Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Θερμή Υποδοχή στη Μετοχή της Energean στο Λονδίνο Μετά την Ανακοίνωση της Νέας Ανακάλυψης στο Καρίς

Θερμή Υποδοχή στη Μετοχή της Energean στο Λονδίνο Μετά την Ανακοίνωση της Νέας Ανακάλυψης στο Καρίς

Η μετοχή της Energean στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου η πετρελαϊκή είναι εισηγμένη από το Μάρτιο του 2018, σημείωσε άνοδο 10% με το που έγινε γνωστή η νέα ανακάλυψη στο κοίτασμα Karish North εχθές το πρωί. Ιδιαίτερα θετικός ήταν ο σχολιασμός από τους έγκυρους Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν ότι η μετοχή της Energean, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 250, έχει καταγράψει άνοδο 90% από την εισαγωγή της στο London Exchange.

Αυξάνονται οι Νέες Συνδέσεις Φυσικού Αερίου σε Βόρεια Ελλάδα και Αττική

Με γρήγορους ρυθμούς αυξάνονται οι συνδέσεις των οικιακών καταναλωτών με το δίκτυο φυσικού αερίου, γεγονός που αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της ΕΔΑ Αττικής. 

Η Αγνωστη Ιστορία του East Med

Με τον αγωγό East Med έχουμε κατ’ επανάληψη ασχοληθεί στο energia.gr, παρακολουθώντας και καταγράφοντας συστηματικά την εξέλιξη του εμβληματικού αυτού έργου από τότε που ανακοινώθηκε, το 2011. Αποτέλεσμα σύμπραξης της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison, οι οποίες οραματίστηκαν, σχεδίασαν και προώθησαν το έργο ως μια νέα και μεγάλη ενεργειακή αρτηρία που θα μεταφέρει ένα μέρος του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς τις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Ελλάδας και Ιταλίας.

Δείτε ακόμη

To «Αγκάθι» που Έπρεπε να Ξεριζωθεί

Ως «Έντιμος συμβιβασμός», «Αξιόπιστη Συμφωνία» και ως «Αγκάθι που έπρεπε να ξεριζωθεί», χαιρετίστηκε, ή χαρακτηρίστηκε,  στις αρχές Απριλίου, η υπογραφή της σύμβασης τριετούς διάρκειας μεταξύ της ΔΕΗ με της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, για την προμήθεια της δεύτερης με ρεύμα. Στην Ελλάδα όπου συμβιβασμός και συναίνεση είναι έννοιες…βδελυρές, τα βήματα που οδήγησαν σε συμπορεία τα συμφέροντα δύο εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας, θα πρέπει να αποτελέσουν μνημείο για τις επερχόμενες γενεές! Ακούγεται,  υπερβολικό κάτι τέτοιο, αλλά, αλλά αν προσμετρήσουμε τις παραμέτρους που καθορίζουν την ελληνική πραγματικότητα, ίσως και να μην μοιάζει τόσο ακραίο, καθώς η μεν ΔΕΗ επιθυμούσε την υπογραφή ετήσιας σύμβασης με τη βιομηχανία, η δε ΒΙΟΧΑΛΚΟ πίεζε για την τριετή διάρκειά της.

Εσπευσμένες Κινήσεις για Αποφυγή Μπλακ Αουτ στην Κρήτη

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να ενισχυθεί η επάρκεια της Κρήτης σε ηλεκτρική ενέργεια, ενόψει καλοκαιριού, αλλά και της προεκλογικής περιόδου. 

Νορβηγία: Το Μικρό Έθνος των Βίκινγκ Στην Πρωτοπορία Κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Όχι πολύ μακρυά από τον αρκτικό κύκλο, το Όσλο θεωρείται από τις πλέον απομακρυσμένες πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Και όμως, βρίσκεται στην πρωτοπορία της μάχης που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που κατέκτησε

Schengen Requiem

Άλλο ένα θεωρητικό κατασκεύασμα του σαθρού Ευρωπαϊκού οικοδομήματος κατέρρευσε κάτω από το βάρος της μετανάστευσης οικονομικών «προσφύγων». Όλα τα κράτη-μέλη της συμφωνίας Σένγκεν, που προέβλεπε την ελευθέρα διακίνηση προσώπων μέσα στην «ζώνη της ΕΕ χωρίς συνοριακούς ελέγχους», επέβαλαν ελέγχους στα εισερχόμενα και εξερχόμενα πρόσωπα, ανεξαρτήτως εάν προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) ή από τρίτες χώρες.

Ημερίδα ΙΕΝΕ: "Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Οι Εργασίες της Πρώτης Συνεδρίας

Tο Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της δράσης του για τη ενημέρωση και την κατανόηση των σύγχρονων ενεργειακών ζητημάτων διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

Η Σερβία Δεν Συμφωνεί με την Αντίθεση της ΕΕ στην Κατασκευή του TurkStream και Καταγγέλλει "Δύο Μέτρα και Δύο Σταθμά"

Η Σερβία δεν πρόκειται να υιοθετήσει την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρότζεκτ της επέκτασης του αγωγού TurkStream όπως συνέβη όταν η ΕΕ αντιτάχθηκε στον South Stream πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας και Μεταλλείων της Σερβίας Αλεξάνταρ Άντιτς

Αγορά Ηλεκτρισμού: Άνοδος για Τρίτη Συνεχόμενη Εβδομάδα για τη Μέση ΟΤΣ

Ανοδική πορεία κατέγραψε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}