Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Ολιγωρία της Αθήνας Βασικός Παράγων στην Κλιμάκωση της Τουρκικής Προκλητικότητας

Η Ολιγωρία της Αθήνας Βασικός Παράγων στην Κλιμάκωση της Τουρκικής Προκλητικότητας 

Όταν πριν από περίπου δέκα ημέρες έγινε γνωστό ότι η Τουρκία κατέθεσε συντεταγμένες στην Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, που είναι επιφορτισμένη με τα θέματα του Δικαίου της Θάλασσας  (UNCLOS), για την θαλάσσια περιοχή δυτικά 

Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής- Κρήτης: Τις Επόμενες Ημέρες Κρίνεται αν θα Είναι Εργο PCI ή Εθνικού Σκοπού

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν το έργο της «μεγάλης» ηλεκτρικής διασύνδεσης θα πραγματοποιηθεί ως έργο κοινού ενδιαφέροντος (PCI) ή ως εθνικού σκοπού, σύμφωνα με πηγές της ΡΑΕ, οι οποίες παράλληλα επισημαίνουν πως οποιαδήποτε κίνηση ακολουθηθεί θα πρέπει να είναι οικονομικά συμφέρουσα.

Ιωαν. Χατζημιχαήλ στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ: 'Αδικη η Κριτική στην ΔΕΗ- Αναγνωρίζουμε τα Λάθη μας

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα, η νέα Ημερίδα του Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα «Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel με μεγάλη συμμετοχή των ειδικών του κλάδου και παρουσία πλήθους ενδιαφερομένων.

Δείτε ακόμη

Π. Κάπρος: Μεγάλο Στοίχημα η Εκμετάλλευση των ΑΠΕ στη Χώρα μας

Δύσκολο χαρακτήρισε το στόχο της μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στην λιανική αγορά στο 50% ο κ. Παντελής Κάπρος μιλώντας στην Ημερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα τις προκλήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Ανδ. Πετροπουλέας στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ: Η ΔΕΗ Στραγγαλίζει τον Ανταγωνισμό- Πρέπει να Υπάρξει Μεταβατικό Στάδιο για τα ΝΟΜΕ

Mε μεγάλη επιτυχία και με ολοένα πιο εντεινόμενο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εργασίες της Ημερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα «Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel και στην οποία παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις και αναλύονται οι βασικές παράμετροι που αφορούν στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά ηλεκτρισμού.

Πήραν Μπροστά Εργα Εξοικονόμησης

Στη λίστα των δήμων που μπήκαν στον δρόμο της εξοικονόμησης ενέργειας προστέθηκε προσφάτως και ο Δήμος Αθηναίων. Άμεσα αναμένεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας με λαμπτήρες LED μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) αφού πήρε το τελικό ΟΚ από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

Πόσο Εφικτό Είναι το Υδρογόνο να Καλύψει Μελλοντικά το 50% της Ενεργειακής Ζήτησης Στην Ευρώπη

Για να αντικαταστήσουμε πλήρως τα ορυκτά καύσιμα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη παραγωγή υδρογόνου, επισημαίνουν ξένοι αναλυτές. Πολλές εκθέσεις αναφέρουν πως το υδρογόνο που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική οικονομία.

Υπεγράφη η Σύμβαση με την ΕΤΕπ για τη ‘Μικρή’ Διασύνδεση της Κρήτης Ύψους 178 εκατ. Ευρώ

Υπεγράφη σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που π[ραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ, η σύμβαση, 20ετούς διάρκειας, για τη δανειοδότηση με 178 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) της πρώτης φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}