Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Επενδύοντας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Επενδύοντας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις  στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα μας τόσο από ελληνικές εταιρείες, όσο και από μεγάλους ξένους ενεργειακούς ομίλους. Η τάση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επιτυχημένων διαγωνισμών της ΡΑΕ για την εκχώρηση εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (‘Η ΡΑΕ προκηρύσσει δύο ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ’), βασισμένες σε ανταγωνιστικές τιμές πώλησης, αλλά και λόγω των νέων ευρωπαϊκών στόχων για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως μέσω EBRD και ΕΙΒ.

Για Νέο Κίνδυνο από Δημιουργία Ελλείμματος στον ΕΛΑΠΕ Προειδοποιεί η ΔΕΗ

Αμφίβολο για το εάν μπορεί να διασφαλισθεί η ευμενής συγκυρία όσον αφορά τα έσοδα του ειδικού λογαριασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ) εμφανίζεται η ΔΕΗ. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην πρόσφατη Ετήσια Οικονομική Έκθεση της επιχείρησης για το 2018, επισημαίνεται ότι είναι πιθανόν η Πολιτεία να προβεί στο μέλλον σε περαιτέρω αύξηση του κόστους της αγοραζόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), «γεγονός που ενδέχεται να έχει σημαντική αρνητική επίδραση στα λειτουργικά αποτελέσματα και την οικονομική κατάσταση του Ομίλου».

Ιδιαίτερα Σημαντική η Ενεργειακή Διάσταση του "Δρόμου του Μεταξιού"

Χωρίς αμφιβολία η δεύτερη σύνοδος κορυφής για τον νέο Δρόμο του Μεταξιού (2nd Belt and Road Forum) που ολοκληρώνει τις τριήμερες εργασίες της σήμερα στο Πεκίνο, αποτελεί τομή στο σχέδιο  της Κίνας για επέκταση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής της σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία

Δείτε ακόμη

Μ. Σέφτσοβιτς: Η Ευρώπη Χρειάζεται Στρατηγική για την Ανάπτυξη Μπαταριών – Στην Πρωτοπορία Σουηδία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο

Να κινητοποιηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ε.Ε. για να αναπτυχθεί ο τομέας των μπαταριών, ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μ. Σέφτσοβιτς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την μπαταρία. Υποστήριξε δε, ότι «στόχος μας είναι να δούμε τους πρωταθλητές της Ευρώπης στον συγκεκριμένο κλάδο να αποκτούν ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή».

Η Παγκόσμια Τράπεζα Εγκαινιάζει Χρηματοδοτικό Εργαλείο $50 Εκατ. για τη Στήριξη της ‘Καθαρής’ Εξόρυξης

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, την εισαγωγή ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευφυούς και βιώσιμης ανάπτυξης της εξορυκτικού κλάδου.

Μήνας Εξελίξεων ο Μάιος για τη Μεγάλη Διασύνδεση της Κρήτης

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική αναμένεται να προχωρήσει η Αριάδνη Interconnection (η θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ) εντός του Μαΐου. Ο διαγωνισμός θα αφορά στην κατασκευή των Σταθμών Μετατροπής και των HVDC καλωδίων. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) φαίνεται ότι έχει δώσει το «πράσινο φως» ώστε το έργο να προχωρήσει ως εθνικό (με φορέα χρηματοδότησης και υλοποίησης την «Αριάδνη») και όχι ως τμήμα του μεγάλου έργου κοινού 

«Στα Σκαριά» το Σχέδιο της TESLA για την Διείσδυση των ΑΠΕ στα Νησιά

Τις επόμενες ημέρες στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Tesla θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε νησιά του Αιγαίου για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με το σχέδιο της εταιρείας για την διείσδυση των ΑΠΕ. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος 

Υπό Πίεση οι Τιμές των Καυσίμων στην Εσωτερική Αγορά

Όπως έχει επαλειμμένα γραφτεί τις τελευταίες ημέρες, οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα έχουν πάρει την ανιούσα λόγω των διεθνών πετρελαϊκών εξελίξεων με την σταθερή αύξηση των τιμών του αργού τους τελευταίους 3 μήνες. 

Η Ρωσική Novatek Πουλά το 20% της Μονάδας Arctic LNG 2 στην Κίνα

Δύο κινεζικές εταιρείες υπέγραψαν χθες, Πέμπτη, συμφωνίες με τη ρωσική εταιρεία Novatek για να εξαγοράσουν αθροιστικά μερίδιο 20% στο νέο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου, Arctic LNG 2.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Δεύτερη Συνεχόμενη Πτώση για τη Μέση ΟΤΣ

Δεύτερη συνεχόμενη πτώση κατέγραψε την Μεγάλη Εβδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}