει η κρατική Εταιρεία Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων MER JSC Skopje της Βόρειας Μακεδονίας. 

Δείτε ακόμη

Οι Επιπτώσεις της Κρίσης Αποτυπώθηκαν στον Ενεργειακό Τομέα της Τουρκίας

H μειωμένη, σε εποχική βάση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η κάμψη της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Τουρκία κυριάρχησαν στο ενεργειακό τοπίο της γειτονικής χώρας τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Η χαμηλή ηλεκτροπαραγωγή και κατανάλωση αερίου οφείλεται, κατά βάση, στις θερμότερες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, αλλά και στις αρνητικές επιπτώσεις από την βαθιά νομισματική κρίση που κλυδώνησε, πέρυσι, την γείτονα και επέφερε την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της.

Διεθνής Ηγέτης στον Τομέα του Ηλεκτρισμού Φιλοδοξεί να Καταστεί η Shell

Η Royal Dutch Shell, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως, στοχεύει ως το 2030 να έχει καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού, καθώς προετοιμάζεται για μια καθοριστική μεταστροφή του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού προς πηγές 

«Ενεση» Σχεδόν 50 Δισ. Ευρώ στην Αφρική για την Ανάσχεση των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής

Ο όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα τον υπερδιπλασιασμό των χρημάτων για έργα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, κατά τη διάρκεια της συνόδου «One Planet», που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Την ίδια ώρα, και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης ανακοίνωσε, χθες, πως θα χρηματοδοτήσει έργα προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή.

Άκαρπες οι Προσπάθειες της Rosatom να Αποκτήσει Εταίρο στον Πυρηνικό Σταθμό Ακούγιου

Η επιχείρηση πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, Rosatom, διαπραγματεύεται με τουρκικές και άλλες διεθνείς εταιρείες, συμφωνία για την εκχώρηση μεριδίου της τάξης του 49% στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Ακούγιου, δήλωσε την Τετάρτη ο Άντον Ντεντουσένκο, αντιπρόεδρος της Akkuyu Joint Stock Company.

Ο Αδιάφορος Ρέγκλιγκ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος (ΕΜΣ), Γερμανός, Κ. Ρέγκλιγκ ξαναχτύπησε. Εδήλωσε στην ΕΡΤ ότι τα δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα (ΔΠΠ) 3,5% του ελληνικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος είναι μέρος του προγράμματος που έχει συμφωνηθή μεταξύ της «Τρώηκα» (ΔΝΤ, Κομμισσιόν και Ευρ.Κεντρικής Τραπέζης) και ότι θα ισχύσουν και μετά το έτος 2022.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Δεύτερη Συνεχόμενη Σημαντική Πτώση για τη Μέση ΟΤΣ

Δεύτερη συνεχόμενη πτώση κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}