Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Υπό Συνεχή Πίεση οι Διεθνείς Τιμές LNG με Ενισχυμένο τον Εξισορροπητικό Ρόλο της Ευρώπης

Υπό Συνεχή Πίεση οι Διεθνείς Τιμές LNG με Ενισχυμένο τον Εξισορροπητικό Ρόλο της Ευρώπης

Μια σειρά από απρόβλεπτους παράγοντες κατά το Β’ εξάμηνο του 2018 δημιούργησαν υπερπλεόνασμα στην αγορά LNG της Ασίας με αποτέλεσμα την εκεί κατάρρευση των τιμών και την μεταφορά της υπερπροσφοράς στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Nord Stream 2: Δεν Υπάρχει Ανάγκη για Plan Β Εναντι των Αμερικανικών Κυρώσεων

Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 συμμορφώνεται πλήρως με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και δεν απαιτείται ένα ‘plan Β’ ενάντια στις ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού. Σε συνέντευξή του από το Βερολίνο, ο Jens D. Mueller σημείωσε ότι «είμαστε καθησυχασμένοι, καθώς κάθε κίνηση της εταιρείας του Nord Stream 2 συμμορφώνεται με τους κανονισμούς».

Η Νέα Τεχνολογία Αίρει τα Εμπόδια για την Εγκατάσταση Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και στην Ελλάδα

Έως νωρίς το φθινόπωρο αναμένουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να έχει προχωρήσει η ανάθεση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά στην ανάπτυξη του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα. Το θέμα της δημιουργίας των πρώτων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις θαλάσσες της χώρας, απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Γιώργος Σταθάκης, με τον πρέσβη της Νορβηγίας στην Αθήνα, Γιορν Γκζέλσταντ. Όπως γνωστοποίησε ο τελευταίος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ακόμη

Περιβαλλοντικές Οργανώσεις: Αντίθετα με τον Κανονισμό της Εσωτερικής Αγοράς Ενέργειας τα Νέα ΑΔΙ

Έληξε την Παρασκευή η διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τον νέο Μακροχρόνιο Μηχανισμό Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος και τα ελληνικά γραφεία των δύο διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων, WWF Ελλάς και Greenpeace Ελλάς, κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους και τα σχόλιά τους. 

Οφέλη από την Αξιοποίηση των Κλαδεμάτων – Με Ρυθμούς «Χελώνας» Κινείται η Ελλάδα

Όσο πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες αρχίζει να γίνεται και πάλι συζήτηση σε σχέση με τους κινδύνους που έχει η χώρα μας από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιών. Ωστόσο, πολλές φορές διαφεύγει από την πολιτεία, αλλά και την κοινωνία η δυνατότητα αξιοποίησης της βιομάζας που αποτελεί το εύφλεκτο υλικό για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στ. Λουμάκης στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ: Προσδοκίες και Πραγματικότητες για τα Διμερή Συμβόλαια Παραγωγών ΑΠΕ με Καταναλωτές

Το ζήτημα των διμερών συμβολαίων μεταξύ παραγωγών ΑΠΕ και καταναλωτών στα πλαίσια των ευρύτερων μετασχηματισμών της αγοράς ενέργειας έθιξε από το βήμα του συνεδρίου «Οι προκλήσεις στην Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την Πέμπτη 9/5/19 ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ, Στέλιος Λουμάκης.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Δεύτερη Συνεχόμενη Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Δεύτερη συνεχόμενη άνοδο κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}