Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Οι Λάθος Προτεραιότητες για την Αθήνα και η Κυριαρχία των Αυτοκινήτων

Λάθος Προτεραιότητες για την Αθήνα και η Κυριαρχία των Αυτοκινήτων

Σειρά δημοσιευμάτων τους τελευταίους μήνες σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχουν αναδείξει τις σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στην οργάνωση και διαχείριση του αστικού χώρου της πρωτεύουσας, η οποία πέρα από τον μόνιμο πληθυσμό της φιλοξενεί κατά την διάρκεια του έτους μερικά εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Μια πρωτεύουσα η οποία ασφυκτιά από την διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος λόγω της έλλειψης καθαριότητας και σεβασμού του δημόσιων χωρών (γκράφιτι και σκουπίδια παντού) τον υπερβολικό αριθμό κυκλοφορούντων αυτοκινήτων

ΥΠΕΝ: Το Σχέδιο για τους Πλωτούς Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς

Xωρίς εξασφαλισμένη «ταρίφα» θα λειτουργούν οι πιλοτικοί πλωτοί φωτοβολταϊκοί σταθμοί οι οποίοι  θα πρέπει να  συμμετέχουν απευθείας στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας για την πώληση του παραγόμενου ρεύματος, δηλαδή δεν θα λαμβάνουν λειτουργική ενίσχυση. 

ΗΠΑ: Η Ουτοπία της Ηλεκτροκίνησης Βρίσκει σε (καταναλωτικό) Τοίχο

Η συντακτική επιτροπή της WSJ γράφει, ότι οι πολιτικοί χαιρετίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το «μέλλον», αλλά η αυτοτοπία τους συνεχίζει να αναβάλλεται. Η Ford Motor Company και η Stellantis αυτή την εβδομάδα εντάχθηκαν σε μια σειρά αυτοκινητοβιομηχανιών που αναβάλλουν τις επενδύσεις σε EV λόγω της εξασθενημένης καταναλωτικής ζήτησης. 

Δείτε ακόμη

Rystad Energy: Η Παγκόσμια Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια θα Ξεπεράσει τα 520 GW έως το 2040

Σύμφωνα με την Rystad Energy, η παγκόσμια υπεράκτια αιολική δυναμικότητα θα ξεπεράσει τα 520 GW μέχρι το 2040, με τις πλωτές αιολικές εγκαταστάσεις να πλησιάζουν τα 90 GW μέχρι τότε. Το 2023, ο τομέας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σημείωσε αύξηση 7% στις νέες προσθήκες δυναμικότητας σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε η Rystad Energy. Αυτή η δυναμική αναμένεται να επιταχυνθεί φέτος, με τις νέες προσθήκες ισχύος να αναμένεται να αυξηθούν κατά 9% σε πάνω από 11 GW μέχρι το τέλος του έτους.

H BMW Πούλησε Περισσότερα Ηλεκτρικά από την Tesla για 1η Φορά στην Ευρώπη, τον Ιούλιο

Τον περασμένο μήνα, η BMW πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Tesla για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η BMW ηγήθηκε της αγοράς παρά την επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή. Με την άνοδο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, η BMW μειώνει τη διαφορά από την Tesla στην ΕΕ.

ΥΠΕΝ: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ)

Αναρτήθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση χθες το απόγευμα (στις 15:50) από το ΥΠΕΝ το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και θα παραμείνει ανοιχτό έως την 16η Σεπτεμβρίου 2024, στις 11:00 το πρωί. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου «Το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) αποτελεί για την Ελληνική Κυβέρνηση ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τα θέματα του Κλίματος και της Ενέργειας και παρουσιάζεται σε αυτό ένας αναλυτικός οδικός χάρτης για την επίτευξη 

Ιταλία: Πιέσεις Μελόνι προς Stellantis για Gigafactory Μπαταριών

Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει "εντός ωρών” μια δέσμευση από την Stellantis σχετικά με το σχέδιό της να κατασκευάσει εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στη χώρα, διαφορετικά η κυβέρνηση θα μεταφέρει αλλού τα δημόσια κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο.

Η Blackrock Απορρίπτει Συστηματικά τις Πρωτοβουλίες ESG

Η Blackrock προχωρά σε μαζικές απορρίψεις των όποιων πρωτοβουλιών ESG προτείνουν οι μέτοχοί των εταιρειών στις οποίες επενδύσει. Η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου μείωσε ακόμα περισσότερο τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές της για την περίοδο 2023-2024, αναδεικνύοντας την τάση οπισθοχώρησης στον τομέα ESG από αρκετούς μεγάλους ομίλους σε διεθνές επίπεδο.

ΔΕΗ: Νέα Αύξηση στο Μερίδιο της Λιανικής Αγοράς

Ανατροπή στη λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, με τη ΔΕΗ να ανακάμπτει ως προς το μερίδιο των πελατών. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ όχι απλώς διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της έναντι των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος με μεγάλη διαφορά, αλλά αυξάνει το μερίδιό της.

Η «Μητέρα των Μαχών» για την Δύση 

Τα τελευταία πέντε χρόνια η παγκόσμια κοινότητα βιώνει μια παρατεταμένη περίοδο  παράλληλων κρίσεων.΄Η πανδημία έφερε την ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία την επισιτιστική κρίση, η οποία  συνδυάστηκε και με την πληθωριστική  κρίση, 

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}