Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Παρά τις Αμερικανικές Κυρώσεις και τις Εντεινόμενες Πιέσεις, το Ιράν Αναπτύσσει Σταθερά τον Ενεργειακό του Πλούτο

Παρά τις Αμερικανικές Κυρώσεις και τις Εντεινόμενες Πιέσεις, το Ιράν Αναπτύσσει Σταθερά τον Ενεργειακό του Πλούτο

Η ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας πετρελαίων του Ιράν, της NIOC, πριν από λίγες ημέρες για την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων 13, 22, 23 και 24 του γιγάντιου υποθαλασσίου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars που ευρίσκεται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ήρθε να επιβεβαιώσει την ανθεκτικότητα του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και την προσήλωση των τεχνοκρατών της Τεχεράνης να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν ‘πάση θυσία’ τον υδρογονανθρακικό πλούτο της χώρας.

ΔΕΠΑ: Ενδιαφέρον Επενδυτών από Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Τζώρτζης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να οριστούν οι ειδικοί σύμβουλοι

Ακόμα Ενα Επεισόδιο στην Προδιαγεγραμμένη Αρνητική Πορεία της ΔΕΗ

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2018 η ΔΕΗ ανακοίνωσε την Τρίτη τη μείωση της έκπτωσης για τους συνεπείς πελάτες στο 10% από 15% και τη μείωση  της έκπτωσης για τη προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωση από το 6% στο 4% επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να υλοποιήσει το σχεδιασμό της 

Δείτε ακόμη

Ενας Αγωγός Χωρίς Αρχή και Τέλος

Όπως ανακοινώθηκε εδώ και μερικές ημέρες, σήμερα (20/3) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ η νιοστή τριμερής συνάντηση μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδος με υποτιθέμενο αντικείμενο τον περίφημο αγωγό East Med που πρόκειται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα "πλούσια" κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου -τα εκτός τουρκικής υφαλοκρηπίδος ευρισκόμενα- προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδος. Με στρατηγικό στόχο να βοηθήσει στη διαφοροποίηση της ενεργειακής προμήθειας της Ευρώπης, ενισχύοντας έτσι την ενεργειακή της ασφάλεια, παρά τις ομολογουμένως μικρές ποσότητες αερίου που αυτός σχεδιάζεται να μεταφέρει.

Επειδή στο Energia.gr γνωρίζουμε καλά τον East Med και έχουμε κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να συζητείται το project αμέσως μετά την αρχική σύλληψή του από τη ΔΕΠΑ το 2011, έως πολύ πρόσφατα (λχ βλέπε σχετικό Σχόλιο μας στις 27/12/2018), δεν παύουμε να εκπλησσόμαστε από την εφευρετικότητα των ανωτέρω κυβερνήσεων να το επαναφέρουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στην επικαιρότητα, παρά τη μηδαμινή πρόοδο του έργου, και μάλιστα να συγκαλούν ειδικές τριμερείς ή τετραμερείς συσκέψεις σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο για να το συζητήσουν. Για αυτό, εδώ και καιρό, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω έργο έχει μετεξελιχθεί σήμερα σε έναν καθαρά "πολιτικό αγωγό" και αποτελεί πλέον μια πρόφαση για διακυβερνητικές συναντήσεις με κύριο θέμα την αμυντική και στρατηγική συμφωνία μεταξύ των τριών εμπλεκομένων χωρών.

Το Energia.gr Xορηγός Επικοινωνίας στο 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής

Το πρώτο ενεργειακό portal Energia.gr πιστό στην κάλυψη των καίριων ενεργειακών ζητημάτων της σύγχρονης εποχής, έδωσε το παρών στο 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής, με τίτλο «Αλλαγή “τάσης” στην Ενέργεια», που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. Οι μεταβολές που σημειώνονται στον ολοένα και πιο μεταβαλλόμενο κόσμο της ενέργειας καθορίζουν εν πολλοίς, τις εξελίξεις στην ευρύτερη οικονομία αλλά και τη γεωπολιτική.  Στη χθεσινή εκδήλωση της «N», συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους, ορισμένες από τις κορυφαίες προσωπικότητες του κλάδου, από το χώρο της πολιτικής και των εταιρειών.

Βασική Προτεραιότητα στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο Βορείου Αιγαίου η Ανάπτυξη Eργων ΑΠΕ

Η ανάπτυξη του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί βασική προτεραιότητα του νέου περιφερειακού χωροταξικού σχεδίου Βορείου Αιγαίου, καθώς εκτιμάται πως με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της περιφέρειας στον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Η Γεωπολιτική των Υδρογονανθράκων

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «όπλο των πετρελαίων» χρησιμοποιείται για γεωπολιτικούς λόγους κι’ έτσι πρέπει να ιδωθή η σύνοδος των πρωθυπουργών Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάϊκ Πομπέο, στις αρχές της εβδομάδος, στα Ιεροσόλυμα κι όχι ως μία πολιτική σύναξη για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Ήστ-Μέντ», που απέχει δεκαετίες και έχει αβέβαιες προϋποθέσεις υλοποιήσεώς της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο Αποχαιρετά τα Ορυκτά Καύσιμα το 2030

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί σχέδιο συμφωνίας με τις βιομηχανικές επιχειρήσεις που αποβλέπει ώστε το ένα τρίτο της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις, έως το 2030. Αν ευοωθεί το σχέδιο, υποστηρίζουν στο Λονδίνο, τότε, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας θα παράγεται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές παρά από ορυκτά καύσιμα, ενώ το 70% θα προέρχεται από πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}